gdzie jest katalog windows ?

• 8 Odpowiedzi
  • 5417 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline navaja

• 5
gdzie jest katalog windows ?
« dnia: Luty 11, 2009, 21:59:51 »
Od dzisiaj jestem szczęśliwą posiadaczką glofiisha x500. Kupiłam go używanego i próbowałam zainstalować spolszczenie (mam WM 5.0). Wszystko pięknie ściągnełam i zawiesiłam sie w momencie jak miałam wypakować pliczki do katalogu Windows na palmtopie. Palmtop podłączony do kompa a katalogu nigdzie nie widze. Jak wchodze z kompa do palmtopa to mam dwie pamięci: jedna nazywa się '/' a druga 'SDMMC'. W związku z tym że palmtop był używany to zastanawiała mnie nazwa '/', no tak czy inaczej katalogu Windows nie moge znaleść.[/b]
Licze na waszę pomoc chłopaki ;)

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
Odp: gdzie jest katalog windows ?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 11, 2009, 22:17:55 »
Znaczy tak ... Musisz zainstalować Total Commandera i tam będziesz miała katalog Windows ...
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

*

Offline navaja

• 5
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 11, 2009, 22:25:32 »
no pod TC już sprawdzałam, w ogóle mi tych pamięci nie znajduje liście z dyskami więc nie mam jak wejść do Palma przez TC... damn.

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 11, 2009, 22:25:50 »
Ja total commandera nie mam i jakoś mam katalog windows?

navaja, ten " / " to po prostu oznaczenie pamięci głównej urządzenia. Jak tam wejdziesz (przy użyciu active synca i zwykłego exploratora windowsowego) to będziesz miała katalog windows. Jeśli nie, to trzeba kombinować inaczej (chociaż nie powinien być ukryty).

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 11, 2009, 22:27:01 »
TC w wersji na PPC ;)
Albo poszukaj wtyczki Win CE pod Totala na PC, dzięki niej zobaczysz zawartość PPC na PC.

EDIT
WinCE - http://www.totalcmd.net/plugring/wince.html
TC dla PPC - http://ghisler.fileburst.com/ce/tcmdpocketarm.cab i spolszczenie - http://ghisler.fileburst.com/ce/polski.cab
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 22:29:58 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline navaja

• 5
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 11, 2009, 23:23:47 »
juhuuu, działa !! dzięki wielkie may, zainstalowałam wtyczke pod TC i mi znalazło tego palma.

PS: to że '/' to jest nazwa pamięci systemowej to sama sie domyśliłam tylko sie zastanawaiałam dlaczego to jest tak bezmyślnie nazwane, a zwykły explorator mi tego katalogu nie znalazł, włączyłam też pliki ukryte i też kupa.
Jednak Total Commander rulez :)
Napisane: Luty 11, 2009, 22:41:19
chłopaki, możecie mi jeszcze pomóc ?
bo wkleiłam cały ten katalog windows z zawartością i kolejny krok przy instalacji spolszczenia to:
'Zainstaluj .cab na urządzeniu'...
Problem w tym że żadnego takiego pliku nie mam... sorry za offtop ale nie chce zakładać nowego wątku.

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 11, 2009, 23:26:52 »
Może masz .cab tylko o tym nie wiesz - Windows Ci obcina rozszerzenie i widzisz paczkę, taką jak .zip czy .rar a w niej dziwne pliki.

*

Offline navaja

• 5
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 11, 2009, 23:28:47 »
hehehe, który windows ? PC czy PPC ? :)

na palmtopie wchodze do katalogu windows i poza tym co skopiowałam to mam pełno innych śmieci i nie idzie tam znaleść tego .caba bo mi jeszcze do tego nei wyświetla rozszerzeń a i tak te pliki co wkleiłam to mają ikonke jak nierozpoznane pliki.

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 11, 2009, 23:31:25 »
Duży Windows może Ci obcinać "rozszerzenia znanych plików"