Radio przez głośnik

• 7 Odpowiedzi
  • 1025 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Radio przez głośnik
« dnia: Maj 22, 2007, 13:54:25 »
Witam wszystkich! Ciekawe czy będzie możnz słuchać radia przez głosnik - jak myślicie?

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
Odp: Radio przez głośnik
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 22, 2007, 14:39:35 »
W poprzednich wersjach nie bylo takiej mozliwosci, teraz tez nie ma
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline Kapat

• 288
  • Sprzęt: HTC KAISER,Asus P527,Eten M700,MDA Compact I
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 22, 2007, 15:23:13 »
dlaa ciekawosci... w g500+ jest taka mozliwosc..

*

Offline Claude

• 2086
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 22, 2007, 15:27:10 »
Niestety wiem i to jeszcze bardziej mnie wkurza ze w x500 i m700 nie moga tego zrobic  :-\

*

neodom

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 23, 2007, 10:17:30 »
To radio w etenach to taka sama porazka jak w wiekszosci mp4 , mi lapie ledwo 4 stacje ( mieszkam  w skierniewicach - w polowie drogi miedzy ladzia a warszawa ) , autoscan nie znajduje wszystkich stacji , recznie mozna znalesc zaledwie kilka a glosnosc w sluchawkach czy to sluchajac radia czy mp3 jest zbyt mala - eten zle zaprojektowal dzielnik napiecia w ukladzie wyjsciowym wzmacniacza toru audio . Teoretycznie uklad pozwala na puszczenie dzwieku radia na glosnik ( topografia ukladu elektronicznego na to pozwala ) - Jestem elektronikiem wiec akurat to wiem , rozkrecilem x500 i widac gdzie jest wyjscie . Poprawic glosnosc moznaby zmieniajac sluchawki na takie ktore maja nizsza impedancje , okupione to jednak zostanie wyzszym poborem pradu ale .... chyba by mozna zmienic ten dzielnik ... niestety uzyte elementy SMD sa tam male ze wole tego recznie nie robic . Moim zdaniem to tylko kwestia oprogramowania by udostepnic dzwiek radia na glosnik ( sluchawki musialyby byc mimo to wpiete bo ich kabel sluzy za antene ) . Acha , radio odbiera lepiej z dluzszym kablem sluchawek .

*

Offline Claude

• 2086
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 23, 2007, 10:28:19 »
Wiem, ze jeden z pierwszych rom-ow na x500 294 ? mial jeszcze opcje "puszczenia" dziweku na glosnik, pozniej to zniknelo  :(

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 23, 2007, 13:07:18 »
Zadałem to pytanie Etenowi bezpośrednio i niestety odpowiedzieli mi że nie ma i nie bedzie takiem możliwości "Due hardware limitation"  >:(

*

Offline skerdeJ

• 745
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 23, 2007, 15:59:11 »
Dla mnie w moim g500 to radio to taki nieużyteczny bajer. Chodz czasami słucham  radia ojca imperatora przed snem i to mnie usypia ale czasami irytuje (poglądy). Dobra niewazne , może przejde do tematu. Od jakiegoś czasu radio mi wogule nie działa.
"OPERATION FAILED"  i nie działa. A co do głośnika to da się tak zrobić żeby było można słuchać radia nie na słuchawkach.
Wystarczy po uruchomieniu radia  przełączyć w ustawieniach dzwieku żęby sygnał szedł na głośnik.  ale słuchawki muszą być niestety podpięte.  A najlepiej nie rozwiązywać problemu tylko go ominąć: kupić sobie w kiosku mini radio z latarką ;] i bomba.
Nawet jakość lepsza  ;D
.