[WP7] Aktywacja konta Live w WP7 na HD2 [HOW-TO]

• 425 Odpowiedzi
  • 167820 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mnop

• 20
Odp: [WP7] Aktywacja konta Live w WP7 na HD2 [HOW-TO]
« Odpowiedź #270 dnia: Luty 04, 2011, 15:32:23 »
można zawsze spróbować zadzwonić jako konsultant sieci komórkowej który ma nad głową upierdliwego klienta - tylko wtedy najlepiej byłoby zaopatrzyć się w jakiś prawidłowy numer imei + ewentualnie koleżankę z małym pojęciem w temacie
co do telefonu: przecież nie tylko htc sprzedaje telefony z wp7, a jaki model podamy raczej nie ma większego znaczenia jeśli chodzi o działanie kodu

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #271 dnia: Luty 05, 2011, 11:39:26 »
mam pytanie co do płatnych aplikacji - jak się je kupuje?
jakie dane bilingowe się podaje? przez kartę tak jak np. w iTunes?
HTC HD2 LEO

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #272 dnia: Luty 05, 2011, 17:19:13 »
mam pytanie co do płatnych aplikacji - jak się je kupuje?
jakie dane bilingowe się podaje? przez kartę tak jak np. w iTunes?
W programie Zune dodajesz kartę płatniczą podając:
- typ karty, numer, rok i miesiąc wazności, kod dodatkowy
- nazwisko, telefon kontaktowy, adres, miast, stan USA, kod pocztowy (to dla tych co wskazali Stany Zjednoczone jako kraj)

*

Offline BigStar

• **
  • 118
  • Sprzęt: HTC Wizzard, Raphael, Leo, Desire S,TF 101,NOŁTĘ 3
« Odpowiedź #273 dnia: Luty 07, 2011, 12:17:09 »
ile  średnio czekaliście na swoje klucze? Ja jak na razie czekam, wysłałem w sobotę, tj 05.02.11 i na razie 0 odzewu, ponawialiście wiadomości? Co napisaliście jako Temat??

Nie ma sensu instalować WP7, bez tego kluczyka:/ cała frajda znika :P

I jak zwykle

Szanowny Panie
Dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta Microsoft

Z przykrością informujemy, że Windwos Phone 7 nie został oficjalnie wydany w Polsce i w związku z tym firma Microsoft nie świadczy pomocy technicznej dla Windows Phone 7.  W celu uzyskania pomocy dla tego systemu prosimy o kontakt ze sprzedawcą lub operatorem u którego dokonał Pan zakupu.

W ciula cięcie też zajęcie...
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2011, 10:30:20 wysłana przez BigStar »
i już coś wymyśliłem :)

"Nie denerwuj się... to tak jakbyś mścił się na własnym ciele, za głupotę innych"
"I spojrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... a zapytawszy o zarobki,usiadł i zapłakał"

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #274 dnia: Luty 08, 2011, 10:41:29 »
ile  średnio czekaliście na swoje klucze? Ja jak na razie czekam, wysłałem w sobotę, tj 05.02.11 i na razie 0 odzewu, ponawialiście wiadomości? Co napisaliście jako Temat??

Nie ma sensu instalować WP7, bez tego kluczyka:/ cała frajda znika :P

I jak zwykle

Szanowny Panie

Z przykrością informujemy, że Windwos Phone 7 nie został oficjalnie wydany w Polsce i w związku z tym firma Microsoft nie świadczy pomocy technicznej dla Windows Phone 7.  W celu uzyskania pomocy dla tego systemu prosimy o kontakt ze sprzedawcą lub operatorem u którego dokonał Pan zakupu.

W ciula cięcie też zajęcie...

no to Cię załatwili, ale próbuj jeszcze bo może to zależy od konsultanta

*

Offline BigStar

• **
  • 118
« Odpowiedź #275 dnia: Luty 08, 2011, 11:06:33 »
walcze z nimi,napisalem ze operator mnie do nich odeslal,bla bla bla,ze tel kupilem za 2tys,i jesli tak traktuja ludzi co im cala pensje oddaja,to zycze powodzenia... bla bla bla

"Nie denerwuj się... to tak jakbyś mścił się na własnym ciele, za głupotę innych"
"I spojrzał Pan na pracę naszą, i był zadowolony... a zapytawszy o zarobki,usiadł i zapłakał"

*

Offline fuzzyland

• 42
  • Sprzęt: iPhone 3G, iPhone 4
« Odpowiedź #276 dnia: Luty 08, 2011, 15:25:25 »
A było tak pięknie jak MS rozdawał kody. Ja też czekam na odpowiedź od nich ale pewnie będzie taka sama jak Twoja. Pozostaje chyba zadzwonić do US/UK, może tam się uda - czy tam jeszcze dają kody?

