Zmiana macadresu w spv3000

• 25 Odpowiedzi
  • 2206 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« dnia: Kwiecień 17, 2006, 15:20:28 »
Gdzie w rejestrach to jest?
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

silentjob

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 17, 2006, 16:30:48 »
Nie da się tego zrobić, nawet poprzez grzebanie w rejestrach.

*

Offline michau

• **
  • 153
    • http://www.e-poka.com
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 17, 2006, 16:57:39 »
O windowsach mowili tak samo ;).

*

silentjob

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 17, 2006, 17:01:51 »
Spróbuj, jeśli potrafisz :wink:.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 17, 2006, 18:37:35 »
dalo sie odblokowac 802.11g to sie id da maca zmienic
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 17, 2006, 18:41:39 »
w komisach mi na początku mrowili ze sima jeszcze nie da sie zdjąć i sam zdjąłem

*

Offline Sad

• *
  • 72
    • http://starzaki.eu.org/~sad/
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 17, 2006, 19:51:35 »
Wydaje mi sie ze da sie zmienic. Gdy podlaczymy sie przez usb z komputerem to w polaczeniu sieciowym mamy nowe polaczenie. Trzeba wejsc w wlasciwosci nowego polaczenia, wlasciwosc karty (chyba sie nazywa Windows Mobile Network, czy cos w tym rodzaju). Zakładka zaawansowane > adres sieciowy > i podajemy nowy adres mac bez "-". Mozna probowac chociaz.. :)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 18, 2006, 00:09:47 »
silentjob Pisalem ze sie da juz sobie zmienilem, teraz moj necik bedzie wykorzystany w 100% bo provider filtruje tylko po macach i w calej miescinie necik za friko bo tak sie sklada ze mam wapika i 2 sieciowki wbite na serwerze. @Sad ty byles najblizej.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 18, 2006, 00:18:17 »
Zrób nam świąteczny prezencik .Opisz całą procedurę jak to zrobić - przyda się wielu uzytkownikom Wizzarda a myslę że i Universala.
potrzebna zgoda

*

silentjob

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 18, 2006, 19:20:47 »
Sam jestem ciekaw jak to zrobić, pochwal się sposobem :).

*

Offline timi

• *
  • 63
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 19, 2006, 18:22:10 »
bys powidzial jak wiele osob czeka :D
Samsung Galaxy S

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 19, 2006, 19:33:09 »
Z tego co juz wiem to jest kilka sposobow, podam jeden z kilku prawdopodobnie dzialajacy.
Jak widzi komp naszego ppc, jak zwykla karte sieciowa.
a najlepszy program znajdujacy aktywne maci, to oczywiscie smac.
Niektore firmy do kart sieciowych daja oprogramowanie do zmiany mac np. 3com i reatlek wybrane modele.
Jak ja to zrobilem to zostanie tajemnica.
Nie sprawdzalem ale smaciem zmienialem maca w pc i mysle ze smaciem zmienicie maci bez problemu bo odpalilem z ciekawosci i widzi karte pc i windows mobile based

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 19, 2006, 19:41:37 »
Jezeli widzicie ze jest ktos nowy to nie znaczy ze trzeba mu zaraz odpowiadac ze sie nie da zrobic, nowy nie znaczy ze nic nie wie bo zawsze cos wie a i softu ma 3 giga na ppc i 2 giga na pda w sisach.
A i wiedza zawsze jakas jest na temat PC i PDA oraz PPC

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 19, 2006, 19:54:26 »
Juz widzialem kilka topicow na temat jak ustawic poczte, jak zgrac kontakty z jednego fona na drugi odpowiedz jest prosta OUTLOOK zrobi to wszystko za nas lacznie z notatkami, nasza muza, zadania,  przesle emaile full wypas tylko uzywa tego jakies 10%, poczte konfiguruje sie tak samo jak outlooka widzialem jak gosc zadal pytanie o konfi na interie przeciez w ppc nawet portow sie nie ustawia na kazda poczte pop3 piszemy poczta.interia.pl smtp poczta.interia.pl i mamy cala konfiguracje poczty

*

Offline ppardala

• *
  • 63
  • Sprzęt: LEO ♠Duttys™ HD2 V22♠
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 19, 2006, 20:34:47 »
romulus, pozwól, że coś zacytuję:
"Wyobraźcie sobie tą ciszę, gdyby ludzie mówili tylko to, co wiedzą."
[kropka]
----------------------------------------
pozdrawiam,
Paweł

*

silentjob

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 19, 2006, 21:33:19 »
romulus, chyba pozostawie twoje wypowiedzi bez komentarza... Skoro tak genialny jesteś, to chylę czoła przed specjalistą, niemniej sposób jaki opisałeś pozostaje wiele do życzenia, szczególnie stwierdzenia: prawdopodobnie dzialajacy oraz Jak ja to zrobilem to zostanie tajemnica i Nie sprawdzalem. Myśle, że to wystarczy :roll:....

