[WP7] Aktywacja konta Live w WP7 na HD2 [HOW-TO]

• 425 Odpowiedzi
  • 166551 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pioterek2666

• **
  • 167
  • Sprzęt: HD2 + Dell Axim x51v WM 6.5 E01 makuu +Ratoc CFU1U
Odp: [WP7] Aktywacja konta Live w WP7 na HD2 [HOW-TO]
« Odpowiedź #300 dnia: Luty 18, 2011, 00:49:04 »
No o to chodzi.Nie ma co cisnac ze sie chce kod do marketu, hd2, czy nawet hd7 ktorego sie w gruncie rzeczy nie ma.Skoro usluga niedziala to kodu nie daja, ale jak sie napisze(bo to mi sie wydaje lepsza droga), ze chce sie kod do windows live w windows phone to szansa spora ze ten kod daja.Mnie sie zdaje, ze microshitowi to wisi czy mamy hd2 czy hd7. Oni po prostu niechca narazac sie producentom nowego sprzetu i stad te ich grymasy i utrudnienia.

ps. sory za brak ortografii bo pisze z axima bez pl klawiatury

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #301 dnia: Luty 18, 2011, 07:33:12 »
Może to i głupie, ale ja zrobiłem tak:
Właśnie sie miałem pochwalić, tak samo jak kolega wysłałem w sobotę i właśnie dostałem. Wysłałem na pomoc@microsoft.com (sekcja polska) z prośbą o kod do aktywacji Windows Live na Windows Phone 7. Dane podałem prawdziwe tzn. imie, nazwisko, numer telefonu. Kod właśnie zawitał do mnie.
Tak jak pisałem, żadnych innych informacji nie podawałem, mail do nich brzmiał dokładnie tak:
Witam,
Chciałbym prosić o wygenerowanie kodu do Windows Live dla Windows Phone 7.
Moje dane:
Dxxxxxx Bxxxxxxx
+48603XXXXXXX
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
W temacie maila wpisałem:
Prosba o kod do Windows Live‏
Ani słowa o tym na co (na jakie urządzenie), ani po co - dwa dni i kod przyszedł mailem.
BTW trafiłem na kobietę i kod mam :E Także reguła, że baby to małpy się nie potwierdziła.

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #302 dnia: Luty 18, 2011, 09:45:53 »
No ok, to wiem, ale w dalszym ciągu potrzymuję, że Windows Live jest dostępny i też wymaga kodu. Ja tam bym atakował o kod do Windows Live.

ale to właśnie o to chodzi...
prosić o ten właśnie dostęp
ja poprosiłem w Polsce i dostałem.
info kilka postów wcześniej

« Odpowiedź #303 dnia: Luty 18, 2011, 12:11:48 »
ale ja właśnie prosiłam o kod do Windows Live - ani słowem nie wspomniałam o Marketplace czy windows phone 7 ... Wszystkie (już trzy) odpowiedzi były jednakowe  :(

*

Offline fuzzyland

• 42
  • Sprzęt: iPhone 3G, iPhone 4
« Odpowiedź #304 dnia: Luty 18, 2011, 12:40:12 »
To może spróbuj przez chat? Mnie się udało, a nie mówiłem jaki model telefonu mam, wystarczyło im że jest to HTC.

« Odpowiedź #305 dnia: Luty 18, 2011, 14:26:34 »
ja mam jeszcze takie małe pytanie związane z Mparketplace itd...
Mam jakąś tam szansę na kod.
W telefonie gdy wchodze w about pod phone information mam:
Name: HTC Schubert
Model: HTC Schubert

czy tak jest ok? Czy muszę coś jednak zmienić, tak żeby jednak było HTC HD7? Wydawało mi się że HTC Schubert=HTC HD7 ale czy dla marketplace aparat będzie rozpoznawalny jako Windows Phone 7 (HTC HD7)?

bo troche juz mam mętlik w głowie.... Sam marketplace działa i xBox też tyle że jak chcę zainstalować np HTC Hub to woła o kod... mam rozumieć że brakuje mi juz tylko kodu?

