[WP7] Aktywacja konta Live w WP7 na HD2 [HOW-TO]

• 425 Odpowiedzi
  • 168169 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mnop

• 20
Odp: [WP7] Aktywacja konta Live w WP7 na HD2 [HOW-TO]
« Odpowiedź #150 dnia: Styczeń 19, 2011, 15:46:11 »
da sie

*

Offline Pasztor

• **
  • 152
« Odpowiedź #151 dnia: Styczeń 19, 2011, 19:12:53 »
Coś nie gra w btym , że MS PL daje kod do HD2 bo przecież po odblokowaniu przypisany jest jako HD7.

Mam pytanie do tych co odblokowali, czy w markecie jest dużo bezpłatnych aplikacji, bo nie wiem czy warto się przesiadać z 6,5 i treacić Auto Mapy dla MP7, którego trzeba w w szemrany sposób aktywować w obawie o jakieś konsekwencje :).
 Miałem go zainstalowanego w pierwszych godzinach po tym jak się pokazał na stronie DFT, ale bez możliwości wgrania aplikacji jest lipa (najbardziej potrzebne aplikacje to oczywiście exploler i odtwarzacz filmów DviX)
Nie wiem, czy jest jakiś dvix player, ale po odblokowaniu tel. chevronem możesz sobie zainstalować eksploratora bez dostępu do live, link do tego programu jest na stronie xda z instrukcją do łamania zabezpieczeń, w sumie tutaj też powinno być, bo któryś kolega tłumaczył, to linki pewnie też powrzucał.

*

Offline PtaQ1982

• **
  • 108
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #152 dnia: Styczeń 19, 2011, 20:07:30 »
Dzięki właśnie zainstalowałem ponownie wp7 i bede odblokowywał.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2011, 23:26:12 wysłana przez PtaQ1982 »
"Lepiej mieć broń i jej nie użyć, niż musieć użyć i jej nie mieć"

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #153 dnia: Styczeń 20, 2011, 08:12:13 »
Dzwoniłem 2 razy pod wskazany wyżej  numer do naszego oddziału M$ i dwukrotnie usłyszałem, że dla Polski te usługi nie są jeszcze dostępne i nie mogą mi pomóc.
Jakieś pytania? Pomysły? Raz powiedziałem, że mam HTC HD7 później prawdę i ni cholery - nie pomogli...
Spokojnie, nie ma MarketPlace, ale live.com działa w polsce. Nawet pod WM6.x możesz mieć konto live przypisane do telefonu. Pewnie wystarczy powiedzieć żeby dali kod do aktywacji live.com .  W końcu w pl też sprzedają już urządzenia z wp7.

*

Offline Pasztor

• **
  • 152
« Odpowiedź #154 dnia: Styczeń 20, 2011, 18:22:20 »
Co mam zrobić gdy nie posiadam Visty czy Windows 7?
Jeżeli sobie jeszcze nie poradziłeś, lub porzuciłeś wszelkie nadzieje :D to znalazłem sposób na twój problem.
Na xda już rozgryźli jak odpalić dev tools na xp:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=920275

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #155 dnia: Styczeń 21, 2011, 12:32:26 »
Podobno po wyslaniu maila do microsoft support i napisaniu ze masz wp7 na hd2 daja Ci klucz. Ciekawe czy to nie podstep zeby potem zablokowac wszystkich na tym systemie bo ponoc nad tym pracuja.

Dzieki za linka z instalacja development tools.
HTC HD2 LEO

« Odpowiedź #156 dnia: Styczeń 21, 2011, 12:55:20 »
Aktywacja w  naszym oddziale MS odbyła się bezproblemowo. Po drugim przełączeniu trafiłem do miłej Pani, która podała mi kod aktywacyjny do Live. Po wpisaniu kodu i aktywowaniu usługi dopiero można poznawać WP7 :ok:

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #157 dnia: Styczeń 21, 2011, 12:59:43 »
Aktywacja w  naszym oddziale MS odbyła się bezproblemowo. Po drugim przełączeniu trafiłem do miłej Pani, która podała mi kod aktywacyjny do Live. Po wpisaniu kodu i aktywowaniu usługi dopiero można poznawać WP7 :ok:

podałeś hd2 czy hd7 ?

