0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Witam,mam problem, wsadziłem do mojego X500 kartę iPlus i co chwilę przychodzą mi informacje sieciowe w postaci smsa z informacja Poznań (to moja lokalizacja) od Network. Pisałem juz o tym przy okazji innego wątku, ale nie otrzymałem odpowiedzi kótra załatwiłaby temat. PROSZĘ o pomoc bo z tymi eskami co 30sekund dostanę qrwicy W Plusie mówią zeby wyłaczyc w PDA informacje sieciowe, ale w moim Etenie nie mogę znaleźć tej opcji Czy nikt z Was nie otrzymuje takich wiadomości?
Cytat: "awpd"wyłącz automatyczny wybór sieci aigelA czy przypadkiem wyłączenie tej opcji nie spowoduje komplikacji?Dużo jeżdżę samochodem i zastanawiam się, czy wyłączenie automatycznego wyboru sieci nie spowoduje tego, że X500 nie będzie przełączać się na nadajniki Plusa w innych miastach? Jeśli ktoś może to sprawdzić to bardzo proszę, bo zastanawiam się nad kupnem palmptopa z gsm do dzwonienia w Plusie i Automapy i jeśli jest wybór pomiędzy sms-ami co 30 sek., a brakiem sieci w trasie to chyba zostanę przy obecnym Asusie A636 i mojej komórce.
wyłącz automatyczny wybór sieci aigel
Cytat: "aigel"Cytat: "awpd"wyłącz automatyczny wybór sieci aigelA czy przypadkiem wyłączenie tej opcji nie spowoduje komplikacji?Dużo jeżdżę samochodem i zastanawiam się, czy wyłączenie automatycznego wyboru sieci nie spowoduje tego, że X500 nie będzie przełączać się na nadajniki Plusa w innych miastach? Jeśli ktoś może to sprawdzić to bardzo proszę, bo zastanawiam się nad kupnem palmptopa z gsm do dzwonienia w Plusie i Automapy i jeśli jest wybór pomiędzy sms-ami co 30 sek., a brakiem sieci w trasie to chyba zostanę przy obecnym Asusie A636 i mojej komórce.nie będzie żadnych komplikacjiaigel
nic nie pomaga. Zauważyłe, że problem występuje tylko na karcie iPlus czyli dedykowanej do internetu, na zwykłej karcie którą mam w telefonie w taryfie Firma przychodzi tylko 1 sms gdy zmieniam strefe np. z Polski na Niemcy itp.