Zrobiłem Jtag wgrałem Love i po restarcie tylko mignie od czasu do czasu ekran.

• 6 Odpowiedzi
  • 1630 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witajcie Wszyscy:)

Jak w temacie ,mam G4 wizarda i uwaliłem go przez wgranie romu g3 na mojego g4. Zmajstrowałem mu Jtag-a i wgrałem co potrzeba ,pieknie sie obudził i nawet ładnie wyświetlił ..2.26 i 2.26.Olip potem zapodałem mu Rom Naprawczy rom i tutaj pojawia sie problem bo niby po wgraniu tego romu powinien śmigać a tutaj po zakończeniu wgrywania przez RRU pojawia się 3-kolorowy ekran (bootloader ) i dupa . Wsadzałem zaraz po Love Polskiego Roma od orange pod G4 ale to samo ,po  restarcie pojawia sie bootloader i nic... a jak wyłacze wizarda i włacze to czarny ekran, czasami tam tylko mignie i tyle..robiony zaraz po Love hard reset i nic..

Ktoś pomoże w tym problemie?

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
z tego co pamietam to hardspl ma inne numery przed Olip, 2.26 to pozostalosc po G3. Jak zrobiles jtag to mam jedna plyte ktora wyglada ze tego wymaga.

*

Offline Ham3r

• 378
  • HTC Wizard
wgraj może jakiś rom z extromem, jakiś oficjalny update w wersji powyżej 1.xx (czyli 2.xx co najmniej)

btw. mógłbyś powiedzieć, jak zrobiłeś tego jtaga i jak go podłączyłeś do mobo?

cześć wszystkim :)

Jtag zrobiłem wg strony pda.ru ( http://pda2u.ru/forum/index.php?showtopic=348 trzeba sie rejestrowac  żeby zobaczyć obrazki z podłączenia jtag,ustawienia noice i jtag)ale  z lekkimi modyfikacjami :) krótko mówiąc wlutowałem kable w jtag wizard  i miedzy port lpt w pc dałem 4 rezystory i tyle. Niedawałem układu 74hc244 bo był zbędny.Rezystory są 100 Ohm 0.25W lub 100 OHM 5W obojętnie pójdą wszystkie:)  obrazek dodaje żeby każdy widział :) sprawa prosta i bez problemowa,za rezystory zapłaciłem 20gr wiec majątek :D:D

Naprawiony :) ściągłem oryginalne ipl/spl ze strony wiki od wizarda ,postawiłem bootloadera przez jtag i potem przez rru i śmiga aż miło ;) jak by ktoś potrzebował pomocy z jtagiem to moge pomóc:))

POzdro i temat do zamknięcia :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2010, 12:15:05 wysłana przez yamakashi1 »

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
w czasie jtag na chwile pokazal mi BL z ipl/spl 3.09. Dotychczas wszystko wskazywalo ze dzialam na martwej plycie z spvM3000 orange PL ktora jest G4. A tu nagle wyszly cyfry sugerujace G3...zdarzylo mi sie to tylko raz.
Czy mozliwe jest ze jednak to G3?
Czy bardziej pojawil sie bledny BL po akcjach poprzedniego wlasciciela?

Sądzę że to jakieś akcje poprzedniego właściciela,ten sam przypadek czyli wgranie g3 do g4. Ale to tylko moje skromne zdanie :)

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Poki co niestety nie zgadza mi się klucz z pierwszego wiersza po otworzeniu i przekonwertowaniu .nb więc możliwe że jednak to G3.

Tak poza tym to ciagle mam czarny ekran podczas JTAG.
Przy wcisnietym power, ekran na chwilę mignie podczas wkładania aku.
Podłączanie zewnętrznego zasilania czasami mignie czerwona dioda.

Więc jednak był to G3... i wstał.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2010, 10:58:39 wysłana przez Antej »