konfiguracja etena w wi fi

• 7 Odpowiedzi
  • 812 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konfiguracja etena w wi fi
« dnia: Listopad 02, 2007, 22:30:08 »
mam prośbe czu mógłby mi ktoś podać jak skonfigurować etena w wi fi mam rauter wi fi i ni jak nie chce mi to chulac oczywisciw prosił bym takze jak skonfigurować compa do etena

*

Offline Mondy

• 289
  • ROM od Lorbas'a v.2.2 MobilShell
  • Sprzęt: Eten X500+ otaz HTC740 Rose
Odp: konfiguracja etena w wi fi
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 03, 2007, 22:48:08 »
Jak skonfigurować kompa do etena? A cxo do tej pory robiłes?

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2007, 21:10:33 »
takich pajaców jak ty powinno sie zbanowac i wywalic człowiek prosi o pomoc a ty co foeum jestpoto aby sobie pomagać

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 04, 2007, 21:27:47 »
Spokojnie bez nerwow.
Odpalasz wi-fi w Etenie i znajdzie aktywna siec do ktorej chcesz sie polaczyc.
Teraz kwestia czy masz ustawione szyfrowanie z kluczem, jesli tak to Eten poprosi Cie o wpisanie i tyle.
Ewentualnie jesli masz filtrowanie po mac-adresach w routerze to oczywiscie musisz tez tam dodac Etena.
Co do ostatniego zdania to nie wiem o co dokladnie Tobie chodzi, skonfigurowac kompa do Etena?

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 04, 2007, 22:04:14 »
dzieki ty to normalny jesteś ale ten tam wyzej,
mam reuter wi fi ale jezdze na kablu bo jest szybciej nie mam pojęcia co do ustawien wi fi i nie wiem jam kompa skonfigórować wiesz hasla i tak dalej

*

Offline Mondy

• 289
  • ROM od Lorbas'a v.2.2 MobilShell
  • Sprzęt: Eten X500+ otaz HTC740 Rose
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 05, 2007, 00:07:47 »
Co do ostatniego zdania to nie wiem o co dokladnie Tobie chodzi, skonfigurowac kompa do Etena?

...no ja własnie też nie wiedziałem. I mi sie dostało  :worried:

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 05, 2007, 06:36:41 »
takich pajaców jak ty powinno sie zbanowac i wywalic człowiek prosi o pomoc a ty co foeum jestpoto aby sobie pomagać

Jak na razie to Ciebie powinno sie zbanowac wiec uwazaj na slownictwo!  :mad: Pierwsze i ostatnie ostrzezenie.

*

Offline clie

• **
  • 107
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 08, 2007, 20:59:21 »
Aby ktoś mógł Ci pomóc musisz podać więcej informacji.

1. Czy router masz już skonfigurowany z komputerem po WiFi?
2. Jeśli masz skonfigurowany router z kompem to czy ustawiłeś w routerze szyfrowanie (WDA, WPA) czy też pozostawiłeś niezabezpieczone?
3. Czy chcesz połączyć komputer z Etenem po WiFi?
4. Czy dotychczas łączyłeś się z komputerem po kablu?
5. Co konkretnie będziesz chciał synchronizować przy połączeniu Eten - komp?
6. Czy na kompie masz zainstalowanego ActiveSync?

To na razie tyle - bez tych informacji niewiele mogę pomóc.
Poza tym, przeczytaj to co napisał Horde: (pod warunkiem, że Twój router jest podłączony do sieci i rzeczywiście "rozsyła" sygnał radiowy) - tzn, że kiedykolwiek wcześniej już go skonfigurowałeś:
1. Włączasz na Etenie program Wireless Manager (znajdziesz go w programach)
2. Sam złapie sygnał routera (powinieneś znać jego nazwę)
3. Jeśli nic nie zauważysz włącz Network Cards (znajdziesz go w grupie Settings/Connections - ale wcześniej musisz mieć włączone WiFi)
4. W przekładce Wireless znajdziesz listę dostępnych sieci bezprzewodowych - wśród nich powinien być sygnał z Twojego routera - poznasz go po nazwie
5. Wybierz go, (powinien mieć obok napis Available), kolejne okno przechodzisz (masz tam informacje o swoim routerze) i klikasz Next
6. W zależności od tego czy masz czy nie masz ustawionych zabezpieczeń wybierasz odpowiednią opcję (Authentication i Data Encryption) - jeśli masz ustawione hasło to podajesz je w polu Network key
7. W następnym oknie klikasz Finish
8. Możesz też przytrzymać od razu w oknie z punktu 4 rysik na nazwie Twojego routera i wybrać Connect. Połączy Cię - jeśli masz ustawione zabezpieczenia musisz podać hasło.
9. i jazda