[X500] Internet; Jak się dogadać z X500

• 4 Odpowiedzi
  • 657 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gebp

• 23
[X500] Internet; Jak się dogadać z X500
« dnia: Wrzesień 22, 2007, 10:53:26 »
Witam.
Sprawiłem sobie X500 i jestem bardzo szczęśliwy. Jednakże mam dwa problemy (drugie to raczej pytanie) i proszę o pomoc.

1.
Nie mogę dojść do ustawień połączeń z internetem. Chciałby mieć możliwość wyboru czy ma mnie łączyć przez Wi-Fi, EDGE/GPRS, Kabel. Ostatnio znalazłem HotSpot'a blisko siebie i chciałbym z niego korzystać ale IE usilnie i bez mojego pozwolenia nawiązuje połączenie przez E/GPRS, pomimo że mam połączenie Wi-Fi.

Jak to skonfigurować ?

2. Czy ktoś próbował dogadać się z X500.
Chodzi m o aplikacje Voice Commander.  Konkretnie mam problem. Włączam  wywołuje komende <call> następnie nr telefonu (przypisany do niego tag) <at mobile> I do tego momentu jest OH. Telefon mnie pyta czy "zadzwonić pod .... itd" ... i nie reaguje jak powiem "YES" czy "NO" żadnej reakcji. Wiem że mój ahgielski nie jest doskonały no ale wypowiedzenie "YES" lub "NO" nie jest szczególnie trudne.
Tak więc moje pytanie czy ktoś próbował Voice Comandeer'a ?
A może ktoś poleci coś innego.
Bardzo by mi pomogło głosowe wymieranie.

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
Odp: [X500] Internet; Jak się dogadać z X500
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 22, 2007, 11:34:21 »
Do głosowego wybierania polecam VitoVoice2go, obsługuje język polski i jest w miarę precyzyjny.
Zaletą jest inicjowanie głosowe aplikacji.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2007, 17:33:59 »
Bardzo by mi pomogło głosowe wymieranie.

No nie wiem czy wymieranie kiedykolwiek komuś pomogło ;)

A tak serio to tak jak radzi kolega leezus polecam Voice2Go firmy Vito. Przez jakiś czas usiłowałem ujarzmić Voice Commandera, ale nie dorównuje on ostatecznie możliwościom programu Vito. Ale Yes/No działało bez problemu - może próbowałeś w jakimś niewyciszonym pomieszczeniu?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 01, 2007, 12:29:09 »
Vito Voice2Go jest oki, ale gdy go sobie kiedyś testowałem, to nie dałem rady przeskoczyć jednego problemu... Czy wiecie może jak namieszać, by dało się toto odpalać przyciskiem na słuchawce BT?
BTW Po pierwszych porażkach z VC dałem mu w końcu radę i działa bardzo dobrze :)

*

Offline barylka1986

• 327
  • Sprzęt: Asus P526, Asus P750, Samsung B7610, HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 01, 2007, 15:53:29 »
to wie ktos jak z tym wi-fi jest
bo ja tez go nie potrafie ujazmic np
otwieram stronke przez opere i dziala na wi-fi a jak chce wejsc na pliki z komputera to juz chce sie laczyc z edge

a zmianz w ustawieniach polaczen z my isp na my work network nie pomagaja
pomocy