*

Offline braspl

• 8
  • wszystko dla ludzi, tylko z umiarem
  • Sprzęt: HTC HD2 16GB WP7 | Samsung Omnia 2~999MHz
« Odpowiedź #306 dnia: Luty 18, 2011, 15:23:44 »
hahahaha :D bede miec Activation Code... jesli dobrze ten e-mail rozumiem :D

"your query has been escalated to our cpa team and your activation code will be sent to you via e-mail"

pisalem 3 dni temu do nich na mssatalk@microsoft.com    i dzisiaj odpisali cos takiego, ;]

Połączone: [time]Luty 18, 2011, 20:29:33[/time]
@lita.

wgraj sobie Rom z XBMOD, który jest odblokowany i który ma w rejestrze już to zmienione. ja mam w about "HTC HD7 T9292"

link do rom'u (English) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=944995 tam są dwie wersje Standard i XBmod który od standar różni się wyglądem.

PS. jak nie masz Activation Code to nawet z dopłatą nie wgrasz aplikacji ani gry.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2011, 20:35:44 wysłana przez braspl »
najlepsze Zycie to takie w którym każdy dzień jest zagadką

« Odpowiedź #307 dnia: Luty 18, 2011, 20:44:29 »
@braspl  bardziej mi chodzi o to czy muszę to zmieniać czy może jednak mogę pozostać przy tym co mam... Właśnie udało mi się uruchomić Androida z karty przy zainstalowanym WP7 i wolałabym nie zaczynać zabawy od nowa ;) Ale jak będzie trzeba to się zrobi ;) Wolałabym to wiedzieć zanim użyję kodu... btw - jeśli użyje kodu a potem przeinstaluję system - kod nadal będzie aktywny? Bo juz zgłupiałam czy on jest przypisany do urządzenia/systemu czy do konta windows live...

co do kodu to bardzo możliwe że jutro/pojutrze będę go miała :)
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2011, 20:46:38 wysłana przez Lita »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #308 dnia: Luty 18, 2011, 21:11:21 »
Kod jest przypisany i do urządzenia i do konta WLive. Na jeden kod możesz aktywować do trzech urządzeń. Po wgraniu nowego ROM-u jak wklepiesz ten sam kod w to samo urządzenie to wszystko jest normalnie czyli tak jak było po pierwszym wpisaniu kodu.

*

Offline braspl

• 8
« Odpowiedź #309 dnia: Luty 18, 2011, 21:19:01 »
Android'a masz na SD i uruchamiasz za pomocą Magldr czy boot menu ?

wracając do tematu, jeśli chcesz instalować aplikacje na telefonie z marketu bez kodu aktywacji to jest na to sposób. ja tak się narazie zadawalam póki kodu mi nie podadzą :D...

1.pobierasz  z tej strony [WAREZ] (umożliwia pobieranie gier i aplikacji w formacie .xap na komputer z marketa, darmowe i nie darmowe)

2.potem instalujesz Application Deployment dla Windows Phone 7. linka do tego nie mam ale w google łatwo znajdziesz...

3. pobierasz interesującą cię aplikacje w tym

4. odpalasz application deployment, jak masz sevena to wystarczy ze wpiszesz literke "a" w linijce szukaj w menu start. w programie wskazujesz aplikacje i dajesz deployment, telefon musi być podłączony do komputera i wykryty przez zume, ważne żeby nie był ekran zablokowany. jeśli nie masz zume to musisz pobrać.

5. jeśli nie chcesz sobie mieszać dużo w telefonie to możesz w tym application deployment ustawić target na Windows Phone 7 Emulator. i dać deploy z programem jaki chcesz testac. twdy uruchomi to w takiej imitacji HD7 na ekranie komputera. tylko aplikacje można sprawdzać w tym emulatorze bo Gier to już się nie da.

tego opisu udzielam ci w celach edukacyjnych. ;)
" pobierasz na własną odpowiedzialność"
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2011, 10:10:07 wysłana przez revanmj »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #310 dnia: Luty 18, 2011, 21:32:07 »
Zdaje się, że sobie trochę pozamiatałeś tym postem, ale może ja się nie znam. :]

*

Offline braspl

• 8
« Odpowiedź #311 dnia: Luty 18, 2011, 21:55:36 »
może jednak nie, lepiej żeby inni wiedzieli co pobierają na PC. myślę że red dopisek jest wystarczający

« Odpowiedź #312 dnia: Luty 21, 2011, 14:34:31 »
@braspl i co dostałeś kod?
ja własnie przed chwila otrzymałam taką sama odpowiedź z MS US i zastanawiam sie ile trzeba bedzie poczekac na tego kolejnego maila ;)
Android'a masz na SD i uruchamiasz za pomocą Magldr czy boot menu ?

mam na SD i uruchamiam chyba przez Magldr  (menu z Magldr wywoływane w czasie uruchamiania tel przez przytrzymanie power)

Połączone: [time]Luty 22, 2011, 15:46:59[/time]
Ja własnie przed chwila otrzymałam taka oto wiadomość:

Good day
Thank you for contacting Microsoft.

