Czy warto sie przesiasc na nowy rom, synchronizacja kontaktow, format SD

• 3 Odpowiedzi
  • 764 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,
mam etena x500+ i kilka pytan

1. Obecnie x500+ jest z romem 543 (Windows Mobile 6.0). Czy warto sie przesiasc na na WM6.1 i ktorys z "ugotowanych" romow?
Glownie chcialbym zyskac przyspieszenie dzialania etena. Choc wywalona mam nakladke etena to i tak czasami go muli.
Dzis zrobilem twardy reset, wiec i tak wszystko powywalane i bede musial od poczatku instalowac :) wiec jest dogodna okazja do przesiadki na 6.1 bez powazniejszych strat. O ile warto :)

2. Gdzie zmienic w ustawieniach synchronizacje kontaktow miedzy desktopem a etenem, zeby po dopisaniu jakiejs nowej pozycji w telefonie dodal ja takze w kompie? Narazie po synchronizacja wywala mi wszystko co jest ponad to co w kompie :-/ Wkurza mnie to bo mi kilka potrzebnych numerow juz wcielo. Chcialbym zeby synchronizacja byla dwukierunkowa :) Jak w etenie jest cos wiecej to niech doda do outlooka na kompie

3. Jak pisalem, dzis zrobilem twardy reset i sie zastanawiam czy nie zrobic tez porzadku na microSD (2GB Kingston). Automapa podczas instalacji sugeruje sformatowanie karty. Naprawde cos daje taki format karty? A jesli tak czym to sie dobrze i latwo robi?

Z gory dzieki :)

topek -> jak zawsze pozdrawiajacy

Odp: Czy warto sie przesiasc na nowy rom, synchronizacja kontaktow, format SD
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 10, 2008, 20:20:54 »
Czy pytanie jest za glupie/za trudne?
Dlaczego nikt nie odpowie? :-/

*

Offline Mondy

• 289
  • ROM od Lorbas'a v.2.2 MobilShell
  • Sprzęt: Eten X500+ otaz HTC740 Rose
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 11, 2008, 00:29:21 »
Ja Ci odpowiem tylko na pyt nr 1 bo na reszcie sie nie znam.

IMHO warto zmienic na ugotowany ROM. Chocby dlatego, ze po SR mam ok 29 wolnego RAM'u i z czasem spada do 22-24. Czasem potrafi samo urosnąć. Na orginalnym etenie b yło tylko w dół a ponizej 20, AM np. sie nie uruchamiała.

Jak jestes po HR to zrób na prube instalke jakiegos kucharza i sam sie przekonaj. Sam tak zrobiłem i zostałem przy ugotowanym. Choc np. Speed Dial nie działa :( a go lubiłem.

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 11, 2008, 07:53:18 »
Punkt 3. Formatuje się łatwo. Czy to coś daje. Hmmm teoretycznie tak, ale nie zaszkodzi taki formacik a może i pomoże ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.