Pytania poczatkujacego (x500+)

• 13 Odpowiedzi
  • 1562 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pytania poczatkujacego (x500+)
« dnia: Styczeń 10, 2008, 09:39:33 »
Witam,
postanowilem otworzyc ten watek, gdzie bede zadawal pytania zwiazane z moim nowo nabytym Etenem X500+
Prosze zatem co jakis czas lookac, czy doszly jakies nowe pytania. Bo nie chce otwierac co kilka dni nowego postu i irytowac admina :)

1. Outlook,
czy eten wspolpracuje z outlookiem tym dodawanym do XP, ,zy potrzebuje officeowego outlokka w celu synchronizacji kontaktow?

2. Podczas kopiowania (glownie wiekszych, parusetmegowych) plikow przy pomocy activesync na karte SD pojawia mi sie taki komunikat:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3dfc17e027342c2a.html
Zainstalowalem ActiveSync ktory dostalem z etenem na plycie CD i wywala mi taki blad :-/
W tym momencie Eten gubi rowniez sychnronizacje z PC i ikonka active sync robi sie w trayu szara z zielonej
Ma ktos jakis pomysl?
Nie jest problemem sama karta. Bo po skopiowaniu tego pliku przy pomocy zewnetrznego czytnika pamieci na USB wszystko jest ok.

3. Jak wylaczac etena na noc? Tak zeby nic nie migalo? Jedynym dzialajacym rozwiazaniem dla mnie na ta chwile jest zdjecie tylnej klapki na moment.

4. Jak zrobic Twardy reset bez instalacji softu etenowego?
Czy jak wywale soft etena, bedzie mi dzialal np gps i inne rzeczy?

5. Sciagnalem za namowa forumowiczow playera do filmow: TCPMP
Przekonwertowalem sobie film i probowalem odpalic. Windows media player odpalil. Natomiast TCPMP wola kodek dzwieku: "windows media audio" Probowalem googlowac, ale na szybko nic nie znalazlem. NIe da sie jakos uzyc kodeka ktorego uzywa Windows Media Player?

To pytania na ta chwile :) Dzieki za odpowiedzi

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
Odp: Pytania poczatkujacego (x500+)
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 10, 2008, 12:50:17 »
ad 1) z pakietu office
ad 2) rozwiązaniem jest czytnik kart lub aplikacja, która spowoduje, że XP zobaczy twój sprzęt jak dysk wymienny, niechc reklamować ale są dostępne takie aplikacje.
ad 3) PPC zawsze jest w stanie czuwania ale żeby nic ci nie mrugało poprostu wyłącz moduły GSM, WI-FI bluetooth.
ad 4) po HR wciśnij i trzymaj przycisk camera, tak moduły będą działać.
ad 5) słabo googlowałeś

Nawiasem mówiąc, powinieneś Ty zaglądać na forum a nie forum do Ciebie :mrgreen:

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 17, 2008, 14:34:35 »
ad 2) rozwiązaniem jest czytnik kart lub aplikacja, która spowoduje, że XP zobaczy twój sprzęt jak dysk wymienny, niechc reklamować ale są dostępne takie aplikacje.
Nie reklamuj. Po prostu podaj :)
Dziekuje

topek -> jak zawsze pozdrawiajacy
ps: glupia ma to forum wyszukiwarke. Nie mozna przeszukac konkretnego forum (np eten) tylko cala forum i dostaje sie odpowiedzi od MIO itd...

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 17, 2008, 14:37:34 »
ps: glupia ma to forum wyszukiwarke. Nie mozna przeszukac konkretnego forum (np eten) tylko cala forum i dostaje sie odpowiedzi od MIO itd...
można

2. WM5torage, lub czytnik kart - 10 PLN

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2008, 14:27:02 »
Dzieki za szybka odpowiedz.

Dalsze pytania :)

1. A jak zrobic, zeby fotki jakie mam w kontaktach i gdy ktos do mnie dzwoni zajmowaly troche wieksza powierzchnie ekranu niz 1cm X 1cm ?

