Zasięg wifi na SPV m3000

• 13 Odpowiedzi
  • 1463 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline VEEGO

• 45
Zasięg wifi na SPV m3000
« dnia: Lipiec 14, 2006, 00:29:41 »
Czy ktoś wie jaki ma zasięg karta wifi w SPV?

Coś mi nie pasuje bo mam AP może nie żadna rewelacja ale badziewie też nie, w otwartej przestrzeni ma zasięg 400m na wbudowanej antenie a ja w pokoju obok mam problem z załapaniem zasięgu a jestem dosłownie 5m od AP fakt żelbetowe ściany robią swoje ale to jest chyba przesada.
No i prędkość też mi się nie podoba 25kb to jest 1/50 11mbit.

Czy ktoś wie coś na ten temat czy to tak ma być i to jest szczyt możliwości czy to ja mam coś sparcone?

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
Zasięg wifi na SPV m3000
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 14, 2006, 00:36:29 »
wiesz... normalna karta pcmcia z wifi zajmuje tyle co połowa Twojego m3000... nie oczekuj za dużo od tego sprzętu ;-)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Zasięg wifi na SPV m3000
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 14, 2006, 00:41:14 »
no bez przesady, tak zle nie jest ja mam AP ustawionego przy oknie i mieszkajac przy duzym placu w centrum miasta na piatym pietrze to na Wizardzie lapie swojego AP jakies 80m od budynku bez problemu...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Zasięg wifi na SPV m3000
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 14, 2006, 09:58:39 »
A ja mam antenke na dachu, zasieg jakies 900m
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline kuba1961

• 681
Zasięg wifi na SPV m3000
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 14, 2006, 11:01:22 »
Antena panowie antena  bardzo mocno decyduje o zasiegu. Jej jakosc i umiejscowieni. A betonowe sciany (w srodku stal) tlumia okropnie.  U kolegi w betoniaku zasieg zestawu laptop-AP to 15m, a u mnie ten sam sprzet (cegla) to 75m.

*

Offline Mcgiver

• 382
    • http://www.Maxi-PDA.prv.pl
  • Sprzęt: Acer N311 WM6.1
Zasięg wifi na SPV m3000
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 14, 2006, 11:17:46 »
Witam.
Komp + neo 512 + karta WiFi Asus + dom 3 kondygnacyjny (antena na 3 pietrze)= zasieg na 1 pietrze oraz w obrebie 25m.

Pozdrawiam
Polecam:

*

Offline mariozapasnik

Zasięg wifi na SPV m3000
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 15, 2006, 00:28:25 »
Panowie
mimo iż są dwie składowe: siła nadajnika i siła odbiornika
to zasada jest jedna:
"od czego zalezy siła łańcucha ? od najsłabszego ogniwa!

u mnie NEO 1Giga na modemie SMC i antenie na dachu 21dbi śmiga laptop z odległosci 3km(widocznośc optyczna) na poziomie 70% natomiast Wizard łapie CSIDDa na WiFiFofum ale o łacznosci nie ma mowy na 3km ale na odl do 800m (po polach nie latałem aby sprawdzic czy pociagnie wiecej) ODZIWO działa przyzwoicie

*

Offline miszka

• **
  • 123
    • http://www.tychy-online.pl
Zasięg wifi na SPV m3000
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 15, 2006, 07:22:59 »
VEEGO

Zgodnie z przedmowcami, nie spodziewaj sie, ze bedziesz mial full zasieg. Co moze pomoc. W ustawieniach wifi masz mozliwosc zmiany: max performance, max battery - zmien wiadomo jak ;)

Jeszcze jedna rzecz. Zauwazylem, ze w pozycji pinowej, bez wyciagnietej klawiatury jest wiekszy zasieg. Szybciej lapie fixa.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Zasięg wifi na SPV m3000
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 15, 2006, 10:22:39 »
Cytat: "miszka"
VEEGO

Zgodnie z przedmowcami, nie spodziewaj sie, ze bedziesz mial full zasieg. Co moze pomoc. W ustawieniach wifi masz mozliwosc zmiany: max performance, max battery - zmien wiadomo jak ;)

Jeszcze jedna rzecz. Zauwazylem, ze w pozycji pinowej, bez wyciagnietej klawiatury jest wiekszy zasieg. Szybciej lapie fixa.
bo polaryzacje sa pionowe i poziome, zalezy jakie sa anteny w ap tez mozesz ustawic moc nadajnika
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline pyr77

• 335
  • Sprzęt: iPhone 3GS 32GB; Galaxy Note
Zasięg wifi na SPV m3000
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 15, 2006, 11:57:47 »
Witam,
tak a propos Wizarda to mam pytanko, czy jak mam wlaczone Wi-Fi i GG i wylacze aparat przyciskiem zasilania na gorze, to Wi-Fi dziala nadal?
Otoz jak uruchamiam telefon to ikonka Wi-Fi  pokazuje stan laczenia (2-3 sek) i potem juz jest stan "polaczony". Ale to byb bylo chyba bez sensu trzymac telefon ciagle wlaczony, nie wiem sam.

Pozdrawiam
Piotr

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
Zasięg wifi na SPV m3000
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 15, 2006, 12:00:08 »
Jak usypiasz tel. wyłącznikiem to wifi sie rozlacza... jak włączasz to trwa kilka sekund zanim się połączy na nowo

Odp: Zasięg wifi na SPV m3000
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 18, 2007, 18:43:04 »
odświerze trochę temat.

Zauwazyłem ostatnio smutną rzecz w moim M3000. Zasięg wifi dramatycznie zmalał. Kiedyś mogłem bez problemu biegac po ogródku i gadać przez skype. Dziś sprzęt miał problemy z zasięgiem nawet pod oknem. Metr od laptopa który udpostępnia sieć zasięg wskakuje raptem na 70% :(

Nie pamiętam abym robił czarodziejowi krzywde, choć raz rozebrałem go za sprawą wypadajacego rysika.
Takie ograniczenie zasięgu, jeśli sie juz komuś zdażyło i udało sie to naprawić to raczej wina softu, czy sprzetu? :(

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 18, 2007, 19:52:43 »
ALbo sprzetu cos nie styka po rozkrecaniu, albo cos zakloca wifi. sprobuj na innym kanale puscic wifi

*

Offline xprimo

• 477
  • Sprzęt: LG G (E975)
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 18, 2007, 19:57:45 »
karta w serwerze i mam neta na złotmym tronie oddalonym o 8 m :)