PS. Dział nie ten, przenoszę.

« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 19, 2006, 21:55:51 »
Wtrące się...co prawda topic mnie nie dotyczy,ale romulus mnie zbulwersowałeś że tak powiem...
Najpierw pytasz,prosisz o pomoc a jak sam znajdujesz odpowiedź robisz z tego wielkąąąą tajemnicę.A gdyby ktoś na Twój pierwszy post odpisał tak:"Zrobiłem to,wiem jak,ale nie powiem bo to mój sekret..."
Wiedzą trzeba się dzielić,bo po co dochodzić samemu do gotowych rozwiązań do któych juz ktoś kiedyś doszedł...no ale czasami ten ktoś nie chce się podzielić!Pozdrawiam i przemyśl to sobie.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 19, 2006, 22:34:49 »
Cytat: "gedeon77"
Wiedzą trzeba się dzielić,.

Tym bardziej że Jego metoda moze byc na tyle oryginalna że jeszcze jej nie wymyślili w innych krajach. No ale od kilku lat mamy coraz wieksze osiagniecia w światowych 'igrzyskach' informatycznych to może i w tej materii /rzeczywista zmiana MAC/ bedziemy pierwsi.
Tego zycze Tworcy ww. tajemniczej metody.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 19, 2006, 22:39:00 »
OT
silentjob
dlaczego przeniosłeś spv3000 z PPC PE do Smartphone - Orange, Q itd... :?:  :shock:
wizard to je PPC PE przecie  :wink:
ch@to zaraz przeniesie z powrotem  :P

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 19, 2006, 22:52:58 »
mówisz i masz ;)
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 19, 2006, 23:08:37 »
hmmm, a moge zapytac po co komu zmiana MACa karty sieciowej poza sytuacja kiedy podpadl za cos adminowi  8) lub nie ma dostepu do chronionej sieci bo wlasnie siec jest ograniczona do okreslonej liczby i okreslonych kart sieciowych WLAN

swoja droga po to ktos wymyslil laptopy zeby nie wymyslac cyrkow z PDA  :lol:

*

silentjob

« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 19, 2006, 23:38:25 »
Cytat: "marcinl"
OT
silentjob
dlaczego przeniosłeś spv3000 z PPC PE do Smartphone - Orange, Q itd... :?:  :shock:
wizard to je PPC PE przecie  :wink:
ch@to zaraz przeniesie z powrotem  :P

Ehh, zmęczenie :wink:...

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 20, 2006, 06:48:29 »
Cytat: "andy_bez_wandy"
hmmm, a moge zapytac po co komu zmiana MACa karty sieciowej poza sytuacja kiedy podpadl za cos adminowi :

1. Np. ze istnieja sieci kablowe  (chello) ktore reaguja na zmiane MAC, zmiana publicznego IP ktory jest przydzielany uzytkownikowi.
2. W sieci np. firmowej jest ograniczona pula par MAC-IP i jeden uzytkownik ma prawo do jednej pary.
3.... zeby sie dowiedziec czy sie da.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 20, 2006, 09:25:23 »
Cytat: "perla"
1. Np. ze istnieja sieci kablowe  (chello) ktore reaguja na zmiane MAC, zmiana publicznego IP ktory jest przydzielany uzytkownikowi.

no jesli ktos korzysta tylko z jednego urzadzenia w sieci, i po dordze nie ma routera czy tez firewalla etc etc to faktcznie ma to znaczenie

2. W sieci np. firmowej jest ograniczona pula par MAC-IP i jeden uzytkownik ma prawo do jednej pary.

siec firmowa ma to do siebie ze jesli jest zgoda na uzytkowanie urzadzenia w postaci PDA to nie powinno byc problemu z przyznaniem dodatkowej jak to okreslasz "pary"
problem jednak polega na tym ze w wielu firmach zgody na uzywanie takich zabawek nie ma ... stad tez wlasnie takie ograniczenie jw

3.... zeby sie dowiedziec czy sie da.

heh, of kors ze sie da tylko po co porywac sie z motyka na slonce, i robic to via pda skoro jak ktos sie uprze to do tego wystarczy pda i laptop i zmiana kart w zlaczu miniPCI

« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 22, 2006, 20:05:51 »
A jeśli ktoś ma internet radiowy,filtorwanie po mac-ach...W domu w kompie ok,ale przydaloby sie na laweczce pod drzewkiem,w parku,w pubie :) wtedy nic innego tylko makówke zmienić na ten co w kompie i pikuś jest ;)nie kradniemy,nie oszukujemy,korzystamy ze swojego;)

*

Offline apol

• *
  • 58
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 22, 2006, 22:08:05 »
a nie prosciej u providera inetu powiedziec ze sie zmienilo sieciowki i nowy mac podac z pda?? a sklonowac sobie na kompie;)(na ten z pda)