Informacje o sieci

• 11 Odpowiedzi
  • 1564 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline awpd

• 23
Informacje o sieci
« dnia: Grudzień 25, 2006, 17:07:19 »
Witam,

mam problem, wsadziłem do mojego X500 kartę iPlus i co chwilę przychodzą mi informacje sieciowe w postaci smsa z informacja Poznań (to moja lokalizacja) od Network. Pisałem juz o tym przy okazji innego wątku, ale nie otrzymałem odpowiedzi kótra załatwiłaby temat. PROSZĘ o pomoc bo z tymi eskami co 30sekund dostanę qrwicy :kill:
W Plusie mówią zeby wyłaczyc w PDA informacje sieciowe, ale w moim Etenie nie mogę znaleźć tej opcji :wkurzony:

Czy nikt z Was nie otrzymuje takich wiadomości? :mysli:

*

Offline aigel

• 299
Re: Informacje o sieci
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2006, 22:17:40 »
Cytat: "awpd"
Witam,

mam problem, wsadziłem do mojego X500 kartę iPlus i co chwilę przychodzą mi informacje sieciowe w postaci smsa z informacja Poznań (to moja lokalizacja) od Network. Pisałem juz o tym przy okazji innego wątku, ale nie otrzymałem odpowiedzi kótra załatwiłaby temat. PROSZĘ o pomoc bo z tymi eskami co 30sekund dostanę qrwicy :kill:
W Plusie mówią zeby wyłaczyc w PDA informacje sieciowe, ale w moim Etenie nie mogę znaleźć tej opcji :wkurzony:

Czy nikt z Was nie otrzymuje takich wiadomości? :mysli:

wyłącz automatyczny wybór sieci

aigel

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 26, 2006, 03:42:27 »
Cytat: aigel

aigel

A czy przypadkiem wyłączenie tej opcji nie spowoduje komplikacji?
Dużo jeżdżę samochodem i zastanawiam się, czy wyłączenie automatycznego wyboru sieci nie spowoduje tego, że X500 nie będzie przełączać się na nadajniki Plusa w innych miastach?
 :worried:
Jeśli ktoś może to sprawdzić to bardzo proszę, bo zastanawiam się nad kupnem palmptopa z gsm do dzwonienia w Plusie i Automapy i jeśli jest wybór pomiędzy sms-ami co 30 sek., a brakiem sieci w trasie to chyba zostanę przy obecnym Asusie A636 i mojej komórce.

*

Offline awpd

• 23
Informacje o sieci
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 26, 2006, 09:03:20 »
Wyłączyłem, to był mój pierwszy pomysł, ale nie pomogło...
Zainstalowałem też patcha od Unikomu jak radzili, ale też nie pomogło a dodatkowo nie działał ActiveSynchronizer, musiałem tego patcha usunąć.
Są jakieś kolejne pomysły?

*

Offline aigel

• 299
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 26, 2006, 18:56:36 »
Cytat: Arccos
Cytat: "aigel"

aigel

A czy przypadkiem wyłączenie tej opcji nie spowoduje komplikacji?
Dużo jeżdżę samochodem i zastanawiam się, czy wyłączenie automatycznego wyboru sieci nie spowoduje tego, że X500 nie będzie przełączać się na nadajniki Plusa w innych miastach?
 :worried:
Jeśli ktoś może to sprawdzić to bardzo proszę, bo zastanawiam się nad kupnem palmptopa z gsm do dzwonienia w Plusie i Automapy i jeśli jest wybór pomiędzy sms-ami co 30 sek., a brakiem sieci w trasie to chyba zostanę przy obecnym Asusie A636 i mojej komórce.

nie będzie żadnych komplikacji

aigel

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 26, 2006, 20:42:47 »
...w takim razie kupuję  :D

Dzięki za sprawdzenie.

Informacje o sieci
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 31, 2006, 17:46:27 »
No i kupiłem  :))

Rewelka w porównaniu do Asusa A636.
U mnie problemów z SMS-ami nie ma.
(Karta SIM z abonamentu Plusa).

*

Offline awpd

• 23
Informacje o sieci
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 02, 2007, 18:52:40 »
nic nie pomaga. Zauważyłe, że problem występuje tylko na karcie iPlus czyli dedykowanej do internetu, na zwykłej karcie którą mam w telefonie w taryfie Firma przychodzi tylko 1 sms gdy zmieniam strefe np. z Polski na Niemcy itp.

*

Offline aigel

• 299
Informacje o sieci
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 02, 2007, 23:42:15 »
nic nie pomaga. Zauważyłe, że problem występuje tylko na karcie iPlus czyli dedykowanej do internetu, na zwykłej karcie którą mam w telefonie w taryfie Firma przychodzi tylko 1 sms gdy zmieniam strefe np. z Polski na Niemcy itp.

a probowaleś instalować patcha ze strony www.unicom.pl ??

aigel

Informacje o sieci
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 07, 2007, 10:49:40 »
Zeby to g*&^ wyłączyć nie wystarczy wyłączyć automatycznego wyboru sieci ani nawet Broadcast channels.
Ja poradziłem sobie z tym przez usuniecie kanalu z ITEMS w okienku channels settings przy Broadcast channels na on. Pozniej znow na off i z bani

Powdzenia

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
Informacje o sieci
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 07, 2007, 11:02:19 »
Ja miałem podobny problem na karcie plusa, sms co 30 sek. z informacją lokalną, więc zrobiłem tak:
start/settings/personal/phone w zakładce others/Broadcast channels ustawić na off i problem sie rozwiązał.

informacje lokalne przestały mnie dręczyć ;)

Odp: Informacje o sieci
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 26, 2008, 23:02:25 »
Czy mozesz mi to wyjaśnić  pod WM6 PROFESIONAL wersja polska, bo nie mam okreslen w jezyku angielskim w swoim etenie x500+.
Pytam ponieważ tez mnie trapią  informacje lokalne z GSM PLUS..prosze wiec o pomoc jak mam wyłączyc tą opcje..
Pozdrawiam