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #277 dnia: Luty 08, 2011, 15:35:04 »
A było tak pięknie jak MS rozdawał kody. Ja też czekam na odpowiedź od nich ale pewnie będzie taka sama jak Twoja. Pozostaje chyba zadzwonić do US/UK, może tam się uda - czy tam jeszcze dają kody?

lub mieć znajomego w salonie gdzie jest wp7

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #278 dnia: Luty 08, 2011, 19:28:32 »
Uff wreszcie Market mi działa. Problemem było istniejące już moje konto powiązane z xboxlive. Gdzies musialy byc pokrecone ustawienia. Po założeniu nowego konta (oczywiscie lokalizacja USA :D zrobilem hardresert po uruchomieniu wprowadzilem nowe dane i TADA działa :D
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

« Odpowiedź #279 dnia: Luty 08, 2011, 20:36:53 »
Ja napisałem maila do polskiego supportu. Czekałem co prawda prawie tydzień ale odpisali i dostałem kod. Poprosiłem o kod aktywacyjny do usługi Live w telefonie z Win7

*

Offline fuzzyland

• 42
  • Sprzęt: iPhone 3G, iPhone 4
« Odpowiedź #280 dnia: Luty 09, 2011, 11:41:54 »
Po kilku nieudanych próbach z polskim supportem, udało mi się uzyskać kod poprzez chat:
http://support.microsoft.com/contactus/cu_sc_selector_chat?ws=support#
wybrałem: Product Sales, General Inquiries and Genuine Advantage Questions, powód kontaktu: For assistance with Windows Live, Hotmail, or Live ID. Wymagane było: imię, nazwisko, nr telefonu oraz model telefonu - w przypadku modelu podałem, że HTC :-)
Po kilku minutach miałem wygenerowany kod.
Polecam skorzystać z proxy www.
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2011, 11:45:58 wysłana przez fuzzyland »

*

Offline BigStar

• **
  • 118
« Odpowiedź #281 dnia: Luty 09, 2011, 23:26:56 »
no u mnie tyle by tego było... dowód kupna sprzętu z WP7... (chyba że ma ktoś kwitek zakupu, sprzętu z WP7, typu mozat, czy Trophy, i się podzieli :P,zrobi fotkę ) więc u mnie już by było na tyle :/ (chyba) przykro jednak że się tak z Leosiem wykpili, w kwestii WP7, i jak tu nie być "piratem" czy "hakerem" czy złodziejem, jak się mieszka w Polsce, wydaje sporo kasy na fon, a oni robią takie numery... eh... ale sorry za off, ogólnie, mnie się nie udało,życzę wam szczęścia :/

Próbowałem metodą fuzzyland'a.. u mnie zadziałało otrzymałem key, ale... u kolego już gorzej, jak nie odsyłali do producenta... to podali kod (nie wiem czy błedny) ale po aktywacji wyskoczyło server error 0xFFFFFFFEC (jeśli się nie mylę) po czym już wołają o imei :/ trochę lipa, bo drugi key potrzebny... ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

niby mam key ale jak to konsulatnt powiedział "dl HD7", czyżby Ms coś wymyśliło? czy może ściema jak ich mało

