Witam, sprzęt robi duże wrażenie. Od wczoraj bawię się ustawieniami. Najpierw skład pudełka - faktycznie jest folia ochronna na ekran, skórzane etui które dobrze pasuje do pda oraz udany designersko pda. Etui faktycznie ładnie trzyma pda, jest zgrabne... ale zupełnie nieprzydatne przy prowadzeniu rozmów

.
Jeśli chodzi o samego etena - jest bardzo dobrze zaprojektowany i wykonany. Plastic/guma w tylnej części, dobrze i wygodnie zaprojektowane klawisze oraz ekran.
Leży w dłoni rewelacyjnie i to zarówno jako telefon jak i pda. Gwarancja w Unicomie faktycznie 12 miesięcy.
Faktycznie mocno się trzeba napracować, aby rozładować szybko baterię (przynajmniej pierwszy raz). Wczoraj w nocy (pierwsze ładowanie) ładowałem go przez 8h. W tej chwili bateria ma 75% (kilkanaście rozmów telefonicznych, kilka z nich na głośnomówiącym, trochę prób po bluetooth'ie, poczta, ściągana przez WiFi i GPRS, no i więcej niż przeciętnie "chodzenia" po zakamarkach systemu (jak to z nowymi zabawkami). Po wyjęciu z pudełka pierwsze podłączenie z kompem i tutaj OK. Sprawna instalacja ActiveSynca, wygodne replikowanie z MsOutlookiem (choć brakuje możliwości ręcznego rozstrzygania konfliktów - ale to minus WM5 - w palmOS rozwiązano ten problem jakieś 3 lata temu). Faktycznie proste arkusze i dokumenty worda można edytować bez najmniejszego problemu. Wrażenie robi Mobile PowerPoint (choć to sprawa softu, no i oczywiście ekranu Etena

.
GPS działa poprawnie (po zainstalowaniu AutoMapy dam znać jak współgra).
Brakuje mi dyktafonu (albo nie mogę go znaleźć). Obawiałem się jakości prowadzonych rozmów (na którymś forum czytałem, że może to być minusem x500 - nie potwierdzam).
Mam też problem z uruchomieniem ActiveSync przez Bluetooth'a. Reszta współpracuje i współgra rewelacyjnie.
Na którymś forum były też obawy o rysik - jest OK, nie wystaje poza ramy pda, jest teleskopowy, rozwija się podczas wyciągania.
Ogólnie - po pierwszym dniu jestem BARDZO, bardzo zadowolony.
Pozdrawiam
i jeszcze odpowiedzie dla mhmedo:
x500 jako modem - nie wiem
Excel, Word i PowerPoint w wersji Mobile, ale dobrze rozbudowanej. Są wykresy, rysunki, indeksy dolne, górne, przekreślenia etc; jedynie PowerPoint jest tylko do odczytu - reszta również edycja.
synchronizacja z PC - idealna (przez USB działa bez zarzutu, ja na razie mam problemy z Bluetoothem)
x500 niestety nie może pełnić roli PenDrive'a (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo?)