We have received your query regarding the activation code you requested for your Windows Phone 7 mobile phone.
I am pleased to inform you that a new product key has been generated, please keep in a safe place for future reference.
See below.

Windows Phone 7

YXXXX-QXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX
Thank you and regards,
Ephraim
Customer and Partner Advocacy,
Microsoft South Africa
******************************* PLEASE DO NOT DELETE THIS SECTION *******************************
CaseNumber Tracking#: 1XXXXXXX
EmailNumber Tracking#: 1

Połączone: Luty 22, 2011, 16:16:31
Wszystko fajnie - ale  pojawił się kolejny problem. Stworzyłam live ID i poszło nieźle... wprowadziłam kod i poszło :)
Natomiast jak chcę cos zainstalować (np Photo Enchancer) to mysli, myśli, widze "Confirm purchase..." Następnie pojawia się "Set up account", w pozycji Country/Region jest "loading...." a następnie pojawia sie komunikat: "Can't set up your account. There is a problemsetting up your account Try again later. Error code: 80070057"

ktoś mógłby pomóc w tej kwestii? Czego dotyczy błąd 80070057? Pytałam wujka google ale niewiele mi powiedział ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2011, 16:16:31 wysłana przez Lita »

*

Offline braspl

• 8
« Odpowiedź #313 dnia: Luty 22, 2011, 16:04:34 »
nie chciało mi się czekać i dwa dni temu na Chacie kod mi wygenerowali, ładnie działa, ale dzisiaj już mi przysłali też kod na e-mail z którego pisałem wcześniej. dlatego jak jest czereśniak co nie umi sam sobie załatwić kod to pisać na priva, podam trzem pierwszym osobą ten kod. bo mam dwa rzecz jasna i coś czuje że będzie też trzeci bo nagle na wszystkie e-mail mi odpisują xD

« Odpowiedź #314 dnia: Luty 22, 2011, 17:06:48 »
Mnie uzyskanie kodu aktywacyjnego zajęło jakieś 5 minut. Zwykla rozmowa przez chat z supportem Microsoftu z US.

« Odpowiedź #315 dnia: Luty 22, 2011, 18:26:01 »
 :ok: działa :) - wystarczyło wrócić do domu, włączyć na kompie Zunę i zarejestrować ID wcześniej stworzone :)
ufff  :sleepy: normalnie droga przez ciernie ;) hehehehe żeby przez USA do South Africa a w Polsce ani rusz...  :O

Połączone: Luty 23, 2011, 07:40:20
dlatego jak jest czereśniak co nie umi sam sobie załatwić kod to pisać na priva, podam trzem pierwszym osobą ten kod.

a to nie jest przypadkiem tak, że kod jest powiązany zarówno z urządzeniem jak i z kontem live? Znaczy, że te trzy osoby będa musiały używać tego samego konta live?
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2011, 07:40:20 wysłana przez Lita »

*

Offline paka

• 254
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #316 dnia: Luty 23, 2011, 10:27:25 »
Lita powiedz mi co dokladnie zrobiles mam ten sam blad co ty czyli Can't set up your account. There is a problemsetting up your account i kurde nie wiem jak sobie z tym poradzic. Mma kod od microsoftu i dupa dalej nie moge pobierac :/ Podlaczalem pod Zune i widzi telefon normlanie, zmienialem ustawienia regionalne, zakaladalem konto live z poziomu telefonu i ciagle to samo...

*

Offline braspl

• 8
« Odpowiedź #317 dnia: Luty 23, 2011, 12:11:06 »
@lita, nie wiem jak to jest

@paka musisz wejsc na xbox live i zune z komputera i sie tam zalogowac passami takimi jakie masz na windows live, jak tam sobie wszystko porobisz przez komputer rzecz jasna to wtedy w telefonie już będzie ci to działać. ja sobie tak zepsułem swoje konto że ustawiłem mój rzeczywiste wiek czyli 16 lat xD i teraz musze mieć konto rodzic na którym wszystko zatwierdzam to co sobie na swoim końcie robie xd

« Odpowiedź #318 dnia: Luty 24, 2011, 09:20:22 »
ja sobie tak zepsułem swoje konto że ustawiłem mój rzeczywiste wiek czyli 16 lat xD i teraz musze mieć konto rodzic na którym wszystko zatwierdzam to co sobie na swoim końcie robie xd
no to rewelka  :mrgreen:

@paka zrobiłam ;)

Włączyłam Zune na komputerze, kliknęłam Sign in, zalogowałam się loginem wcześniej utworzonym z poziomu telefonu. Następnie trzeba w Zune skonfigurować swoje konto, czyli podać kraj/region, datę urodzenia (najlepiej żeby była taka jaka zapamiętasz, ale żebyś był pełnoletni) i jak to wszystko wypełnisz to będzie Ci wszystko na telefonie śmigać...

