Problem z głosnikiem w eten x 500

• 13 Odpowiedzi
  • 1028 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z głosnikiem w eten x 500
« dnia: Maj 01, 2007, 09:16:17 »
witam wszystkich kupiłem wymazonego x 500 i wczoraj przestała działać słuchawka w telefonie, działa słuchawka BT ,słuchawki , i głosno mówiący natomiast mie moge popwadzić rozmów przykładając go poprostu do ucha prosze o pomc inaczej musze go wysłać do serwisu, dzięi zgóry. , Moze jest jakaś funkcja wyłączyła

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
Odp: Problem z głosnikiem w eten x 500
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2007, 10:41:00 »
Spróbuj przetestować jeszcze na skype, on też używa głośniczka wewnętrznego (zaznaczając w opcjach przekierowanie dźwięku na właśnie na niego) wtedy dowiesz sie wszystkiego.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 01, 2007, 17:24:19 »
Próbowałem i nic ale przed chwilą zaczął działać sam od siebie dziwne bo musiałem zadzwonić, i pojawił mi sie kolejny problem jak podłączamgo do kompa to zmienia mi godzine na jakąś inną i wszystko kasztani

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 01, 2007, 17:59:40 »
No a jak z ustawieniami regionalnymi w padaku? ustawiona strefa czasowa w PDA może się różnić od PC

*

Offline olexinski

• 340
  • Idealny ja!
  • Sprzęt: Wizard/wm6.1
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 01, 2007, 18:08:39 »
co do dźwięku to może to być to samo co u mnie się działo w Mda Compactcie, tzn coś się kaszani złącze słuchawkowe.

Poprobuj wkładać i wyjmować słuchawki ze złącza, poruszaj wtyczką jak będzie w środku, poprobuj ją np wyszarpnąć itp

– I love you, Pumpkin.
– I love you, Honey Bunny. Everybody be cool this is a robbery!
– Any of you fuckin' pricks move and I'll execute every motherfucking last one of you!

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 01, 2007, 20:40:01 »
co do dźwięku to może to być to samo co u mnie się działo w Mda Compactcie, tzn coś się kaszani złącze słuchawkowe.

Poprobuj wkładać i wyjmować słuchawki ze złącza, poruszaj wtyczką jak będzie w środku, poprobuj ją np wyszarpnąć itp
Koledze "franki" chodzi raczej o słuchawkę w urządzeniu nie słuchawki na uszy.

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 01, 2007, 23:23:57 »
Leezus ty nie rozumiesz, a co do ustawien to warsawa +1 godz.  i za kazdym razem po podłączeniu sie przestawia sam na +7 i wszystko sie ptoli ostatnio nawet zaspałem do pracy

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 01, 2007, 23:46:32 »

Dokladnie kolega ma racje i dobrze zrozumial, a nie jak Ty sadzisz @Leezus. Czasami po odlaczeniu sluchawek jest problem z gniazdem sluchawkowym i pda caly czas traktuje jakby sluchawki byly podlaczone i nie wlacza glownego glosnika wtedy nalezy zrobic to co opisal kolega, zreszta bylo to juz w innych watkach...

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 03, 2007, 20:29:35 »
mam do was manowie pytanie ponieważ ,dużo słucham muzyki mam pytanie czy mazna przez wyjście słuchawkowe podłączyć jakieś zewnczne głośniki, bo zauwazyłem ze standardowo ``jack`` ma trzy łącza a tu na wtyczce widać cztery wiadomo do mikrofonu boje sie tam wtykać normalnego mini ``jack``, prosze o rade nie chciałbym uszkodzić sobie PDA

*

Offline olexinski

• 340
  • Idealny ja!
  • Sprzęt: Wizard/wm6.1
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 04, 2007, 14:42:59 »
nie ma żadnego problemu z podpięciem czegokolwiek pod jacka

tak jak pisałeś to dodatkowe łącze to mikrofon dlatego można spokojnie podpiąć coś co nie wykorzystuje mikrofonu, nie ma opcji aby coś się popsuło

BTW po podpięciu dobrych głośników/słuchawek PDA deklasuje iPoda  ;)
– I love you, Pumpkin.
– I love you, Honey Bunny. Everybody be cool this is a robbery!
– Any of you fuckin' pricks move and I'll execute every motherfucking last one of you!

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 04, 2007, 21:13:45 »
nie ma żadnego problemu z podpięciem czegokolwiek pod jacka

tak jak pisałeś to dodatkowe łącze to mikrofon dlatego można spokojnie podpiąć coś co nie wykorzystuje mikrofonu, nie ma opcji aby coś się popsuło

BTW po podpięciu dobrych głośników/słuchawek PDA deklasuje iPoda  ;)

Dajesz głowe, że przy podłączeniu głośników o innej impedancji niż urządzenia nie spali końcówki mocy?
Tak z ciekawości.. skąd masz takie informacje o braku problemów przy próbie podpięcia czegokolwiek?

pzdr.

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 04, 2007, 22:37:01 »
Właśnie podpiołem do gniazda słuchawkowego ``jacka`` do wyjścia w aucie i nie chula mało tego nie działa mi też teraz głośnik słuchawka w telefonie pięknie teraz tylko servis moge dzwonić przez głosno mówiący albo BT coś sie skichało ale doradziłeś :-\ ???

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 05, 2007, 14:34:43 »
Właśnie podpiołem do gniazda słuchawkowego ``jacka`` do wyjścia w aucie i nie chula mało tego nie działa mi też teraz głośnik słuchawka w telefonie pięknie teraz tylko servis moge dzwonić przez głosno mówiący albo BT coś sie skichało ale doradziłeś :-\ ???

Powinno pomóc "uporczywe" wkładanie i wyciąganie jacka z i do gniazda etena, prawdopodobnie  zawiesiło się gniazdo, jeżeli to nie pomoże dopiero wtedy kombinuj w unicomie

*

Offline Atlas

• *
  • 50
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 11, 2007, 18:50:54 »
hmm powiedzmy ze podpinajac inne urzadzenie typu glosniki bedzie potzrebny wzmacniacz ;) albo bardzo wyczulony sluch a jak jest wzmacniacz co ma impedancja glosnikow ?? ;)

ze slyszalnoscia wie ktos gdzie mozna dostac gniazdo sluchawkowe do etena m500 ??
spruboj wkladac i wyciagnac energicznie wtyczke z gniazda ;) wlacz sobei jakas muze w tle i sprawdz
ale skoro dziala ci glosno mowiacy to masz chyba jeszcze inny problem ;P