Resetowanie x500 w momencie wkładania do sanek w samochodzie

• 7 Odpowiedzi
  • 857 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline clie

• **
  • 107
Witam, od pewnego czasu zauważyłem dziwną sytuację. Otóż zupełnie losowo (czasami to się dzieje, czasami nie) w momencie wkładania x500 do sanek w zestawie samochodowym (oryginalny Etena) x500 resetuje się. Jest to soft-reset. Mam w chwili obecnej ROM 354, przy poprzednich działo się podobnie. Czy ktoś z Was zauważył podobne zjawisko?
Pozdrawiam,
Clie

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2007, 11:05:27 »
przyczyną moze byc albo ladowarka, albo klopoty z instalacja elektr w aucie

*

Offline Fortuniarz

• **
  • 116
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2007, 12:15:48 »
Mam to samo, zauważyłem również podczas zwykłego ładowania ładowarką sieciową gdy poruszy się w poziomie wtyczką USB przy Etenie to raz ładuje, a raz nie.
Myślę, że jest to fabryczna usterka, którą trzeba reklamować u dystrybutora. Np. UNICOM Warszawa. Tylko nic nie dają zastępczego.
Czy macie podobną sytuację?

*

Offline clie

• **
  • 107
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2007, 12:38:59 »
Przy ładowaniu zwykłą ładowarką problem u mnie nie występuje. W ładowarce samochodowej pojawia się jedynie w momencie wkładania x500 do sanek lub w momencie gry włączam ładowarkę do gniazda zapalniczki (ale tak jak pisałem, nie ma reguły - resetowanie jest losowe :) ).

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
  • Sprzęt: Galaxy SII
Odp: Resetowanie x500 w momencie wkładania do sanek w samochodzie
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 30, 2007, 11:42:43 »
U mnie jest w porzadku, nigdy sie nie zresetowal,choc raz dziwnie pokazywal stan baterii.

*

Offline Krzysiu77

• 34
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 31, 2007, 23:21:32 »
Uchwyt do X500 i M700 to jedno wielkie nieporozumienie, zanim nadzieje Etena w to USB to mija chwilka i jak na razie raz mi sie zrestartował przy tej operacji.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 08, 2007, 00:42:19 »
Ja mam to samo ale zauważyłem resetuje mi się tylko wtedy gdy mam podpiete zasilanie (czyli wlozone w gniazdko zapalniczki).  zawsze musze pamietac zeby najpierw wyciagnac zasilanie z gnizazdka zapalniczki dopiero wlozyc etena w uchwyt i dopiero wlaczyc zasilanie.
U mnie ejszcze wystepuje problem jesli mam podpiete zasilanie na kablu (obojetnie czy w aucie czy w domu) to przy restarcie wyswietla mi kominikat (sim card unknown) chociaz karta jest.  wystarczy ze odepne kabel zrestartuje i jest ok.  wydaje mi sie ze to jest błąd ogólnie etena, moze dotyczyc tylko jakichs parti lub wogóle wszytkich etenów i to pewnie błąd w oprogramowaniu.

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 10, 2007, 13:15:20 »
Witam
u mnie występuje podobny problem, całkowicie losowo robi soft reset - ale zauważyłem że jak nie jest podłączone ładowanie do zapalniczki to się nie resetuje