*

Offline MrVampire

• 273
« Odpowiedź #158 dnia: Styczeń 21, 2011, 13:07:55 »
czyżby M$ zgodził się na użytkowników hd2?
HTC HD2 LEO

« Odpowiedź #159 dnia: Styczeń 21, 2011, 22:17:34 »
Podanie nazwy telefonu, odnoszę wrażenie, nie jest konieczne. To tylko czysta statystyka dla MS. Pani sama spytała czy HD2, więc nie chmiałem zaprzeczyć. :wink:

*

Offline PtaQ1982

• **
  • 108
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #160 dnia: Styczeń 22, 2011, 08:24:38 »
Ciekawe co bedzie po aktualizacji wp7, która wkrotce nastapi, nie jestem w 100% pewien ale to ze nie podajemy marki telefonu to nie wazne bo kazdy telefon mozna znalesc po nr imei, a skad pewnosc ze telefon go nie wysyla wraz z laczeniem do uslugi live (cos takiego np jak ip komputera). Microsoft, który nie chcial wypuscic aktualizacji dla HD2 teraz rozdaje kody, troche dziwne. Ja wole poczekac do aktualizacji i zobaczyc co bedzie  dalej. 
"Lepiej mieć broń i jej nie użyć, niż musieć użyć i jej nie mieć"

*

Offline sthEn

• **
  • 222
    • sthen.info
  • Sprzęt: iPhone4
« Odpowiedź #161 dnia: Styczeń 22, 2011, 15:27:49 »
To jest przecież idealna reklama dla Microsoftu - ktoś już wcześniej wspomniał, że 95% użytkowników HD2 po zainstalowaniu WP7 zachwyca się tym systemem w porównaniu do WM6.5 bądź Androida. Tak samo - ciekawe co woli MS, pozwolić nam instalować WP7 i czerpać ewentualne korzyści z reklamy i MarketPlace, czy wrócić do konkurencji, czyli Androida?
iPhone 4 16GB
- iOS 6.1.3

*

Offline ahmedsaid

• *
  • 55
« Odpowiedź #162 dnia: Styczeń 22, 2011, 16:25:07 »
Wczoraj napisałem do MS o ich stosunek do tej sytuacji .
Pracownicy nie chcieli się wypowiadać w imieniu MS bo rozmowa była monitorowana, ale widać było że znali oni dokładnie sytuacje, niektórzy proponowali mi nawet kod aktywacyjny .
Po rozmowie czułem że MS daje ciche przyzwolenie na takie rzeczy albo coś knuje :)

Dowiedziałem się też od jednego z członków DFT, że pracują nad poprawką dla WP7 .
Trochę to trwa więc możliwe, że niedługo wypuszczą w pełni działający built bez żadnych problemów.

*

Offline NarSan

• 580
« Odpowiedź #163 dnia: Styczeń 22, 2011, 18:18:27 »
Wczoraj napisałem do MS o ich stosunek do tej sytuacji .
Pracownicy nie chcieli się wypowiadać w imieniu MS bo rozmowa była monitorowana, ale widać było że znali oni dokładnie sytuacje, niektórzy proponowali mi nawet kod aktywacyjny .
Po rozmowie czułem że MS daje ciche przyzwolenie na takie rzeczy albo coś knuje :)

Dowiedziałem się też od jednego z członków DFT, że pracują nad poprawką dla WP7 .
Trochę to trwa więc możliwe, że niedługo wypuszczą w pełni działający built bez żadnych problemów.

co prawda dla MS to zawsze jakiś +, bo lepsze zainteresowanie no i więcej kasy z Marketplace.

no a co do DFT to super wiadomość, sam czekam na jakąś aktualizację bo jeszcze uważam że to trochę za wczesny build by używać go jako normalny system.
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline MrVampire

• 273
« Odpowiedź #164 dnia: Styczeń 22, 2011, 20:51:22 »
A kiedy ta aktualizacja będzie?
Ja poczekam i potem ewentualnie zadzwonie po kod.
HTC HD2 LEO

« Odpowiedź #165 dnia: Styczeń 22, 2011, 21:10:23 »
Ja uważam, że Microsoft nie zablokuje telefonu całkowicie, o ile w ogóle będą chcieli coś blokować. Raczej nie mają możliwości zablokowania bootloadera, więc zawsze będzie można powrócić do starego WM lub Andka :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2011, 23:42:34 wysłana przez buffik »

*

Offline ahmedsaid

• *
  • 55
« Odpowiedź #166 dnia: Styczeń 23, 2011, 00:02:30 »
Oni bardzo nie lubią jak ich się pyta o datę, bo tego po prostu nie da się przewidziec .
Ja myśle, że bardziej chodzi o reklamę WP7 niż zyski z Marketu .
MS walczy wszystkimi sposobami, żeby się załapac na kawałek tortu i pozyskac klientów , a pozytywnych opinii nt romu na forach nie brakuje .