a i ktoś wie czy ten kod jest na stałe? Gdzieś czytałem że ponoć po 3 aktywacjach przestaje działać... ale nie chce straszyć :/
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2011, 21:35:59 wysłana przez BigStar »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #282 dnia: Luty 10, 2011, 22:01:05 »
się tak z Leosiem wykpili, w kwestii WP7, i jak tu nie być "piratem" czy "hakerem" czy złodziejem, jak się mieszka w Polsce, wydaje sporo kasy na fon, a oni robią takie numery... eh...
Nie wiem o jakie numery Ci chodzi ??? Kupiłeś sprzęt z WM 6.5 i NIKT NIGDY NIC NIE MÓWIŁ O OFICJALNYM UPGRADE-CIE TEGO URZĄDZENIA DO WP7 tak więc nie kąsam w czym masz problem ??? Co do wydawania kasy to przepraszam kupiłeś jakiś sprzęt z WP7 fabrycznie i M$ nie dał Ci kodu, że tak mówisz ? To że kody przez jakiś czas były, a ich nie ma to IMO było jakieś niedopatrzenie M$, a skoro to wyprostowali to sr trzeba obejść się smakiem, albo kupić sobie coś ORYGINALNIE z WP7. I wcale tak nie mówię dlatego, że mam kod, ci co czytali wiedzą, że stoję na stanowisku, iz oszukiwanie konsultanta, że się ma HD7 jest łamaniem prawa (choćby regulaminu, ale to pomińmy). Gdyby nie było metody uzyskania kodu bez kłamstwa - nie próbowałbym go uzyskać. W uzupełnieniu dodam, że kod mam bo jestem zapobiegliwym i skoro była możliwość uzyskania to wziąłem. Uzyskałem go sposobem opisanym parę stron wcześniej  tzn. wysłałem mailem z konta WindowsLive: imię, nazwisko, nr telefonu oraz prośbę o przysłanie kodu do aktywacji WindowsLive na urządzeniu z WP7 (bez pisania modelu) - kod przyszedł, a WP7 jak nie instalowałem, tak nie instaluję (póki co).

Gdzieś czytałem że ponoć po 3 aktywacjach przestaje działać... ale nie chce straszyć :/
Nie straszysz, tylko zdaje się źle zinterpretowałeś czyjąś wypowiedź na obcojęzycznym forum. Z tego co się orientuję magiczny kod może być użyty na 3 różnych urządzeniach to wszystko. Jak się kupi czwarte trzeba znowu do nich zadzwonić lub wysłać maila.

A co do wspacia M$ w Polsce, zgadzam się z Toba jedynie z tym, że skoro sprzedają w naszym kraju oficjalnie WP7 w urzadzeniach to aktywacja też powinna być bez kłopotu. Ale zdaje się mamy powtórkę z XBox 360.
Także nie narzekaj bo kupiłeś PDA z WM 6.5, a chcesz WP7 weź 2k zł, kup HD7 i idź na słuszną wojnę z M$, że Ci nie chcą przysłać kodu (jeżeli wtedy nie przyślą, a sądząc po Twoim poście z prośbą o paragon - myślę, że problemu by nie było).
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2011, 22:24:44 wysłana przez Budniu »

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #283 dnia: Luty 10, 2011, 22:32:20 »
wiecie może, czy jeśli ma ktoś kod od MS i go na razie nie używa, czy nie zostanie on zablokowany?
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline BigStar

• **
  • 118
« Odpowiedź #284 dnia: Luty 10, 2011, 22:38:11 »
nie ma się też co pienić i robić off'a

co do leosia i kupna WM 6.5 .... jakbyś kupił kompa z 95... i nie mógł wgrać nic poza... to by cie to bawiło? Mnie nie... skoro wychodzi identyczny telefon... tyle że ma "odpowiednio klawisze" , ma WP7, a leon ma umierającego WM 6.5 to czy może nie słowo "uczciwym" lecz "sprawiedliwym" jest że Ty za to że kupiłeś fon wcześniej... nie masz prawa go zaktualizować i wymówką jest "źle ustawione klawisze?", czy "nie ma klawisza aparatu, szukaj...". Słyszałem różne wymówki MicroŚciemy ale takich banialuk już dawno nie wciskali... Pewnie kupiłem tel z 6.5, ale nie było WP7, czy dlatego jestem "gorszy" wg MiŚia? Bo wcześniej im dałem w kieszeń?Można się kłócić, ale po co skoro to nic nie zmieni... jasne że mnie to zbulwersowało, key mam, musiałem kłamać, jak każdy... i o to chodzi, jak można z nas(uzytkowników leo) nie robić złodziei, skoro zamiast o nas pomyśleć Mś zasłania się denną śpiewką... tu ma przewagę Iphone... Powiem szczerzę, że stać mnie na kupno aplikacji z MP, zapewne jak wielu z nas. Wypuszczenie WP7 oryginalnego na HTC HD2 nie było by błędem, kupiłbym sobie aplikacje itd... zamiast kombinować i kraść...i mieli by z tego większy zysk.

