Przegrzewający się HD2

• 6 Odpowiedzi
  • 3748 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przegrzewający się HD2
« dnia: Lipiec 30, 2011, 00:01:30 »
Witam

Mam taki problem, podczas używania gier telefon się resetuje i wyłącza, po czym dochodzi do magldr 1234 reset i tak w kółko.  Wtedy muszę go wyłączyć lub wyjąć baterię i poczekać aż ostygnie. Używam WP7 NoDo elmin 1.12 7401, na elmin Mango 2.01 sytuacja wygląda tak samo. Czy ktoś ma także podobny problem. Na WM65 3.14 problem nie występował. Andek SD też dawał rade.

*

Offline kiler650

• 11
  • Sprzęt: hd2
Odp: Przegrzewający się HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 12, 2011, 13:28:44 »
Hej:) Mialem tak samo;/ niestety skonczylo sie na serwisie. Spróbuj dla pewności wrzucic wm6.5 ale wydaje mi sie, że bedzie tak samo;/ Leos przegrzal sie o kilka razy za duzo. Nie wiem dokladnie co sie psuje ale u mnie bylo coraz gorzej. Później wystarczylo, ze lekko sie zagrzal i juz sie wyłączał:(

aha normalnie leos ma zabezpieczenie przed przegrzaniem u mnie slabo dzialalo i potrafil sie mocno zagrzac. Po powrocie z serwisu (wymiana plyty) jak zaczyna sie grzac to nie laduje baterii i migaja na przemian dioda czerwona i zielona, ale przynajmniej sie nie wylacza.
Jak masz tel na gwarancji to wgraj orginalny soft, sprawdz czy dziala i czym predzej oddaj do serwisu. Zrobia to w ramach gwarancji. Przynajmniej tak bylo u mnie:)) pzdr.

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
  • Sprzęt: iPhone4
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 12, 2011, 13:36:50 »
Jak wyżej - normalne zachowanie to brak ładowania baterii przy przegrzaniu i migające diody. Jeżeli się wyłącza, to serwis.
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 14, 2011, 18:11:42 »
Wrzucilem 65 i nawet podzas synchronizacji z google tel mi sie zgrzal. Oki dzieki za zainteresowanienie tematem. Czy po wymianie pg da sie grac na 7. Czy tez sie grzeje. Pozdrawiam

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
  • Sprzęt: iPhone4
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2011, 12:55:41 »
Grałem bez problemu - potrafił się oczywiście zrobić ciepły, ale nigdy się nie wyłączył.
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 16, 2011, 22:38:17 »
Miałem identyczny przypadek na WM 6.5. w ciągu 2 miesięcy 2 x serwis. W obu przypadkach wymieniano płytę główną, zaś za 2gim razem również "jakąś taśmę" .
Aktualnie wgrany WP od elminister'a. Wszystko śmiga. Bateria robi się ciepława, ale bez zawiech czy restartów. Oby tak dalej.

Także w Twoim przypadku jak najszybciej regenersis.

Pozdrawiam, Andrzej.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 26, 2011, 08:41:11 »
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Również w moim przypadku pomogło wysłanie tel. do regenersis i zakończyło się wymianą płyty głównej. Od tej pory wszystko śmiga jak należy beż żadnych restartów. Pozdrawiam