Karta sim Play która automatycznie odbiera rozmowy ?

• 3 Odpowiedzi
  • 1542 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Karta sim Play która automatycznie odbiera rozmowy ?
« dnia: Kwiecień 23, 2009, 19:09:37 »
Witam  :)

Szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć.

Automatycznie X500 odbiera mi jak ktoś do mnie dzwoni.
W polskim manualu PDF jest napisane że trzeba zmienić SETTING -> PHONE -> zakładka Others -> Auto Answers, tylko że tam nie ma takiej opcji - tylko są ustawienia GPRS (Class i Authetication). A co ciekawe to nawet w obrazku obok w manualu  jest tak samo jak u mnie, tzn. nie ma tej opcji.

Zmieniałem 3 romy z WM6, obecnie mam X500_13022009_StandardV6_B21015.rar i też nadal nic.

Gdzie to się zmienia?

Pozdrawiam :(

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2009, 20:18:52 wysłana przez dzynek »

Odp: Jak wyłączyć automatyczne odbieranie rozmów ?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2009, 20:08:30 »
Okazało się że x500 odbiera mi sam telefony tylko z kartą sim Play wziętą w biznesie na abonament. Sprawdzałem inne karty sim, np. Orange i inną Play i tu telefon mi sam nie odbierał  :O A w innych telefonach ta felerna karta Play dobrze działa. Byłem w punkcie Play wymieniłem kartę ale nadal tak samo  :(

Jak to jest możliwe ?  :O

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Odp: Jak wyłączyć automatyczne odbieranie rozmów ?
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2009, 20:21:48 »
Może to co napiszę, to trochę wredne, ale... im za to płacą, więc skoro masz pewność, że powodem jest play, to niech szukają rozwiązania. Oczywiście, jeśli pojawi się rozwiązanie na forum to skorzystaj z tego. Ale po to płacisz abonament aby mieć fachową obsługę. Zapewne większość osób z obsługi klienta nie wiele więcej wie niż my tutaj na forum, ale to będzie dodatkowa szansa na rozwiązanie problemu.

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
Odp: Karta sim Play która automatycznie odbiera rozmowy ?
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 25, 2009, 21:58:19 »
Niestety jest jakiś problem z kartami Play i Etenami.
U mnie jest to samo na testowym SIMie z Play Fresh,
Ponieważ mamy już jeden wątek o tym http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=122258.0 tam proszę kontynuować a ten wątek zamykam.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.