po pierwsze musisz ustalic pod jakim portem com wykrywa ci etana program bluesloleil
Rozumiem, że chodzi o numer portu, który zgłasza Bluesoleil po włączeniu usługi Serial Port Service? Jeśli tak, to COM7 (dostaję komunikat, że "Connected" na porcie COM7 (SPP) (nie wiem co oznacza to SPP). W statusie połączenia widzę również "Connected", Role=Slave, następuje wymiana pakietów oraz pokazuje siłę sygnału. Zatem to chyba o to chodzi.
i wprowadzic ten port do programu as
Pewnie chodzi o wybranie menu: Plik -> Ustawienia połączenia -> i zaznaczenie ptaszka przy: 'Zezwalaj na połączenia z:' i wybranie z listy pozycji 'COM7' - Zrobione.
i wybrac ze to urzadzenie laczy sie z internetem.
Analogicznie: Plik -> Ustawienia połączenia -> 'Ten komputer jest podłączony do:' i wybranie 'Z internetem' - Zrobione
Pozniej musisz usunac w ppc swojego pc w menager bluetooth
Zrobione (urządzenie nie pojawia się już na liście sparowanych urządzeń).
wlaczasz as w ppc
Zrobione.
wybierasz opcje "polacz sie przez bluetooth" wyszukujesz pc
No i tu mam problem... nie mam czegoś takiego u mnie w AS, albo nie umiem tego znaleźć. Mam tylko 'Sync' pod lewym softkey, oraz 'Menu' pod prawym. W 'Menu' mogę wybrać: Options, Add server source i Connections. Jedyna rzecz związana z Bluetooth jest w opcji Connections, gdzie mogę zaznaczyć pod 'When cradled' kwadracik 'Synchronize all PCs using this connection' i stamtąd wybrać USB lub 'Bluetooth Sync'. Jednak w żadnym wypadku nie rozpoczyna się wyszukiwanie pobliskich urządzeń bluetooth tak, żebym mógł wybrać mój PC...
potwierdzasz go i masz internet.
No właśnie... gdyby nie przedostatni punkt, może by zadziałało

Może więc mam jakiegoś skaszanionego ActiveSynca?

Mam WM6, jeśli ma to znaczenie. Z góry dzięki za ewentualne sugestie co robię nie tak...