się tak z Leosiem wykpili, w kwestii WP7, i jak tu nie być "piratem" czy "hakerem" czy złodziejem, jak się mieszka w Polsce, wydaje sporo kasy na fon, a oni robią takie numery... eh...
Nie wiem o jakie numery Ci chodzi

Kupiłeś sprzęt z WM 6.5 i NIKT NIGDY NIC NIE MÓWIŁ O OFICJALNYM UPGRADE-CIE TEGO URZĄDZENIA DO WP7 tak więc nie kąsam w czym masz problem

Co do wydawania kasy to przepraszam kupiłeś jakiś sprzęt z WP7 fabrycznie i M$ nie dał Ci kodu, że tak mówisz ? To że kody przez jakiś czas były, a ich nie ma to IMO było jakieś niedopatrzenie M$, a skoro to wyprostowali to sr trzeba obejść się smakiem, albo kupić sobie coś ORYGINALNIE z WP7. I wcale tak nie mówię dlatego, że mam kod, ci co czytali wiedzą, że stoję na stanowisku, iz oszukiwanie konsultanta, że się ma HD7 jest łamaniem prawa (choćby regulaminu, ale to pomińmy). Gdyby nie było metody uzyskania kodu bez kłamstwa - nie próbowałbym go uzyskać. W uzupełnieniu dodam, że kod mam bo jestem zapobiegliwym i skoro była możliwość uzyskania to wziąłem. Uzyskałem go sposobem opisanym parę stron wcześniej tzn. wysłałem mailem z konta WindowsLive: imię, nazwisko, nr telefonu oraz prośbę o przysłanie kodu do aktywacji WindowsLive na urządzeniu z WP7 (bez pisania modelu) - kod przyszedł, a WP7 jak nie instalowałem, tak nie instaluję (póki co).
Gdzieś czytałem że ponoć po 3 aktywacjach przestaje działać... ale nie chce straszyć :/
Nie straszysz, tylko zdaje się źle zinterpretowałeś czyjąś wypowiedź na obcojęzycznym forum. Z tego co się orientuję magiczny kod może być użyty na 3 różnych urządzeniach to wszystko. Jak się kupi czwarte trzeba znowu do nich zadzwonić lub wysłać maila.
A co do wspacia M$ w Polsce, zgadzam się z Toba jedynie z tym, że skoro sprzedają w naszym kraju oficjalnie WP7 w urzadzeniach to aktywacja też powinna być bez kłopotu. Ale zdaje się mamy powtórkę z XBox 360.
Także nie narzekaj bo kupiłeś PDA z WM 6.5, a chcesz WP7 weź 2k zł, kup HD7 i idź na słuszną wojnę z M$, że Ci nie chcą przysłać kodu (jeżeli wtedy nie przyślą, a sądząc po Twoim poście z prośbą o paragon - myślę, że problemu by nie było).