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #167 dnia: Styczeń 23, 2011, 11:44:59 »
to jałowa dyskusja - jakby M$ planował jakiekolwiek ruchy przeciw użytkownikom HD2 WP7 - to pracownicy oddziału M$ odmówiliby podania kodu - a skoro je rozdają to znaczy że jest to zgodne z zaleceniami centrali - do tego mają więcej w statystykach że więcej jest pda z WP7 na rynku

jakie blokowanie pda? a na cóż im to potrzebne - nie zarobią na takim postępowaniu ani 1$ za to stracą niezadowolonych klientów na inne usługi - nie mają żadnego interesu w blokowaniu naszych fonów
odkąd mam x360 to tendencja jest jedna - wszystkie działania M$ idą zgodnie z napływającą gotówką - to co im gwarantuje zyski jest nietykalne - a kupowanie ich usług przynosi wymierne korzyści

*

Offline Zenk

• *
  • 82
« Odpowiedź #168 dnia: Styczeń 23, 2011, 15:44:32 »
no i mają wielu użytkowników, którzy porzucili Androida na rzecz WP7

*

Offline daruld

• 17
  • Sprzęt: HTC HD2;Sensation,Desire,One,Galaxy Note 3,4,8,10+
« Odpowiedź #169 dnia: Styczeń 24, 2011, 16:44:17 »
Sukces mam kod  :ok:  :D :D. Bez problemu aktywowałem live i właśnie pobieram i instaluję kolejne programy. A jest w czym wybierać - darmowych całe mnóstwo - specjalna zakładka dla programów na HTC. Super. Dopiero teraz zaczyna się zabawa.      Zadzwoniłem do polskiego microsoftu - po połączeniu z konsultantem wystarczy powiedzieć że telefon z windowsem (tak ogólnie - nie mówiłem że windows phone 7 !) prosi o kod gdy chcemy skorzystać z usług związanych z Windows live. Pan przełączył mnie do miłej pani (dłuższą chwilę trzeba poczekać). Pani zapytała o imię i nazwisko, nr telefonu i adres e-mail, po czym poprosiła o cierpliwość i po chwili podała wygenerowany kod. Nie pytała o markę telefonu ani o NIC INNEGO. Przedyktowałem jeszcze ja by się upewnić czy nie ma pomyłki i tyle. Aha i pani poinformowała jeszcze że ten kod przyporządkuje do podanych przeze mnie danych - w razie gdybym zgubił kod to mogę się skontaktować i po podaniu tych danych podadzą mi ten kod ponownie. Zapytałem czy mail podany pani to musi być ten z loginu do windows live - pani odpowiedziała że nie ma to znaczenia - dane podaję tylko żeby ew. odzyskać zagubiony kod a na e-mail przyślą ankietę nt zadowolenia z usług micosoftu - jestem super zadowolony  :D   
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2011, 17:10:41 wysłana przez daruld »
Samsung Omnia też był :)) i sprzętu tyle że nie sposób wymienić w sekcji "Sprzęt" he he

*

Offline McGoof

• 42
  • IT monitoring EX
    • Cyclad Outsourcing- my work
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO - NAND AN
« Odpowiedź #170 dnia: Styczeń 25, 2011, 00:19:08 »
Czyli jednak M$ rzeczywiście zmienia politykę :) No nic, poczekam tak, jak moi przedmówcy, na poprawkę (czy to od DFt, czy od M$-a :P) i wtedy pewnie zaryzykuję z zapasową kartą pamięci :P
Sailing... _/) _/) _/)

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #171 dnia: Styczeń 25, 2011, 08:16:32 »
Nie ryzykujesz karty pamięci. Wystarczy zrobić jej kopie, później po formacie (np przez windowsowego diskprep)wgrywasz z powrotem wszystkie dane.

