Eten x500: Nawigacja a odbieranie połączenia tel.

• 6 Odpowiedzi
  • 790 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Eten x500: Nawigacja a odbieranie połączenia tel.
« dnia: Kwiecień 04, 2007, 09:54:11 »
Przymierzam się do zakupu ale zastanawia mnie jak to wygląda gdy jest uruchomiona navi i w tym czasie dzwoni tel.  - co się dzieje? navi sie wyłącza jak to wygląda w tego typu urządzeniach.

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
Odp: Eten x500: Nawigacja a odbieranie połączenia tel.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 04, 2007, 10:08:52 »
Nie wiem jak jest z kazdym programem ale w przypadku Navigona 6 i TTN6 gdy odbierasz rozmowe to nawigacja spada do paska a po zakonczeniu rozmowy wraca na glowny ekran
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline Markoff

• 27
  • Sprzęt: Eten m700
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2007, 10:59:59 »
Potwierdzam, również w przypadku automapy - moduł telefoniczny wychodzi na pierwszy plan - i można odebrać itp.  Po zakończeniu rozmowy wraca Automapa.   Ja za to przy okazji podzielę się innym, być może ciekawym dla niektórych spostrzeżeniem --- etena m700 (a więc w sumie x500)  mam sparowanego z zestawem głośnomówiącym - rozmowę prowadzę więc przez zestaw głośnomówiący, a automapka dalej sobie gada z głośniczka urządzenia.   Dla mnie to bomba --- aczkolwiek pisząc to, uświadamiam sobie, że niektórym może to przeszkadzać :)  Co kto lubi :)

PS.  wydaje mi się także, że podczas rozmowy można spokojnie przełączyć się na mapę -- tzn ukryć moduł telefoniczny i wyświetlić automapę.   Mam skonfigurowany guzik (zamiast voice commandera) i przełączam się między aplikacjami tym guzikiem.  Spróbuję przy nastepnej okazji. 

*

Offline clie

• **
  • 107
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 04, 2007, 11:45:54 »
Potwierdzam to co napisał Markoff:
(..)
PS.  wydaje mi się także, że podczas rozmowy można spokojnie przełączyć się na mapę -- tzn ukryć moduł telefoniczny i wyświetlić automapę.   Mam skonfigurowany guzik (zamiast voice commandera) i przełączam się między aplikacjami tym guzikiem.  Spróbuję przy nastepnej okazji. 
Bez problemu w czasie prowadzenia rozmowy można ukryć moduł telefoniczny (chociażby tapnięciem na "x" w prawym górnym rogu - nie powoduje to zakończenia rozmowy, a jedynie ukrycie zadania) i wtedy wyświetla się aplikacja "z tła" czyli ta, którą mieliśmy włączoną przed uaktywnieniem połączenia telefonicznego. W przypadku gdy korzystaliśmy z AutoMapy - mamy automapę.
Jest również możliwe w czasie korzystania z AutoMapy wykonywanie połączeń wychodzących - mając uaktywnioną AM naciskamy przycisk słuchawki i wybieramy żądany numer. Po zakończeniu (albo w trakcie jak powyżej) wracamy do AM.
Pozdrawiam,
Clie

*

Offline vroobel

• **
  • 122
  • ETEN X500+, WM6, AM 4.5.3
    • digiHOUSE
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 03, 2007, 07:47:31 »
Witam!
A u mnie, w X500+, występuje dziwne zjawisko: jeśli podczas używania AM (3.92) zadzwoni telefon, a ja odbieram go w trybie głośnomówiącym, to system, wracając do AM, zawiesza ją. :| Zdarzyło mi się to dobre kilka razy w ciągu niecałych 2 tygodni. Nie jest to chyba problem z pamięcią, bo po koniecznym SR system jest praktycznie pusty, a gdy takie coś się zdarzy np. w ciągu następnych paru minut, sytuacja się powtarza. Dodam, że AM nigdy sama z siebie się nie zawiesza, jedynie po "zakłóceniu" wynikającym z odpalenia aplikacji telefonu.
Czytałem o łatkach dotyczących funkcji telefonu, ale zdaje się, że dotyczyły X500, nie wykluczone, że również WM5. Ja mam X500+ z WM6, czyżby stara zasada: nowy soft = poprawione stare błędy + dodane błędy nowe ? :|
Regulamin!
Doświadczenie to wiedza, którą się zdobywa zaraz potem, jak się jej potrzebuje...

*

Offline PaDo

• **
  • 240
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Chat B5330
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 03, 2007, 18:48:46 »
potwierdzam takze IGO - po zakonczonej rozmwie program dziala nadal.

*

Offline PabloNT

• 24
  • Eten X800
  • Sprzęt: Glofiish x800 eten
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 03, 2007, 19:21:35 »
w AutoPilot navi przechodzi do paska i mozna bezproblemu odbierac