Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Synchronizacja x500 z PC w sieci korporacyjnej
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
Eten / Acer
X500/X500+
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
9 Odpowiedzi
610 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
pustaq
5
«
dnia:
Kwiecień 22, 2007, 00:51:26 »
Pracuję w dużej korporacji :(. Niestety, nie mogę korzystać z ActiveSync ze względu na poblokowane porty.
Kontakty i kalendarz moge synchronizować w dziwny sposób tj synchronizacja firmowego outlooka (2003) z nokią (to można robić), potem nokii z domowym kompem i domowego kompa z x500. Upierdliwe do granic możliwości.
Czy ktoś zna inną metodę np. poprzez jakiś plik. . . Będę wdzieczny za każdy pomysł.
nikolaj
8
Odp: Synchronizacja x500 z PC w sieci korporacyjnej
«
Odpowiedź #1 dnia:
Kwiecień 22, 2007, 02:27:57 »
Jak jest duża korporacja to powinien być tez Exchange i można odrazu synchronizować sobie z domu, z poziomu AS.
clie
107
«
Odpowiedź #2 dnia:
Kwiecień 23, 2007, 00:18:47 »
Dokładnie tak,
w przypadku synchronizacji z Exchange, możesz nawet na bieżąco ustawić synchronizację - przy wpisie w kalendarzu i dla maili. Daje to dokładnie taki sam efekt jak przy BlackBarry.
Pozdrawiam,
Clie
pustaq
5
«
Odpowiedź #3 dnia:
Kwiecień 28, 2007, 21:14:48 »
Dzięki za sugestie. . Pierwsza próba nieudana "The server could not be reached. This can be caused by temporary network conditions. Support code: 0: 80072EE2. Poproszę o więcej szczegółów.
clie
107
«
Odpowiedź #4 dnia:
Kwiecień 29, 2007, 20:40:01 »
Ustaw sobie serwer podobnie jak w Webmailu ale sprawdz u Admina czy nie potrzebujesz certyfikatow. W razie czego mozesz je wgrac.
pustaq
5
«
Odpowiedź #5 dnia:
Maj 05, 2007, 12:00:29 »
Admin mówi: do firmowego Exchange-a mogą się podłączać tylko urządzenia zarejestrowane w firmowej domenie.
Polityka firmy. Czas się poddać?
pq
stach
77
Sprzęt: Palm Vx, IIIc, iPaq h2210
«
Odpowiedź #6 dnia:
Maj 05, 2007, 12:20:46 »
Trochę dziwi mnie taka polityka - znaczy, że firmową pocztę możesz sprawdzić tylko z maszyny, którą udostępnił Ci pracodawca? O ile mi wiadomo w przypadku PDA raczej nie ma możliwości zalogowania do domeny, ale może połączenie VPN (o ile jest udostępnione) do firmowej sieci rozwiązałoby problem?
pustaq
5
«
Odpowiedź #7 dnia:
Maj 13, 2007, 22:56:07 »
Mnie tez. Przez VPN moge sie laczyc z laptopa w domu. Sprawdzalem konfiguracje aplikacji, ktora jest wykorzystywana do polaczenia vpn, jest tam zapisana autoryzacja grupy zabezpieczona haslem, wiec chyba nici z tego.
clie
107
«
Odpowiedź #8 dnia:
Styczeń 10, 2008, 20:00:57 »
Jeśli możesz łączyć się przez VPN w domu to w takim razie bez problemu połączysz się przez VPN na etenie z WM6.0 (WM 5.0 też chyba to umożliwiał). Inna sprawa, że nie wiem, czy połączenie przez VPN będzie umożliwiało Ci synchronizowanie kalendarza.
Ja jednak pomęczyłbym admina - Exchange daje możliwość łatwego dostępu webmailowego. Pomęcz (polobbuj) admina - to jedyna droga.
Clie
mangelob
160
«
Odpowiedź #9 dnia:
Styczeń 10, 2008, 23:55:44 »
Ale odkopałeś
Post sprzed 9 miesięcy
Drukuj
Strony: [
1