Problemy po przywroceniu backupu kontaktow z WM5 do WM6, na X500 ???

• 3 Odpowiedzi
  • 1080 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czesc,

mam Etena X500, mialem WM5 i zrobilem sobie backup programem spb backup, po przejsciu na WM6 odtworzylem sobie backup kontaktow, todo, oraz kalendarza i wszystko sie udalo odzyskac lecz aktualnie nie moge dodac zadnych nowych wpisow; kontaktow, ani nowego todo ani zadnej pozycji do kalendarza, da sie co prawda wlaczyc dodaj nowy kontakt, ale jak sie wpisze ten kontakt i chce zapisac to wyskakuje komunikat "an unexpected error has occurred in this program' .

W przypadku kalendarza wyskakuje komunikat "the database for this application has been delleted or is corrupted. Restore the database from a backup"

Prosze o pomoc..!!@>>>@@@!!!

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: Problemy po przywroceniu backupu kontaktow z WM5 do WM6, na X500 ???
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2007, 10:18:19 »
Muszę Cię zmartwić, ale nic tutaj nie poradzisz. Wcześniejszy backup jest niekompatybilny z nowym systemem operacyjnym.
Zrób tak: odtwórz PIM wykonany poprzez SPB, następnie wykonaj jeszcze raz pełny backup, ale programem do backupu dostarczonym przez Etena. Wykonaj HR i potem odtwórz sobie PIM z etenowskiego backup'u. Po wszystkim spawdź czy możesz dodać kontakt, spotkanie lub zadanie i jeżeli wszystko jest OK -> usuń stare archiwum SPB.

Miałem dokładnie to samo po zmianie platformy na WM 6.0
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2007, 11:03:27 wysłana przez TomekWypych »
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 25, 2007, 11:26:14 »
Tomek, super dzieki, naprawde wielkie dzieki wszystko teraz dziala tak jak powinno.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2007, 22:55:51 »
Jak sie okazuje tez mam problem z backup-em danych z WM 05 na 06 backup robiłem tym z etena i teraz przy próbie dodania nowego kontaktu wywala błąd