*

Offline Evendim

• NerD
  • 583
  • Lewy brzeg warszawa
    • Polish Xbox Community
  • Sprzęt: Lumia 800 ,hx4700, itouch 2g, kindle3, Acer a100
« Odpowiedź #172 dnia: Styczeń 25, 2011, 16:16:05 »
Hmmm, próbowałem dzwonić na polski numer i niestety Pani powiedziała, że w związku z tym, iż usługi nie ma jeszcze w Polsce to i kodów brak - chyba, że trzeba dostać się tam przez jakąś inną ścieżke - ja wybrałem połączenie z konsultantem a później przełączyli mnie do działu "licencji"
Evendim na prezydenta!

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
  • Sprzęt: SGS III 20GB
« Odpowiedź #173 dnia: Styczeń 25, 2011, 16:42:20 »
Bardzo ciekawa metoda, wszystko odbywa sie przez maila. Polecam!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=928366
Tylny naped jest jak sex. Po co jechac na recznym, jak mozna dac w piz*e

« Odpowiedź #174 dnia: Styczeń 25, 2011, 17:49:35 »
Mi się też udało bez kłopotu załatwić w amerykańskim supporcie.

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
  • Sprzęt: SGS III 20GB
« Odpowiedź #175 dnia: Styczeń 25, 2011, 19:32:04 »
Czy to mozliwe ze w Microsofcie nie maja chwilowo kodow aktywacji? dzwonie do USA Microsoft juz 4 raz i ciagle mi mowia ze chwilowo nie ma kodow i zeby zadzwonic jutro. CZy robie cos zle?  :O
Tylny naped jest jak sex. Po co jechac na recznym, jak mozna dac w piz*e

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #176 dnia: Styczeń 25, 2011, 19:55:46 »
Mi sie udalo załatwic sprawe mailowo i dostałem swój kod :)
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #177 dnia: Styczeń 25, 2011, 20:02:38 »
ok na telefonie aktualnie po bojach mam androida core hd 0.4 w sd i wp7 w nand

wszystko oblokowane, dzwonilem do microsoft polska powiedziano mi ze aktualnie kodow nie rozdaja prosze zadzwonic za kilka dni  :-? ale zadzwonie i jutro  :P

ale wysłałem również maila zobaczymy ile przyjdzie mi czekać na ewentualną odpowiedz 
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #178 dnia: Styczeń 26, 2011, 07:28:00 »
Mi sie udalo załatwic sprawe mailowo i dostałem swój kod :)
Hmm, nie wiem jaką procedurą oni sie kierują ? Ja wypełniłem formularz z linka na XDA i okazało się, że mój e-mail trafił do południowej Azji :undecided:
Dostałem dzisiaj odpowiedź:
Dear Valued Customer,

You have reached Microsoft Customer Service, South East Asia. My name is Labib and I would like to address your enquiry regarding Windows Phone 7. As I understand it, you would activate Windows Phone 7. If my understanding is not accurate, please let me know.

For this activation, you will need to call Microsoft support line in your country from the following link;

http://www.microsoft.com/worldwide   ; and choose your country

I hope I was able to address your enquiry to your satisfaction, should you have further questions relating to this enquiry or any additional enquiries, please do not hesitate to let me know.

Thank you for contacting Microsoft. Have a nice day!

Regards,
Labib MN
Customer Service Representative
Microsoft Customer Service, South East Asia (SEA) 
Nie wiem OCB ?

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #179 dnia: Styczeń 26, 2011, 07:53:18 »
mam to samo, być może przekierowuje po ip lub jakis innych danych

moze ktos komu sie udalo napisze jaka sciezke wybral   

napisalem przed chwila  jeszcze tutaj https://support.microsoft.com/contactus/emailcontact.aspx?scid=sw;en;1539 zobaczymy jaki efekt

UPDATE
ponowny telefon do microsoft polska odebrala pani zapytala sie o telefon odpowiedz oczywiscie "ejcz di sewen" po chwili zapytala sie mnie o dane imie nazwisko, telefon, email kazala chwile poczekac i

legen... wait for it ..................... :O~

niestety od wczoraj nie działa nam aplikacja do generowania kodów problem został zgłoszony prosze spróbowac po południu  :-|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2011, 09:27:12 wysłana przez nixs »
Networked Individual Xperienced in Sabotage