Dobra, sorrki za off, ja również popełniłem błąd, unosząc się parę postów wcześniej.

Co do "pomyłki z obcojęzycznego forum" to zapewne było, źle napisane, zapewniam iż mój ang jest perfect :)
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2011, 22:40:33 wysłana przez BigStar »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #285 dnia: Luty 10, 2011, 23:04:26 »
Bez unoszenia się, ale musze to napisać sr za OT. Z tymi systemami to poszedłeś po bandzie. Wg tego co piszesz to, to że mam Windowsa XP uprawnia mnie do żądania od M$ W7 :ohreally: Bracie weź się zastanów nad głupotą, którą napisałeś - z Win 95 też przecież za darmo nie mogłeś przejść na Win98 - musiałeś zrobić jedną rzecz, a  mianowicie kupić system w wersji OEM czy BOX. Nikt, nigdy nie dawał gwarancji, że stary system będziesz mógł uaktualnić za free do nowego. Poprawki, patche itp owszem, ale WM 6.5 i WP7 to zupełnie nowa struktura i nowy produkt, więc dlaczego masz go mieć za darmo ? Jak mi to wytłumaczysz logicznie to zaraz piszę maila do M$ z awanturą o aktualizację mojego WinXP SP3 do W7.

*

Offline BigStar

• **
  • 118
« Odpowiedź #286 dnia: Luty 10, 2011, 23:14:22 »
nie dopisałem,ale można było wywnioskować, tak mi się wydawało bynajmniej... ja nie chce go za darmo, nikt mi nie musi robić łaski że mi da... jak napisałem, jestem w stanie kupić aplikacje z marker place, więc myślałem iż oczywistym jest to że system również kupić, boli fakt, że go nie ma ! nie że, darmo nie dali... WCALE NIE MA,i to jest problem ;) i kpina, skoro jak pokazali ludzie "da się przerobić na hd2" może gdyby w MŚ nie pracowały małpy, a myślący ludzie, to dostrzegliby to, iż dano im gotową przeróbkę, bo jak widać jest potrzeba na ten system na rynku hd2, wszystko umiera śmiercią naturalną wcześniej czy później, ale zabijać telefon bo nie ma guzików?

Osobiście mam win XP oryg w 3 egzemplach, i jakoś gdy przesiadałem się na 7 nie płakałem że muszę kupić... a mam aż 6 kompów w domu, i każdy ma oryg zainstalowanego(może wyjdzie że się chwalę, czy coś) ale to jest mentalność Polaków... jak coś ktoś chce, to na pewno za darmo! Nie, ja nie chce darmo... ale chce,a nie ma :/
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2011, 23:16:09 wysłana przez BigStar »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #287 dnia: Luty 10, 2011, 23:19:44 »
 :ok: No i to wszystko tłumaczy, nie zrozumieliśmy się. Też jestem za tym, żebym mógł pobrać sobie oficjalnie systemik ze strony HTC czy Sunnysoft, zapłacić kasiorkę i cieszyć się oryginałem. Ale sądząc po dotychczasowej praktyce tak się nie stanie, bo systemy mobilne nie istnieją same jako takie, tylko muszą występować w połączeniu ze sprzętem. Tzn. pamiętajmy, że to przez cały czas jest telefon, którego producent nie może Ci sprzedać bez systemu. Ale jestem za tym, żeby kupowac PDA jak tablety czy PC i instalowac sobie na nich taki system jaki chcemy.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #288 dnia: Luty 10, 2011, 23:45:49 »
więc myślałem iż oczywistym jest to że system również kupić, boli fakt, że go nie ma ! nie że, darmo nie dali... WCALE NIE MA
Nie dam sobie za to żadnej kończyny uciąć, ale wskaż mi w historii telefon, do którego można było kupić nowszy/inny system operacyjny. Smartfon kupuje się średnio na 2-3 lata, taki jest jego żywot. Jak chcesz mieć inny lub nowszy system, to zmień aparat. Analogie do blaszaków są tu wg mnie zupełnie nie na miejscu. Czy właściciele PS2 narzekają, że nie chodzą im gry dla PS3?

