[WP7] Aktywacja konta Live w WP7 na HD2 [HOW-TO]

• 425 Odpowiedzi
  • 168068 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
Odp: [WP7] Aktywacja konta Live w WP7 na HD2 [HOW-TO]
« Odpowiedź #330 dnia: Marzec 17, 2011, 18:46:03 »
Weź jakąkolwiek FV/paragon, najlepiej z jedną pozycją, zeskanuj i odpal photoshopa. Następnie przerób to co jest na fakturze na HD7 i po problemie;)

*

Offline xander122

• 514
  • Sprzęt: e52
« Odpowiedź #331 dnia: Marzec 17, 2011, 19:43:05 »
tylko na mojej od hd2 jest 5 telefonów na jedna.
I czy oni nie moga sobie sprawdzić tel po nr imei??

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #332 dnia: Marzec 18, 2011, 08:18:49 »
Do aktywacji konta Live nie jest potrzebny imei. A m$ aż tak bardzo nie zależy na banowaniu HD7 aka HD2.

*

Offline xander122

• 514
  • Sprzęt: e52
« Odpowiedź #333 dnia: Marzec 18, 2011, 10:04:39 »
Wiem ze nie jest,ale mam na mysli to czy microsoft nie dojdzie po imei czy nie jest to hd2

*

Offline Adramel

• 895
« Odpowiedź #334 dnia: Marzec 18, 2011, 12:40:15 »
Wiesz, zawsze może być tak że M$ używając technologii lokalizacji telefonu wyśle brygady pracowników którzy będą osobiście kontrolować na jakim urządzeniu używasz WP7. Nie popadaj w paranoje.

*

Offline Rekiniasty

• 16
  • Sprzęt: HTC HD2 WP7
« Odpowiedź #335 dnia: Marzec 19, 2011, 18:23:23 »
Witam,
chciałem się tylko pochwalić że wczoraj uzyskałem kodzik chatując z MS w USA. Standardowe pytanie o imię, telefon i za 1 min gościu mi zapodał kod ;-) , żadnych zbędnych pytań.
Aha, użyłem proxy hAmerykańskie tak na wszelki wielki hehe

pozdro

« Odpowiedź #336 dnia: Marzec 21, 2011, 12:15:47 »
Może to i głupie, ale ja zrobiłem tak:
Właśnie sie miałem pochwalić, tak samo jak kolega wysłałem w sobotę i właśnie dostałem. Wysłałem na pomoc@microsoft.com (sekcja polska) z prośbą o kod do aktywacji Windows Live na Windows Phone 7. Dane podałem prawdziwe tzn. imie, nazwisko, numer telefonu. Kod właśnie zawitał do mnie.
Tak jak pisałem, żadnych innych informacji nie podawałem, mail do nich brzmiał dokładnie tak:
Witam,
Chciałbym prosić o wygenerowanie kodu do Windows Live dla Windows Phone 7.
Moje dane:
Dxxxxxx Bxxxxxxx
+48603XXXXXXX
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
W temacie maila wpisałem:
Prosba o kod do Windows Live‏
Ani słowa o tym na co (na jakie urządzenie), ani po co - dwa dni i kod przyszedł mailem.
BTW trafiłem na kobietę i kod mam :E Także reguła, że baby to małpy się nie potwierdziła.
Po wysłaniu podobnego maila jak Budniu ale ze zmienionymi danymi dostałem odpowiedz negatywna. Oto treść:
Szanowny Panie,

Dziękujemy za skontaktowanie się z Centrum Obsługi Klienta Microsoft.

Z przykrością informujemy, że Windwos Phone 7 nie został oficjalnie wydany w Polsce i w związku z tym firma Microsoft nie świadczy pomocy technicznej dla Windows Phone 7.  W celu uzyskania pomocy dla tego systemu prosimy o kontakt z producentem urządzenia.

Z poważaniem,

Justyna Rokicka
I co mam teraz robić?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #337 dnia: Marzec 21, 2011, 13:44:28 »
Już wcześniej też ktoś pisał wg tego szablonu i też odpowiedź negatywna.

« Odpowiedź #338 dnia: Marzec 21, 2011, 14:32:30 »
Czyli jakiś sposób jest dobry i działa?

