reset telefonu

• 7 Odpowiedzi
  • 1189 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tylek

• *
  • 53
reset telefonu
« dnia: Kwiecień 26, 2007, 14:26:30 »
Jestem nowym uzytkownikiem palmofonow z wm2005 (eten m700), wiec nie krzyczec za glupie pytania.
Mam problem z outlookiem wbudowanych w telefon ustawilem konto pocztowe i dzialalo bez problemow, po resecie telefonu konto pocztowe zniknelo, ale na ekranie today ciagle pokazuja sie informacje o tym ile jest nie przeczytanych wiadomosci, tego samego konta pod ta samo nazwa nie daje rady zalozyc, bo pisze ze juz takie istnieje.

Czy mozna jakos zresetowac telefon do ustawien fabrycznych takich jak byl przy zakupie, co z programami ktore byly za instalalowane fabrycznie a je usunolem, co  sie stanie z  programami ktore byly zainstalowe.
Ogolnie prosze kogos o wytlumaczenie co sie stanie z moim telefonem po takim resecie.

ps.  moze ktos poleci jakis fajny alarm do budzenia, bo ten standardowy wbudowany jest beznadziejny nawet mp3 sie nie daje rady ustawic na alarm
potrzebna zgoda, patrz regulamin

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Odp: reset telefonu
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 26, 2007, 15:03:10 »
zrob hard reset

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 26, 2007, 15:03:35 »
Hard Reset spowoduje Ci przywrocenie ustawien tak jak to miales po wyjeciu z pudelka. Tak samo pozbedziesz sie wszystkich programow ktore instalowales. Jak to sie robi masz zapewne w instrukcji.

A do alarmu jest pelno roznych aplikacji ktore byly opisywane na forum wiele razy. Ja uzywam SPB Time.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 26, 2007, 19:24:21 »
po resecie telefonu konto pocztowe zniknelo, ale na ekranie today ciagle pokazuja sie informacje o tym ile jest nie przeczytanych wiadomosci, tego samego konta pod ta samo nazwa nie daje rady zalozyc, bo pisze ze juz takie istnieje.
Ściągnij i odpal na padaku to:
http://nmauri.free.fr/public/bin/mailaccountrepair.rar
wybierz konto POP3 i klepnij repair. Następnie odpal pocztę i ustaw w koncie PO3 na nowo serwery, i login.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2007, 19:25:56 wysłana przez bobas007 »

*

Offline tylek

• *
  • 53
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 26, 2007, 21:32:38 »
o wielki dzieki zadzialalo, skrzynka sie naprawila
potrzebna zgoda, patrz regulamin

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 27, 2007, 09:54:16 »
o wielki dzieki zadzialalo, skrzynka sie naprawila
Super :)

Mała refleksja, tak na marginesie...
Gdy rozpocząłem zabawę z X500 (to mój pierwszy padak), to z początku wiele rzeczy mi nie chciało działać, lub działało źle. Rozjechał mi sie GPS, psuły sie konta POP3,  parowanie ze słuchawką, ustawienia wifi, a nawet zwyczajnie nie łączyło mnie do firmowego wifi, mimo poprawnych ustawień. Miałem też festiwal spektakularncy zwiech itp... Od pewnego czasu nic złego się nie dzieje. Zainstalowałem na próbę kilka aplikacji, które na początku mojej znajomości z X500 totalnie go zawieszały. I co? I nic! Działają jakby były pod niego pisane! :)
Ja rozumiem, że występuje często efekt "nauczenia się sposobu klikania", ale i tak jest to dla mnie trochę zaskakujące. X500 jak dobre wino? Z upływem czasu mój sprawia się dobrze i wciąż lepiej!

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2008, 20:53:14 »
Przyłączam się do podziękowań - programik odzyskał również zaginione konto IMAP4  :) :ok:
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
  • Sprzęt: Samsung GT S5830, Android 2.3.6, 8 GB
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 01, 2008, 10:25:14 »

[/quote]
................................. X500 jak dobre wino? Z upływem czasu mój sprawia się dobrze i wciąż lepiej!..........................
[/quote]
Odczuwam to samo, na samym początku rozjeżdżało mi się wszystko - pady, zwisy, dekalibracja i siedem plag egipskich, nawet ostatnio programowy pad modułu telefonu "RIL....coś tam coś tam..." od ostatniego padu spokój że aż się boję (wzór stabilności i opanowania). Nadal jednak podejrzewam że korporacja "Eten" wespół z "Microsoft" rzucą mnie na kolana jakimś zadziwiającym padem (odpukać w nie malowane) ale póki co jest dobrze  :ok:   
Bywają chwile zapomnienia (np. zakup ETENA) które pamięta się całe życie ....