Nie jestem pewien czy nie mam podobnych kłopotów z baterią. ETEN X500+, software WWE 032 0488. Nic nie robiłem z urządzeniem, początkowo wskaźnik baterii reagował na rozładowanie, teraz stoi cały czas na 100%. Drastycznie spadła ilość pamięci przechowywania danych (17,34 MB z ok. 27 MB) - nie mogę znaleźć plików, które to spowodowały. Pamięć programów początkowo wynosi 22,68 MB. Po uruchomieniu kilku aplikacji (zamykam je prawidłowo!) dostępna pamięć programów spada do ok. 17 MB. Można ją odzyskać poprzez soft reset. iGO daje komunikat "full memory" jeśli pamięć po jego załadowaniu spadnie do ok. 6 - 7 MB. Przez trzy lata używałem FS Pocket Loox 718 - tam nie znałem takich problemów - diabli mnie podkusili na nowoczesność.Nie wiem czy jest na to jakaś łata bo na stronie ETENA, przy rejestracji nie mogę nawet wybrać WM6 z wersją 488 dla X500+. Chyba nie zauważyli, że taką wypuścili?
Odnosnie baterii jesli wskaznik masz caly czas na 100% to masz problem z bateria. Sa juz na to latki, ale nie wiem, czy do X500+.
Najlepiej zaloguj sie i sprawdz na etencorp, poza tym poczytaj o tym problemie, bylo w innych watkach.
Odnosnie spadku pamieci tez juz o tym bylo wiele razy. W WM jest zla allokacja pamieci i nawet jesli zamkniesz program korzystajac z jakis zewnetrznych
aplikacji (w samym systemie zamkniecie aplikacji w wielu przypadkach powoduje tylko zminimalizowanie okna i prace w tle) to i tak nie odzyskasz calosci
zajetej pamieci, a co za tym idzie z czasem (jak krotki to w zaleznosci od uzytkowania) spada ona do poziomu gdzie system zwalnia, nie odpalaja sie
programy typu TT,AM itp. Jedynym jak na razie rozwiazaniem jest SR i nie jest to tylko przypadlosc Etena.
Masz stosunkowa mala PM,l ja na starcie mam ok 31MB, ale to inny sprzet wiec moze tak jest prawidlowo.