Przepraszam, że po raz kolejny uruchamiam wątek z tym tematem, ale poprzednio pozostał bez echa. Bardzo zależy mi na informacji ze strony użytkowników, bo nie wiem czy to wina (cecha) X500 czy tylko mój egzemplarz jest "trafiony"!
Chcę się tylko dowiedzieć, czy opisywany problem dotyczy tylko mnie? Czy wszyscy pozostali użytkownicy X500 nie są nim dotknięci?
Gdy telefon jest wyłączony (wylogowany z sieci), a ktoś do mnie wyśle SMSa, to po jego włączeniu (ponownym zalogowaniu) nie otrzymuję tego wysłanego SMSa, a nadawca w tym momencie otrzymuje wiadomość, że: "wiadomość nie została wysłana (lub doręczona)". Taki głuchy telefon. Już opracowałem z żoną metodę, że gdy otrzyma taką wiadomość (znak, że właczyłem tel) to ponownie wysyła SMS, wtedy dochodzi.
Nie chodzi mi o radę co mam zrobić, aby te SMSy dochodziły, a jedynie o informację czy u Was występuje podobny objaw.
Po zakupie miałem ROM 291, potem update do ROM 351, a teraz ROM 354 - wszędzie podobne zjawisko. Karta SIM jest OK, bo z innymi telefonami objawy się nie powtarzają.
Dziękuję za informacje! Wszelkie!
Wiesiek