Kalibracja Ekranu Eten X500+ (w nieskończoność)

• 2 Odpowiedzi
  • 957 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kalibracja Ekranu Eten X500+ (w nieskończoność)
« dnia: Marzec 15, 2009, 07:08:19 »
Witam,
Pierwszy raz mam okazję wypowiadać się tutaj, ale zawsze na moje pytania znalazłem odpowiedź na tym zacnym forum. Mam nadzieję że nie dubluję pytania ale nie znalazłem na forum odpowiedzi na mój problem.
Używam Etena od około 2 lat i nigdy nie miałem większych kłopotów. Ostatnio jednak zauważyłem że rozkalibrował mi się ekran, więc próbowałem go skalibrować. Od tego czasu Eten powtarza tę czynność w nieskończoność. Robiłem HR, wgrałem najnowszy ROM by Lorbas (takiego cały czas używałem) i ciągle to samo. Dochodzi do momentu kalibracji i w nieskończoność powtarza tę czynność nie przechodząc dalej. Wyjmowanie baterii na noc, kręcenie kółek wokół kursora - jak to znalazłem w innym wątku nie dało żadnych rezultatów. Proszę o jakieś info, czy da się to usunąć we własnym zakresie?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Odp: Kalibracja Ekranu Eten X500+ (w nieskończoność)
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2009, 11:02:29 »
Spróbuj sposobu opisanego w tym wątku http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=118934.0
W 25-tym poście masz link do programu który pomógł w obejściu kalibracji.

Odp: Kalibracja Ekranu Eten X500+ (w nieskończoność)
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2009, 16:25:48 »
Witam,
Wielkie dzięki. We wskazanych postach znalazłem rozwiązanie na sprawdzenie iż mam uszkodzoną warstwę dotykową panelu dotykowego. Dzięki wskazanemu programikowi udało mi się obejść kalibracją i potrenuję używanie Etena bez panela dotykowego (jeśli ma to sens?), jeśli się nie uda skieruję swoje kroki do Pajeros, bo to chyba jedyne rozwiązanie. Może spróbuję klawiatury bluetooth. Jeszcze raz wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Wiele razy to Forum mi pomogło i tak było teraz. :ok:
Pozdrawiam.