Pomocy!!!

• 7 Odpowiedzi
  • 1120 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pomocy!!!
« dnia: Październik 30, 2007, 13:31:46 »
Eten x500 to mój nowy nabytek i jednocześnie pierwszy palmfon.
Próbowałem ściągnąć przez wifi duże zdjęcie ze skrzynki, ale wystąpił jakiś błąd z pamięcią (fota ok. 4Mb)
Teraz jak odpalam AutoMape to wyskakuje komunikat
Out of memory.
There is not enough memory.
Please exit some running programs and try again.

Zaznaczam ze w settings/memory/running programs wszystkie programy za wylaczone.
Co zrobić?
Proszę o pomoc.

Ps
Co to jest twardy restart? Jak sie go robi? I czy może pomoc na taka dolegliwość?
bebeto

*

Offline Turtle

• **
  • 122
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: Pomocy!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2007, 13:32:51 »
zrob soft reset :)
wsadzasz rysik w dziurke po prawej stronie PDA :>

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2007, 13:43:42 »
Jak napisal przedmowca, zrob reset rysikiem.WM ma problem z pamiecia a w zaqsadzie z jej obsluga i to co rezerwuje nie do konca zwalnia, wiec przyzwyczajaj sie do resetu co kilka dni.

Twardy reset wyczysci wszystkie dane i wgra od nowa soft - jak postawienie nowego windowsa po formacie:) Wiec wczesniej radze zrobic backup danych :)

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 30, 2007, 13:46:28 »
(...)Próbowałem ściągnąć przez wifi duże zdjęcie ze skrzynki, ale wystąpił jakiś błąd z pamięcią (fota ok. 4Mb) (...) Co to jest twardy restart? Jak sie go robi? I czy może pomoc na taka dolegliwość?

HR oczywiście, że pomoże, ale stracisz wszystkie dane i programy, które wcześniej instalowałeś. Po prostu PDA wróci do ustawień fabrycznych z gołym Windowsem.

Jeżeli SR nie pomaga, to sprawdź ile masz wolnej pamięci w urządzeniu. Możliwe, że trzeba będzie się pozbyć kilku fotek ???
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline Mondy

• 289
  • ROM od Lorbas'a v.2.2 MobilShell
  • Sprzęt: Eten X500+ otaz HTC740 Rose
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 30, 2007, 21:06:28 »
No a co z tym HR ale z opcją wyczysc tylko rejestr? Ponoć czysci sie rejestr (cokolwiek to jest) a programy sie nie kasują i wsyztko działa. Kilka wątków wczesniej ot tm było.
Napisane: Październik 30, 2007, 21:04:04
A dokładnie tu:  http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=82731.msg542402#msg542402

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 30, 2007, 21:32:09 »
W rejestrze jest cala "historia" systemu, ustawienia, konfiguracja itp.
Maja tam tez wpisy zainstalowane aplikacje wiec zalezy jakie to czyszczenie rejestru.
Jesli tylko usuwanie zbednych wpisow to ok, gorzej jesli jest to powrot do defaultowego rejestru wtedy
zainstalowane programy moga przestac dzialac prawidlowo albo w ogole.

*

Offline Mondy

• 289
  • ROM od Lorbas'a v.2.2 MobilShell
  • Sprzęt: Eten X500+ otaz HTC740 Rose
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 01, 2007, 10:45:09 »
Dziwi mnie jednak to ze tylko jeden forumowicz na to zwrocił uwage. Obok SR i HR jest jeszce HR z opcja tylko rejestr. Podobno?

Przy okazji HR u mnie (oby jak najpózniej) sprawdze czy tak jest naprawde. A moze ktos jeszcze to wyprobował?

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 01, 2007, 10:50:55 »
bebeto 75
Nie tytułuj wątków "pmocy" itp. Użyj wyobraźni, i pomyśl jak wyglądałby ten dział (jak i całe forum) gdyby każdy tytułował wątek "pomocy". Nic nie możnaby znaleźć.
Następnym razem skasuję taki wątek. Zedytuj swój post i zmień tytuł