Zmiana taktowania procesora w trybie uśpienią i stan baterii

• 3 Odpowiedzi
  • 844 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zmiana taktowania procesora w trybie uśpienią i stan baterii
« dnia: Czerwiec 17, 2010, 20:34:56 »
Witam, użytkownikiem wizarda jestem od 2 dni, wgrałem już soft H3r4, trochę go już ogarnąłem, być może znajduje się w nim program, który potrzebuje, ale jeszcze nie udało mi się znaleźć tej opcji, dlatego zwracam się z prośbą do was drodzy użytkownicy. Wyczytałem na allegro, że jeden użytkownik wrzucił sobie program zmieniający taktowanie procesora na 91Mhz w trybie uśpienia, znacie coś takiego, szukałem na forum ale nie udało mi się tego wyszukać. Drugą sprawą o jaką was proszę, to wskazówka, czy da rade ustawić stan baterii np w procentach, bo w ikonie nie bardzo mnie satysfakcjonuje na "pulpicie" w zakładce dziś, czy jak to się tam fachowo nazywa? Ogólnie w głównym oknie PCC. Z góry dziękuje za pomoc i rozwiązanie moich problemów. Pozdrawiam mlodyellow
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2010, 10:37:54 wysłana przez mlodyellow »

*

Offline HOHLIKS

• **
  • 138
  • Sprzęt: i780+n810
Odp: Zmiana taktowania procesora w trybie uśpienią i stan baterii
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 17, 2010, 21:13:43 »
7. Wydajność/ zwiększanie wydajności

Standardowa wydajność procesora jest zbyt mała aby komfortowo oglądać filmy, można temu zaradzić kosztem niewiele większego poboru energii.

Aby zwiększyć częstotliwość pracy procesora należy zainstalować aplikacje OMAPclock 0.2 pobierz i ustawić wyższą wartość. Optymalne są częstotliwości z zakresu 240-264 mhz, wyższej wartości powodują destabilizacje systemu.

Sposób na trwałe podkręcenie procesora: opis

Wystarczyło przejrzeć FAQ

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 18, 2010, 10:38:44 »
No tak ale to jest chwilowe podkręcanie, a na stałe żeby ustawiał tą wartość w trybie uśpienia?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 18, 2010, 13:03:52 »
A po co? Niewiele zyskasz na baterii a wiele problemow mozesz miec z wybudzaniem pozniej, jak bedzie przychodzilo polaczenie...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.