echo w telefonie

• 4 Odpowiedzi
  • 4671 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

echo w telefonie
« dnia: Wrzesień 05, 2008, 20:53:34 »
Witam
mam etena x500 plus. Nie grzebany, zadbany, nie upadł nie utopił sie.... DZiała  od nowosci sprawnie. MNIE działa. Jakos tak sie złożyło ze nigdy nie dzwoniłem do siebie... ale to chyba nie dziwi nikogo. Jednak ostatnio paru znajopmych sie zebrało i tak od słowa do słowa... okazało sie ze wszyscy którzy domnie dzwonią słyszą swoje echo z sekundowym opóźnieniem. Czasami tak jest w VoIPach, jak ktos ma głosniki i mikrofon. Poprzekładalismy karty sim pomiedzy 3 telefonami, i zawsze tak było ze dzwoniac na etena rozmówca słyszał echo. po podłączeniu kablowego zestawu słuchawkowego echo jest nawet głośniejsze! Natomiast włączenie MUTE kasuje owe echo (wraz z restą dzwieków).
Zrobiłem hard reset - nie pomogło. Czy ktoś sie spotkał z takim przypadkiem? Moze te typy tak mają?
Czy wgranie innego softu cos pomoże? troche sie boje takiej operacji.

Pozdrawiam
Tomasz

*

Offline bartsam

• **
  • 249
    • http://sx1.pl
  • Sprzęt: htc hd2; htc kaiser; eten x500+; htc wildfire
Odp: echo w telefonie
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2008, 21:56:38 »
Ano tak mają.  OBA!  :|

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2008, 23:46:44 »
Sciszyc mikrofon (w ustawieniach)
Sciszyc glosnik podczas rozmowy
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 06, 2008, 15:25:49 »
głośnika nie moge już sciszyc bo nic nie usłysze. mikrofon? Sciszanie mikrofonu w ustawieniach chyba wpływa jedynien na nagrania nie na rozmowe, ale sprawdze.

Czy inni własciciele etenów mogli by napisac czy też mają taie echo?
Tomasz

*

Offline Zombie

• *
  • 99
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 12, 2008, 17:21:10 »
Mają niestety. Dla mnie to jedyna wada, z powodu której pożegnam się z Glofiishem przy najbliższej okazji  :-?
HTC Desire HD HTC Touch Pro Glofiish X500+ P990i 6680 Nokia N900 Motorola Atrix