Internet na PPC przez BT

• 1 Odpowiedzi
  • 602 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Internet na PPC przez BT
« dnia: Grudzień 11, 2007, 12:58:39 »
Witam !

Pewnie juz sie temat przwijal kilkakrotnie ... ale w sumie brakuje jakiegos "FAQ z prawdziwego zdarzenia" dla Eten'a x500 (w sumie każdego z WM 6).

Sam mam problem z polaczeniem PPC z komputerem (XP Prof&SP2) - chodzi mi oczywiscie o "wspoldzielenie" internetu (siec lokalna).

Probowalem juz chyba wszystkiego ... PPC->ActiveSync po BT (nie chce sie polaczyc - albo cos robie "nie tak")
 ... uzywam BlueSoleil 2.3.0 - oczywiscie  włączony Port szeregowy A w właściwościach etc ...
W AS tez "Plik\Ustawienia połączenia i zaznaczasz wszystkie pola wyboru, a zwłaszcza "Zezwalaj na bezprzewodowe..." i "Zezwalaj na połączenia z..." i obok ustawiasz port COM6"

... etc etc ... przegladnalem sporo stron na ten temat - ale jak mowie - nie udalo mi sie zsynchronizowac PPC z AS przez BT - w najlepszym przypadku wykrywa mi tylko "Serial Port" :>

HELP needed :)

Moze ktos napisalby taki tutorialik STEP by STEP ?

Pozdrawiam i z gory bardzo dziekuje :)

*

damist

Odp: Internet na PPC przez BT
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2007, 14:00:49 »
Internet przez bluetooth można też udostępnić bez AS. Polecam zainstalowanie Widcom na pc i na ppc. Będzie wtedy na ppc opcja połączenia internetowego z pc na ppc. Jest to lepsze rozwiązanie dlatego że jednym kliknięciem masz już internet i nie wywala jak to czasem bywa z AS. pozdrawiam