Jeżeli ktoś uważa, że słuchawki dołączone w zestawie z x500 są kiepskie i chciałby podłączyć swoje ulubione z jackiem 3,5mm to polecam tą przejściówkę
http://www.skleppda.pl/index.php?d=produkt&id=723. Przed chwilą przyszła pocztą i muszę powiedzieć, że po podłączeniu moich słuchawek Sennheiser MX400 wreszcie da się posłuchać muzyki i radia. Słuchaweczki grają dużo czyściej i głośniej, więc kiepska jakość dźwięku na dołączonym zestawie jest winą tylko i wyłącznie tego zestawu. Sam x500 ma wygląda na to całkiem przywoity układ dźwiękowy. Plusem przejściówki jest też według mnie lepszy mikrofon. Po kilku rozmowach osoby, z którymi gadałem stwierdziły, że słychać mnie terazl lepiej.
Niestety są też minusy:
- wtyczka przejściówki, która wkładamy do gniazdka audio jest odrobinę krótsza niż w oryginalnym zestawie przez zdarza się, że słuchawki czasem niekontaktują (np. przy mocniejszym szarpnięciu kabelkiem) -> mam nadzięję, że w praktyce nie będzie się to często zdarzało. Jak poużywam przez kilka dni, to napiszę jak często się to zdarza.
- trochę kabelek się robi za długi (kebelek od przejściówki + kabelek od słuchawek) i trzeba kombinować, żeby go jakoś pozawijać, żeby nie przeszkadzał.
Ogólnie, na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu, wreszcie można normalnie posłucjać muzyki