Przesiadka z Noki E50 na X500+ "terapia wstrzasowa"

• 9 Odpowiedzi
  • 1240 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przesiadka z Noki E50 na X500+ "terapia wstrzasowa"
« dnia: Sierpień 15, 2007, 11:52:06 »
Podjąłem decyzję (ciężką) o porzuceniu 2 telefonów i jednego PDA (Mio A201) na rzecz jednego wszystko-mogącego.
Padło na X500+

Udało mi się zainportować kontakty, zadania, kalendarz oraz trochę spersnonalizować to ustrojstwo.

Ale, brakuje mi z Nokii:
- grup użytowników (a przy tym ustawień dzwonków),
- edycji profili,
- przeglądarki internetowej na wzór symbianowej z Nokii E50 - która przy tej wbudowanje w pda jest REWELACYJNA a ta nadaje się do śmieci ;(

Może podzielicie się radami - jak dostosować PDA by przejście z NOKII było jak najmniej bolesne. Dodam że wziołem rozwód z NOKIA po 10 latach użytkowania róznych modeli.

Wszelkie porady mile widziane.

*

_Morf_

Odp: Przesiadka z Noki E50 na X500+ "terapia wstrzasowa"
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 15, 2007, 12:01:36 »
można ustawiać osobne ale pojedyńczo i dla każdego z osobna ;)

- edycji profili,
Jak nie ma jak jest ? :S

- przeglądarki internetowej na wzór symbianowej z Nokii E50 - która przy tej wbudowanje w pda jest REWELACYJNA a ta nadaje się do śmieci ;(
Opera.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 15, 2007, 12:10:34 »
można ustawiać osobne ale pojedyńczo i dla każdego z osobna ;)

To już znalazłem ... ale dodatkowo w Nokiach po grupach można było łatwo nawigować - brakuje mi tego.

Opere już zainstalowąłem - rulez ;) ale ma problemy z css - strony troszkę dziwnie wyglądają nienaturalnie duże czcionki ([PIRACTWO] - warto przeczytać porównanie OPERY vs. Nokia browser.)

Bawiąc się urządzeniem nie wiem jak ustawić dzwięk dla przychodzącego sms'a - gdzie można to zrobić?

Mam problem z aktualizacją danych dla GPS - po pobraniu danych i próbie aktualizacji pojawia się błąd

Czy jest jakiś programik darmowy do wysyłania smsow do osoby która dzwoni? (zrzucam i wysyłam wiadomość)

Na samym początku miałem możliwość łączenia się przez EDGE do internetu ale od mommentu uaktywnienia wifi nie mogę się już połaczyć przez edge - jak na nowo ustawić połączenie?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2007, 22:50:38 wysłana przez moll47u »

*

Offline Legal

• *
  • 76
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 16, 2007, 10:44:10 »
Do przegladarki dograj pIEplus . Brakuje Ci chyba bardziej logo NOKIA ;p

*

_Morf_

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 16, 2007, 17:20:52 »
Bawiąc się urządzeniem nie wiem jak ustawić dzwięk dla przychodzącego sms'a - gdzie można to zrobić?
Settings->Sounds&Notifications->Notifications->New text message

Czy jest jakiś programik darmowy do wysyłania smsow do osoby która dzwoni? (zrzucam i wysyłam wiadomość)
Nie za bardzo rozumiem... wchodzisz w telefon i tam masz liste osob wybierasz którąś i wysyłasz SMS
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2007, 17:23:05 wysłana przez _Morf_ »

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 16, 2007, 21:54:23 »
Dziękuje za odpowiedzi.

Po całym dniu "biznesowego" zastosowania czyli non-stop telefony + zestaw głośnomówiący CK-7 i słuchawka BT telefon poddał się po 6h  :|

Spore trudności miał z słuchawką BT Samsunga - raz odbierał PDA raz słuchawka - podobnie z zestawem samochodowym. Po za tym szybkość działania i wygoda jako telefonu ... pozostawia wiele do życzenia. Miałem nadzieje że będzie to równorzędny telefon i PDA - lecz nadal jest to PDA z dodatkiem telefonu.

Karta SIM powędrowała z powrotem do starej Nokii E50
Spodziewajcie się taniego zestawu X500+ z kartą Kingstona 2GB na allegro  :-?

Zostawiam starego MIO A201 jako nawigację i omijam zdala PDAfony ...

Jeszcze raz dziękuje za pomoc i porady ...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2007, 21:56:16 wysłana przez moll47u »

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 16, 2007, 23:04:37 »
To wrzuć namiary na tą aukcję jak już wystawisz ;) proponuję dodatkowy rabat dla pdaclubowiczów hehe ;)
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

_Morf_

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 16, 2007, 23:56:43 »
Szybko się poddałeś... Ja swojego X500 razem z zastępem zainstalowanych aplikacji nie oddał bym za nic ;]

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 17, 2007, 00:10:54 »
Dziękuje za odpowiedzi.

Po całym dniu "biznesowego" zastosowania czyli non-stop telefony + zestaw głośnomówiący CK-7 i słuchawka BT telefon poddał się po 6h  :|

Spore trudności miał z słuchawką BT Samsunga - raz odbierał PDA raz słuchawka - podobnie z zestawem samochodowym. Po za tym szybkość działania i wygoda jako telefonu ... pozostawia wiele do życzenia. Miałem nadzieje że będzie to równorzędny telefon i PDA - lecz nadal jest to PDA z dodatkiem telefonu.

Karta SIM powędrowała z powrotem do starej Nokii E50
Spodziewajcie się taniego zestawu X500+ z kartą Kingstona 2GB na allegro  :-?

Zostawiam starego MIO A201 jako nawigację i omijam zdala PDAfony ...

Jeszcze raz dziękuje za pomoc i porady ...
Zastanów się czy Tomtom nie zastąpi Ci mio :D tani i wg mnie  skuteczny..... i gratuluję powrotu :D

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 17, 2007, 07:58:01 »
Ja rowniez nie przesiadlbym sie ze swojego M700, a szczegolnie na smartphone  :D
Ja nie gratuluje powrotu...tylko wspolczuje  :D