*

Offline BigStar

• **
  • 118
« Odpowiedź #289 dnia: Luty 11, 2011, 00:23:25 »
Analogia nie jest "kupuje się na 2-3 lata" bo wiem o tym... ale jeśli modele z WP7 i WM 6.5 są identyko, Trophy i Leo, bo do tego ciągle uderzam, jakbyś miał 2 identyczne kompy, super extra... sprzęt, i na jednym miałbyś Windows 7 z supportem DirectX10, super gry które wymagają tego dodatku, a na drugim windowsa 95... a nie mogłbyś sobie zaktualizować do 7, bo nie masz klawisza restart... a 7 tego potrzebuje (wiem że tak nie jest ! ) to byś nie był zniesmaczony? To jest rozmowa na wieczór przy dobrym whisky i pokerze :) bo tu może się ciągnąć i ciągnąć, o tyle o ile nie potrzebuje na moim touch pro miec W7, i nie muszę, o tyle czuje się zniesmaczony Tym iż nie dano mi możliwości spróbować legalnie na HD2, co do Ps3, to właśnie takie porównanie jest bez sensu... te konsole dzieli przepaść hardware'owa,to nie pierwsza zagrywka Windowsa tego typu... wcześniej wypuścili model Xbox'a360, który musisz mieć jeśli chcesz kinekta, wcześniejszy model (grubasus pospolitus) możesz sobie grać, ale kinekt... nie... :/ a sprzętowo i tak są identyczne (osiągi). Ja wiem, na pewno też nie mam do końca racji i wielu rzeczy nie biorę pod uwagę :) taka natura człowieka. Myśląc dalej... "Nie dam sobie za to żadnej kończyny uciąć, ale wskaż mi w historii telefon, do którego można było kupić nowszy/inny system operacyjny" no właśnie... ale czemu? Ok osiągi sprzętu... ale właśnie dlatego że się nie da powstali ludzie co i tak postawią na swoim i zrobią... a Windows nazywa ich "oszustami" "piratami" czy tez "złodziejami" skoro ktoś chce mieć, to zamiast mu dać... (stworzyć) to wolą chodzić i narzekać że ludzie kradną:/

Budniu, spoko, dobrze w sumie że się dogadaliśmy, bo nie chce sobie robić wrogów :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #290 dnia: Luty 11, 2011, 09:13:05 »
Każdy ma swoje zdanie, ja Cię nie przekonam, Ty mnie też ;) Ty czujesz się oszukany przez HTC, ja nie. Mają sporo za uszami, po pierwsze nikt mi nigdy nie obiecywał WP7 na Leo, a po drugie ja wcale go nie chcę :P

« Odpowiedź #291 dnia: Luty 11, 2011, 10:00:49 »
@BigStar z jednej strony się z Tobą zgadzam, ale z drugiej nie. Taki jest już ten kapitalizm. W końcu to nowy system, siedziało nad nim stado programistów, których trzeba opłacić itp.

PS. Przepraszam za offtop, ale chciałem sprostować, że kinect działa ze starym Xbox'em 360 (fatem). Posiadam tegoż xklocka i kinecta :)

*

Offline BigStar

• **
  • 118
« Odpowiedź #292 dnia: Luty 11, 2011, 14:29:10 »
Na pewno, dlatego mówię, to rozmowa na dłuższą metę, wprost :) a nie na forum, ja nikogo nie chce przekonać, to wymiana poglądów, nie próba przekonania kogoś, ja uważam tak, ktoś może inaczej, gdyby tak nie było świat byłby nudny ;)

mam pytanie co do klucza, otrzymałem, Budniu wspomniał o aktywacji na 3 urządzeniach.Czy trzeba z tego samego konta WL? ktoś to próbował?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #293 dnia: Luty 11, 2011, 21:53:46 »
Wydaje się, że nie - skoro na XDA udostępniali sobie klucze i każdy rejestrował na swój ID WindowsLive. Warunkiem jest: jeden klucz - trzy urządzenia. BTW Ostatnio AmiganTomek miał problemy z uruchomieniem MarketPlace pomimo posiadania kodu - założył nowe konto na WindowsLive i poszło bez kłopotu (do tego starego miał poprzypisywane jakieś usługi Xbox360 i to się ponoć gryzło).
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2011, 21:55:17 wysłana przez Budniu »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #294 dnia: Luty 11, 2011, 22:13:55 »
Nie wiem co się gryzło być może jakiś smieci swiadczace o tym ze jednak moja lokalizacja to nie USA :D
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