*

Offline paka

• 254
« Odpowiedź #319 dnia: Luty 24, 2011, 13:47:06 »
Już sobie poradziłem :) Musialem ustawic w PC region USA bo i naczej nie pokazuje sie opcja sing in w Zune.

Lita a to przepraszam :) Kobitka "grzebiaca" w telefonie to rzadki widok :)

*

Offline kuba500

• 34
  • Sprzęt: 2x HTC TyTN II + Era G1 + HTC Desire + HTC HD2 :)
« Odpowiedź #320 dnia: Luty 24, 2011, 14:01:36 »
Rzadki, rzadki ale za to jaki ciekawy :D przynajmniej kobiety nam się rozwijają :D

*

Offline paka

• 254
« Odpowiedź #321 dnia: Luty 24, 2011, 14:10:22 »
Taka kobieta to skarb, rozumie, że co chwile kupujesz nowy, lepszy telefon a nie marudzi :P

Troche zboczyliśmy z tematu zaraz będzie Grrrr od moderatora ;)

« Odpowiedź #322 dnia: Luty 24, 2011, 22:32:16 »
Ja od siebie dodam tylko, ze po nieudanej probie z Microsoft Polska nie mialem najmniejszego problemu w Norwegii.

*

Offline iiyama

• *
  • 73
  • Sprzęt: HD 2
« Odpowiedź #323 dnia: Marzec 01, 2011, 12:03:34 »
norwegia super, po 4 dniach przyszedł kod.

do polski też zadzwoniłem i pani poprosiła o odowód zakupu hd7 na meila, więc "zrobiłem" i wysłałem i odzwoniła po 2 dniach podając kod, ale chyba żle zapisałem bo nie chciało działać.( jest w bazie i zawsze zadzwonić i mi go powtórzą)

ale z norwegi kod działa i jest git

« Odpowiedź #324 dnia: Marzec 01, 2011, 19:10:40 »
Na jaki mail pisać do tej norwegii? i co dokładniej napisaliście?

« Odpowiedź #325 dnia: Marzec 01, 2011, 20:53:00 »
Ja polecam South Africa, zwykła rozmowa przez chat. Nie pytają o model i nie sprawdzają regionu:) Kod dostałem po 2 dniach. Pozdrawiam

« Odpowiedź #326 dnia: Marzec 06, 2011, 22:21:24 »
Również będę wdzięczny za wskazówkę jak ma wyglądać taka rozmowa/mail. Po jakiemu rozmawiacie/piszecie? Po angielsku?

*

Offline braspl

• 8
« Odpowiedź #327 dnia: Marzec 07, 2011, 15:17:50 »
ja osobiście pisałem z translatora i juz na wstępnie( nawet mnie nie pytał) mu wspomniałem że jestem z Polski ale telefon posiadam z UK, na karte.

« Odpowiedź #328 dnia: Marzec 12, 2011, 19:12:01 »
Ja napisałem do oddziału w Polsce, odpowiedz ze '... nie został wprowadzony oficjalnie w PolscE" więc guzik z tego...
Wydaje mi się że to jest sprawa chyba tego, że jak ktoś zapomni że takich kodów mają nie wysyłać, to się dostanie, ale pewnie zalecenie jest żeby nie wysyłać...

Napisałem do Afryki, zobaczymy...

*

Offline xander122

• 514
  • Sprzęt: e52
« Odpowiedź #329 dnia: Marzec 17, 2011, 18:35:18 »
Zwróciłem się z prosbą o podanie kodu aktywacyjnego do polskiego odziału microsoftu.
Początkowo Zwrócono mnie do producenta jednak zrobiłem jak ktoś tu na forum a mianowicie odpisałem ze producent odsyła mnie do nich,
Treaz dostałem takie coś:"czy Windows 7 Phone był zakupiony w Polsce? Jeśli tak, proszę o przesłanie zdjęcia/skanu dowodu zakupu." Wie ktoś jak z tego wybrnąć aby uzyskac kod?