*

Offline braspl

• 8
  • wszystko dla ludzi, tylko z umiarem
  • Sprzęt: HTC HD2 16GB WP7 | Samsung Omnia 2~999MHz
« Odpowiedź #339 dnia: Marzec 21, 2011, 15:33:57 »
jakby wam zależało to kwestia godziny i macie kod, a mianowicie, wysyłać e-mail'e do polski oraz do USA lub UK. napisać odrazu że się jest polakiem, lecz telefon posiada się z UK w T-Mobile. nr telefonu podajcie domowy z polski. i piszcie również na chatach, najlepiej do UK lub Japoni. nie do polski bo śmiecie nie odpiszą nawet, a jak odpiszą to z pytaniem czy ma pan paragon. a nawet jak im sie poda paragon to nie podadzą kodu, wiem bo pytałem czy potem mi podadzą kod a oni mi napisami że sprawa zostanie wtedy rozpatrzona i zrobią dochodzenie czy coś w tym stylu. więc spoko :p.

PS. Panie Adminie/Moderatorze, ile będę jeszczę moderowany? bo jestem żądny wiedzy w obie strony (dla mnie i ode mnie) :D
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2011, 15:36:30 wysłana przez braspl »
najlepsze Zycie to takie w którym każdy dzień jest zagadką

« Odpowiedź #340 dnia: Marzec 21, 2011, 16:12:08 »
kurcze, mam problem ze znalezieniem maila do tych ze stanów badz tez z UK. A co wlasciwie im napisać. Wystarczy tylko maila napisac, czy też trzeba sie kontaktować z nimi telefonicznie. Mogłby ktoś tak ładnie na chłopski rozum to opisać. Krok po kroku.
Z gory dzieki
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2011, 19:38:03 wysłana przez gbbsoft »

*

Offline Rekiniasty

• 16
  • Sprzęt: HTC HD2 WP7
« Odpowiedź #341 dnia: Marzec 22, 2011, 17:30:19 »
kurcze, mam problem ze znalezieniem maila do tych ze stanów bad tez z UK. A co wlasciwie im napisać. Wystarczy tylko maila napisac, czy też trzeba sie kontaktować z nimi telefonicznie. Mogłby ktoś tak ładnie na chłopski rozum to opisać. Krok po kroku.
Z gory dzieki

Pisałem parę postów wyżej że najszybciej i najprościej jest komunikacja przez chat z MS w USA. W 5 min masz kod. Nikt o nic nie pyta, tylko Imię, nr telefonu.

« Odpowiedź #342 dnia: Marzec 22, 2011, 21:46:27 »
Ja więc chętnie się dowiem jak do tego chata sie dostać, od kilku godzin błądzę po stronka M$ w poszukiwaniu supportu w formia chatu. Dostałem się tylko na jakieś pytania online al'a forum z Windows Live ID ale nic z tego. Także jak możesz to wrzuć jakiś lekki opis gdzie to znaleźć.

pozdr

No i udało mi się dowiedzieć na własną rękę. Wystarczy wejść na stronę poniżej:

http://support.microsoft.com/contactus/cu_sc_selector_chat?ws=support#

Wybrać pierwszą od góry opcję (General Inquries) i wypełnić podstawowe dane do rozmowy z konsultantem.
Następnie zostaniemy połączeni z rozmówcą który będzie nas pytać jaki mamy problem (no my oczywiście wiemy jaki :p) no jak już wytłumaczymy o co chodzi, poprosi nas o pełne Imię i Nazwisko o raz o numer telefonu, po tym wygeneruje kod i poporosi żebyśmy wklepali. Po wszsytkim grzecznie podziękuje i volia ! mamy kod do marketplace ;)

PS. szkoda tylko że mi się nie chce z marketplace połączyć chociaż wszsytko odblokowałem jak trzeba (chyba):/

Wyskakuje mi takie coś:

Nie można ustawić konta.

Wystąpił błąd podczas konfiguracji konta. Spróbuj ponownie później. Kod błędu: 80070057

Problem rozwiązany - wystarczy zmienić ustawienia regionalne na USA i wszystko śmiga aż miło :) pozdr
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2011, 00:20:00 wysłana przez misieq666 »

*

Offline kuzn

• 15
  • Sprzęt: Iphone 3g
« Odpowiedź #343 dnia: Marzec 23, 2011, 09:59:31 »
Udało mi się uzyskać kod aktywacyjny ale przy próbie instalacji jakiejkolwiek aplikacji z marketu wyskakuje błąd 80070057 konto mam zarejestrowane w anglii ustawienia telefonu na stany zjednoczone. Nawet jak ustawiłem telefon na wielką brytanię też mam ten Sam problem. Ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu? Z góry wielkie dzięki za pomoc.  :wink:

« Odpowiedź #344 dnia: Marzec 23, 2011, 11:02:54 »
Wszystko ustawiłeś na anglielski ? wejdz w settings - region  i język - display language, region format, system locale i brwser language - wszystko ustaw na angielski (US)

*

Offline kuzn

• 15
« Odpowiedź #345 dnia: Marzec 23, 2011, 12:14:44 »
No właśnie zmieniłem wszytkie ustawienia na US i nadal jest ten sam problem. A kod dostałem po wysłaniu maila z prośbą o kod aktywacyjny do pomocy technicznej Norwegii. Może tu jest problem? :sleepy:

« Odpowiedź #346 dnia: Marzec 23, 2011, 13:49:03 »
hmm, nie wiem ale chyba nie... Jak chcesz to dla pewności pogadaj na czacie o kod z us, może zadziała. A jaki rom masz ? Moze coś pogibałeś z odblokowaniem telefonu...

*

Offline kuzn

• 15
« Odpowiedź #347 dnia: Marzec 23, 2011, 14:14:50 »
Blachsideseven może fakrycznie coś nie poszło z odblokowaniem, chociarz pray opisie romu jest napisane że jest odblokowany, no nic dzisiaj jeszcze powalcze :wink:

« Odpowiedź #348 dnia: Marzec 23, 2011, 15:29:40 »
ja tez mam blackside z forum :), zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy którą wykonałem po aktywacji : tu masz ją dobrze opisaną:
/35/jak-instalowac-aplikacje-na-wp7/#]http://[ciach]/35/jak-instalowac-aplikacje-na-wp7/#

*

Offline kuzn

• 15
« Odpowiedź #349 dnia: Marzec 23, 2011, 17:46:06 »
Ok sorawdzę  :) bo jak do tej pory próbowałem z poziomu telefonu instalować i nic z tego nie wychodziło, przy różnych ustawieniach regionalnych.

Super zaczęło działać, mogę już bez problemu ściągać aplikacje z marketu.
Po wpisaniu klucza aktywacyjnego w telefonie, dzisiaj podłączyłem go do Zune i mimo problemów tym razem z Zunem, gdzie nie mogłem się zalogować, market w telefonie zaczął działać. Tak więc wielkie dzięki za pomoc  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2011, 15:54:39 wysłana przez kuzn »

« Odpowiedź #350 dnia: Marzec 25, 2011, 19:19:25 »
A otrzymalem taka o to wiadomosc

Szanowny Panie,

Z przykrością informujemy, że Windows Phone 7 nie został oficjalnie wydany w Polsce i w związku z tym firma Microsoft nie świadczy pomocy technicznej dla Windows Phone 7.  W celu uzyskania pomocy dla tego systemu prosimy o kontakt z producentem urządzenia.

Z poważaniem,
Edyta Zieleń
Centrum Obsługi Klienta Microsoft

« Odpowiedź #351 dnia: Marzec 26, 2011, 11:27:17 »
Parę postów wcześniej był ten sam temat, troszkę chęci, a wszystko można znaleźć luudzie...

Ten sposób jak już się dowiedzieliśmy, nie działa.
Próbuj pisać do supportu w usa, norwegii, uk. Tam WP7 jest w sprzedaży i można dostać kod, a jak jesteś narwany i chcesz na już, to poczatuj z M$. Uprzedzam pytanie, link jest kilka postów wcześniej. Sam go podawałem

« Odpowiedź #352 dnia: Marzec 26, 2011, 13:59:47 »
siema! a ja mam takie pytanie:
czy po przeisntalowaniu WP7 tzn. mam pierwsza wersje od DFT i chce zainstalować teraz rom Blacksideseven kod aktywujący który otrzymałem od Pani z M$ bedzie nadal działał czy muszę sie starać o inny?

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #353 dnia: Marzec 26, 2011, 14:48:49 »
siema! a ja mam takie pytanie:
czy po przeisntalowaniu WP7 tzn. mam pierwsza wersje od DFT i chce zainstalować teraz rom Blacksideseven kod aktywujący który otrzymałem od Pani z M$ bedzie nadal działał czy muszę sie starać o inny?

jednego kodu, na jednym urządzeniu, możesz używać ile razy chcesz...
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

« Odpowiedź #354 dnia: Marzec 30, 2011, 12:20:26 »
A otrzymalem taka o to wiadomosc

Szanowny Panie,

Z przykrością informujemy, że Windows Phone 7 nie został oficjalnie wydany w Polsce i w związku z tym firma Microsoft nie świadczy pomocy technicznej dla Windows Phone 7.  W celu uzyskania pomocy dla tego systemu prosimy o kontakt z producentem urządzenia.