2. Jak zglosnic etena? Tzn, zeby w sluchawkach bylo glosniej i zeby dzwonek telefonu (mp3) byly odtwarzane glosniej?
Napisane: Styczeń 17, 2008, 14:47:40
Nikt nie wie? :-/
Mam kolejne pytanie.
Przesunela mi sie klawiatura writualna do pisania na gore ekranu i jak chce pisac np smsa to mi zaslania kompletnie tekst do wpisysawania.
Ktos ma jakis pomysl?
Napisane: Styczeń 23, 2008, 14:03:40
Znowu cisza :-/
To mam nastepne pytanie. Jak sobie wyciagnac skrot/ikonke do czesto uzywanych programow na "pulpit". Np automapa sama mi sie wyciagnela na  pulpit. Jak to zrobic? Moga byc same ikonki bez tekstu.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2008, 14:39:27 »
Jak sobie wyciagnac skrot/ikonke do czesto uzywanych programow na "pulpit".
do tego musisz zainstalować dodatkowy program typu launcher
np. iLauncher

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 13, 2008, 11:20:24 »
Witam :)
Kolejne pytania:

1. Czy ta przejsciowka:
http://www.skleppda.pl/index.php?p723,zestaw-sluchawkowy-przejsciowka-stereo-z-jack-25mm-na-jack-35mm
nadaje sie do etena, tak zeby podlaczyc moje sluchawki na 3,5 ?
Te etenowskie to straszny pazdzierz!

2. Nie dziala mi przycisk odbierajacy rozmowy na etenowskich sluchawkach. Przyciskam dlugo (1-2 sekundy) przyciskam krotko i jak mam przychodzaca rozmowe to i tak musze wydobyc etena i zielona sluchawka odbierac

3. mam w koncu swoje wymarzone ustawienia etena, zainstalowany soft, odpowiednio skonfigurowany. Jakim programem zrobic na kompie stacjonarnym kompletny backup etena (zarowno tego na romie jak i na 2GB microSD). Najlepiej prosty w obsludze program.

Przy okazji. Polecam wszystkim wywalic soft etenowski po twardym resecie. Czysty windows hula o wiele przyjemniej i nie zamula tak systemu.

topek -> jak zawsze pozrawiajacy

Napisane: Luty 01, 2008, 12:39:41
I jeszcze jedno. Mam wgrany rom:
X500+ VER R02 WWE 032 0543

Czy to jest najnowszy system operacyjny jakis istnieje dla X500+ w tej chwlili (pomijam lokalizacje jezykowe)?
Napisane: Luty 01, 2008, 12:52:24
Witam ponownie,
poszukuje jakiegos softu ktory potrafi zapamietac V-Max, srednia predkosc, przebyta trase z jaka jechalem. Ale nie na drogach czy autostradach. Wczoraj bylem na sankach w Alpach i bylem ciekawy jaka predkosc wyciagnalem na prostej.
Napisane: Luty 11, 2008, 12:29:33
Czy ktos w ogole czyta jeszcze ten watek?
:)

Czy jest mozliwosc uzywania VoIP na moim etenie x500+
Mam wykupionie konto na voipcheap.com (Betamax) i chcialbym wiedziec, czy jest mozliwosc dzwonienia przez wifi + program voip?

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 13, 2008, 12:24:03 »
Czy jest mozliwosc uzywania VoIP na moim etenie x500+
Teoretycznie jest taka możliwość.

Mam wykupionie konto na voipcheap.com (Betamax) i chcialbym wiedziec, czy jest mozliwosc dzwonienia przez wifi + program voip?
Jakie oprogramowanie do telefonii VoIP daje ten operator? Jeżeli daje jakiś soft zgodny z WM5/6, to moim zdaniem nie powinno być problemu. Mówiąc inaczej cała sprawa rozbija się o to, żeby znaleźć soft, który obsłuży to konto.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 27, 2008, 11:52:40 »
Czy w PDA jest jakas funkcja dzialajaca jak ALT+Tab w normalnym komputerze, tzn, zebym mogl sie przelaczaczac pomiedzy uruchomionymi programami?

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 27, 2008, 11:54:06 »
zainstaluj jakies managera procesow i bedziesz sie przelaczal

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 27, 2008, 12:32:36 »
a mozesz cos polecic?
Jak odbywa sie to przelaczanie? Moge sobie jakis softkey przyporzadkowac?

*

Offline makhi

• **
  • 195
  • Sprzęt: eten m700
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 27, 2008, 13:59:01 »
co do zapamietywania vmax itp polecam gps tunera.
Jesli chodzi o przelaczanie sie miedzy prog. to np spb pocket plus w nim tez bedziesz mogl dodawac ikonki na pulpit.
etana mam od okolo bdwuvh tygodni wszytkie opowiedzi na twoje pytania znalazlem tu na forum.Polecam czytac WIECEJ!
Nic z etanowskiego softu nie instalowales? wszystko ci dziala poprawnie?

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 27, 2008, 15:05:07 »
Nic z etanowskiego softu nie instalowales? wszystko ci dziala poprawnie?
Z etenowskiego softu mam tylko satelitte updater (czy jakos tak) to AGPS.
Reszty nie potrzebuje :)

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 27, 2008, 22:27:14 »
Moge sobie jakis softkey przyporzadkowac?
Ja mam ustawiony ten klawisz pod regulacją głośności :)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.