Android'a masz na SD i uruchamiasz za pomocą Magldr czy boot menu ?
wracając do tematu, jeśli chcesz instalować aplikacje na telefonie z marketu bez kodu aktywacji to jest na to sposób. ja tak się narazie zadawalam póki kodu mi nie podadzą

...
1.pobierasz z tej strony
[WAREZ] (umożliwia pobieranie gier i aplikacji w formacie .xap na komputer z marketa, darmowe i nie darmowe)
2.potem instalujesz Application Deployment dla Windows Phone 7. linka do tego nie mam ale w google łatwo znajdziesz...
3. pobierasz interesującą cię aplikacje w tym
4. odpalasz application deployment, jak masz sevena to wystarczy ze wpiszesz literke "a" w linijce szukaj w menu start. w programie wskazujesz aplikacje i dajesz deployment, telefon musi być podłączony do komputera i wykryty przez zume, ważne żeby nie był ekran zablokowany. jeśli nie masz zume to musisz pobrać.
5. jeśli nie chcesz sobie mieszać dużo w telefonie to możesz w tym application deployment ustawić target na Windows Phone 7 Emulator. i dać deploy z programem jaki chcesz testac. twdy uruchomi to w takiej imitacji HD7 na ekranie komputera. tylko aplikacje można sprawdzać w tym emulatorze bo Gier to już się nie da.
tego opisu udzielam ci w celach edukacyjnych.
" pobierasz na własną odpowiedzialność"