« Odpowiedź #295 dnia: Luty 17, 2011, 13:49:25 »
hehehe mam nieoprate wrażenie że kobiety są wredne  :S (aż głupio że to piszę bo sama jestem kobietą)

wszyscy którzy napisali że otrzymali kody z MS Polska otrzymali je od mężczyzn (czy to przez tel. czy email)

Ja miałam nieprzyjemność otrzymać mail od kobiety o treści:
 "Szanowna Pani
Z przykrością informujemy, że Windwos Phone 7 nie został oficjalnie wydany w Polsce i w związku z tym firma Microsoft nie świadczy pomocy technicznej dla Windows Phone 7. 
W celu uzyskania pomocy dla tego systemu prosimy o kontakt ze sprzedawcą lub operatorem u którego dokonał Pan zakupu."

a przed chwilą miałam okazję rozmawiać równiez z panią niestety która poinformowała mnie że usługi sa niedostępne i nie ma mozliwości wygenerowania kodu  :-|  mam poczekać kilka miesięcy  :-?

No cóż.... dzwonić jeszcze raz mi głupio bo jak trafię na tę samą babę to kicha...

*

Offline braspl

• 8
  • wszystko dla ludzi, tylko z umiarem
  • Sprzęt: HTC HD2 16GB WP7 | Samsung Omnia 2~999MHz
« Odpowiedź #296 dnia: Luty 17, 2011, 13:52:13 »
ale kapa, teraz trzeba wysyłać dawód zakupu na telefon, ma może ktoś dowód zakupu HTC HD7? lub Activation Code który został narazie na jednym urządzeniu użyty lub dwóch? bardzo proszę o pomoc

Połączone: Luty 17, 2011, 14:26:59
Istnieje możliwość instalowania aplikacji na telefon bez Windows Live??
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2011, 14:26:59 wysłana przez braspl »
najlepsze Zycie to takie w którym każdy dzień jest zagadką

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #297 dnia: Luty 17, 2011, 15:40:58 »
Z przykrością informujemy, że Windwos Phone 7 nie został oficjalnie wydany w Polsce
Co za bzdury opowiadają, a te wszystkie telefony dostępne choćby w EuroRTV/AGD czy innych Komputronikach to pies ? Przecież tam mają urządzenia oficjanie z HTC Polska. Ja obecnie jestem na etapie poszukiwania w przystępnej cenie HTC 7 Pro (jest już ich dużo na allegro, ale cena 2k zł.> mnie powala na kolana więc czekam), ale do czego zmierzam - wszyscy sprzedawcy choćby tego sprzetu na alledrogo piszą pochodzeniu urządzeń z dystrybucji HTC Polska, które daje nawet instrukcję obsługi w polskim języku. Tak więc jakie nie wypiszczeni oficjalnie w Polsce ? Co do języka urzadzenia, czy Market Place to się zgadzam, ale jest przecież jeszcze Windows Live, które też trzeba kodem aktywować, a ta usuługa jest wspierana w Polsce. Nie wiem co piszecie w mailach, ale sugeruję nie wspominac o Market place, a poprosić o kod tylko do aktywowania usułgi Windows Live - łachy nie robią. BTW chyba, ze już się zmądrzyli i faktycznie żadają dowodu zakupu sprzętu - to z HD2 może być lipa.

*

Offline gbbsoft

• 1539
« Odpowiedź #298 dnia: Luty 17, 2011, 15:44:08 »
MS chodzi o to, ze kupując WP7 w Polsce jesteś informowany, że dostępu do MarketPlace z Polski nie ma. Dlatego nie dają kodów, a nie dlatego, że WP7 nie jest w Polsce sprzedawany.... tylko niedokładnie to przekazali...  :grin:

Zobacz tutaj: http://www.vobis.pl/oferta/telefony_i_nawigacje/telefony/htc/900625_htc_hd7_windows_phone.aspx
"System operacyjny w języku angielskim
Usługa Xbox Live nie jest dostępna w Polsce!"
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2011, 15:45:40 wysłana przez gbbsoft »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #299 dnia: Luty 17, 2011, 17:50:32 »
No ok, to wiem, ale w dalszym ciągu potrzymuję, że Windows Live jest dostępny i też wymaga kodu. Ja tam bym atakował o kod do Windows Live.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2011, 07:26:44 wysłana przez Budniu »