Witam!
Chciałbym się ustosunkować do zauważonych tu problemów.
- AutoMapa 3.92 śmiga super, jeszcze nie sprawdzałem 4.xx, ale zamierzam niebawem kupić (za to iGO się zawiesza, nawet przy trasach rzędu kilku km, że o międzynarodowych nie wspomnę - to mogą być złe ustawienia; ciągle wywala mi "za mało pamięci"),
- Blueconnect'a nie mam, ale mam iPlusa - chodzi super w EDGE - tam, gdzie jest zasięg,
- TCPMP faktycznie zwolnił w stosunku do mojego wcześniejszego Mio168, ale gdy włączyłem opcję GDI wszystko śmiga rewelacyjnie,
- rysik wkładany od dołu jest dobrym rozwiązaniem (o ile nie wypada!), gdyż używanie go w czasie jazdy jest niebezpieczne; Soft iGO ma ekstra opcję do wyłączania operowania na ekranie w czasie jazdy (rozpoznaje po zmieniającej się pozycji?) - ja to uważam za dobry pomysł, jak jazdę w dzień na światłach, ale zdania są oczywiście podzielone...,
- oryginalny uchwyt samochodowy jest jednym z najlepszych elementów zestawu! poprzedni uchwyt do Mio168 niekorzystnie drgał na wybojach, miał zasilanie od dołu (PDA), tu uchwyt jest stabilny, przyssawkę można wyrwać razem z szybą, a zasilanie jest od tyłu - można praktycznie oprzeć uchwyt o deskę; 3 stopnie swobody dają spore możliwości, ja ustawiałem uchwyt na przedniej i bocznej szybie, na różnych wysokościach - za każdym razem było dobrze; możliwość obrotu o 360 st. w dowolnym momencie bardzo mi się podoba - "pozioma" mapa,
- ogólnie powolne działanie jest faktem - kolega z HP iPAQ HW6515 zauważył to od razu,
- telefon: ja słyszę rozmówcę wręcz rewelacyjnie, rozmówcy skarżą się na większe lub mniejsze echo - słyszą siebie w swoim telefonie, ale chyba da sie przeżyć...,
- z GPS'a jestem zadowolony, podoba mi sie kompas

Pozdrawiam
Napisane: Październik 02, 2007, 18:27:25
...i jeszcze dwie sprawy:
- uważajcie na kartę MicroSD - już dwa razy przy wyciąganiu PDA z kieszeni niechcący nacisnąłem ją palcem, przy czym prawie ją zgubiłem - wystawała do połowy...

,
- zdecydowanie nie jestem zadowolony z kamerki! moja Nokia 6230i z 1,3MP robi rewelacyjne zdjęcia w porównaniu z tym 2MP (1,9?) - nieostre, niedoświetlone... co robię źle?