X500 - Satelite Data Update (czemu nie dziala?)

• 2 Odpowiedzi
  • 649 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline piobar

• *
  • 64
    • http://www.tanieagd.pl
  • Sprzęt: HTC WIZARD->ETEN X500->HTC DIAMOND->HTC HD2->ARC S
X500 - Satelite Data Update (czemu nie dziala?)
« dnia: Kwiecień 03, 2007, 18:08:40 »
Witam
Wczoraj napisalem tu spory post na ten temat ale zniknal wiec dzis nie bede sie rozpisywal.  W skrocie chodzi o to ze przestal mi sie "updatowac" GPS za pomoca wymienionego programu.  Od dawna (juz ze 2 mc) dostaje wylacznie info ze "download and update failed" chociaz wyglada ze dowloaduje sie dobrze tylko cos jest  jakby z zapisem tego pliku.  Ten program zadzialal mi kilka razy na poczatku i przestal.  Nic nie instalowalem procz AM.  Mam rom 354, gps dziala tylko wolno sie fixuje.  Zadnego rozwiazania na tym forum nie znalazlem.  Zastanawaim sie czy tego nie przeinstalowac tylko nie chcialbym cos popieprzyc w sytemie.  Ma ktos na to rade??

*

Offline cartman_77

• **
  • 139
  • Samsung OMNIA
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA
Odp: X500 - Satelite Data Update (czemu nie dziala?)
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 04, 2007, 18:38:02 »
Cześć,
Nie pomogę tylko zgłoszę kolejna ciekawostkę. Może wątek nie zginie.
U mnie po pierwszym uruchomieniu ETAN'a również nie działała aktualizacja satelit. Później trochę zabawy twardyreset i teraz działa tak, że po aktualizacji mam Expire date: 1602-09-03 14:59. Nie wiem o co chodzi ???
Wcześniej miałem taki sam komunikat jak przedmówca.

Pozdr,
cartman
Samsung OMNIA

Początek:                   Obecenie:
PDA: SAHH5/SAHH5    CTWM6.5v3.1
TELEFON: XXHH3

Odp: X500 - Satelite Data Update (czemu nie dziala?)
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2007, 22:04:57 »
mialem tez problem z poprzednim romem 351, po zmianie na ten co ty masz narazie jest ok.
Aha mialem wrazenie ze SateliteDataUpdate przestal mi dzialac po zanstalowaniu GPRSMonitora i SpbPlusa. Wogole po zainstalowaniu oprogramowania z Spb sporo dziwnych rzeczy dzialo mi sie w Etenie
Czytalem ze na tym forum tylko w innm dziale ze sporo osob ma problemy z ich oprogramowaniem