Z poważaniem,
Edyta Zieleń
Centrum Obsługi Klienta Microsoft

Napisalem do angielskiego Microsoftu i otrzymalem taka wiadomosc:

Hi Pawel,

Thank you for your email.

To activate your Windows 7 mobile phone you will need to contact the Zune team on the number below.

02034505855

If you have any more questions please give us a call on 0844 800 6006. Our lines are open Monday to Friday 8am - 6pm. Of course if you prefer, please send me an email.

Kind regards,
Shaun Louis
Customer Service Professional
Microsoft Customer Services

Zadzwonilem zapytali o nr imei i otrzymalem kod.
Jesli znasz chociaz podstawy angilskiego i nie trafisz na hinduske nie powinno byc problemu z dogadanim sie

« Odpowiedź #355 dnia: Marzec 30, 2011, 12:23:55 »
pewnie ze nie ma problemu, jestem ciekaw tylko jednej rzeczy - ile kosztowało Cię takie połączenie, bo w US jest pewnie bezpłatne, ale z Europy już pewnie kosztowało.

Nadal polecam opcję czatu z M$ z pewnością jest wygodniejsza, dla niektórych mniej stresująca, no i darmowa.

« Odpowiedź #356 dnia: Marzec 31, 2011, 01:08:08 »
pewnie ze nie ma problemu, jestem ciekaw tylko jednej rzeczy - ile kosztowało Cię takie połączenie, bo w US jest pewnie bezpłatne, ale z Europy już pewnie kosztowało.

Nadal polecam opcję czatu z M$ z pewnością jest wygodniejsza, dla niektórych mniej stresująca, no i darmowa.

Obecnie mieszkam w Anglii także jak przyjdzie rachunek to dam znać :)
Co do chatu bez szans, pobowalem i sie okazalo ze moje IP jest z UK wiec skierowano mnie do angielskiego Microsoft`u wiec jeśli twoje IP jest z Polski nie masz jakichkolwiek szans jak pisałem wyżej w Polsce WP7 nie jest w sprzedaży wiec nie ma supportu
Polecam Skype doladujesz za kilka złotych które wystarcza ci na kilka prób pozdrawiam

« Odpowiedź #357 dnia: Marzec 31, 2011, 11:48:57 »
Kiedy właśnie chciałem się bawić proxy ale zaniechałem, więc miałem i proxy i ip z PL a pan z M$ albo to olał albo był nowy, w każdym razie bez problemu wygenerował Live ID i mam :) bez telefonowania, bez gadania, dosłownie 5 zdań wymieniłem.
Pozdrawiam

*

Offline michal610

• **
  • 162
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #358 dnia: Kwiecień 02, 2011, 17:43:07 »

Ja dostałem klucz poprzez chat , a zrobiłem tak
-ściągnełem Hide My IP
-wygenerowałem sobie IP na U.K
-na stronie z chatem microsoftu zmieniłem lokalizacje na Unitet Kingdom
-zaczęłem pisać z Herbertem :P
-podałem mu przyczyne mojej wizyty na czacie , a następnie podałem dane (o numer tel. nie pytał jakoś ).
-następnie wpisałem klucz i... DZIAŁA ! :)

a zapomniałem dodać że program Hide My IP działa tylko na 15 dni .
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2011, 17:48:26 wysłana przez michal610 »
Nokia 3300 -> SE K530i -> Nokia E51 -> SPV M650 -> Nokia N95 -> Nokia N95 8gb -> LG KP501 -> HTC HD2 -> LG Swift 3D -> Nokia lumia 800 -> Samsung Galaxy S2 -> HTC One X

*

Offline mackus

• 270
  • Sprzęt: lg swift 3d p920
« Odpowiedź #359 dnia: Maj 16, 2011, 10:51:06 »
ja nie wiem,jak Wam się udaje dojść do tego chatu. Przeglądam tą stronę, klikam dziesiątki odnośników i lipa, do żadnego czatu nie udaje mi się dotrzeć...może ktoś poda konkretny link

Połączone: Maj 16, 2011, 11:10:31
a juz mi sie udalo mam kod :), faktycznie przez czat bez problemu dają  :D . Może sobie zaistaluje tego WP, chociaz odstrasza mnie że tak mało aplikacji porządnych na niego wychodzi
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2011, 11:10:32 wysłana przez mackus »