WM6 jeszcze raz

• 2 Odpowiedzi
  • 480 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WM6 jeszcze raz
« dnia: Grudzień 20, 2007, 01:21:02 »
Witam wszystkich.

Ogolnie na wstepie zanznaczam ze jestem swiadomy naraziec sie na wiele bluz w kierunku tego postu oraz autora i podejzewam ze otrzymam odpowiedzi ze wszystko jest na forum w FAQ itd, ale problem w tym ze zasadniczo od roku czasu jak uzywam mojego Wizarda to kompletnie nic z nim nie robilem stad moj problem.

Ogolnie jak go kupilem to szalalem zmienialem soft, jakies programy dogrywalem - teraz minal rok a ja zielonego pojecia o niczym niemam, czytam te wszystkie posty i ogarnac tego nie moge.

Pamietam ze wtedy udalo mi sie zmienic soft wtedy na jakis najlepszy (piernik wie co to jest) i ze aplikacja na kompie wgrywajaca byla po francusku bodajze - kliknalem zeby wgralo i poszlo - zreszta plik softu byl exe wiec wystarczylo kilka razy kliknac i gralo.

Teraz czytam i nic nie kapuje - skads mam pobrac plik z softem (nawet niewiem czego sie po jakich spodziewac), cos rozpakowac, cos przegrac, jakies pliki wgrac cos gdzies uruchomic i sie modlic ze sie nic nie wykrzaczy i sie nie zdoli wizard.

I tutaj lwia czesc mojego postu
- prosilbym o doradzenie jakiegos dobrego softu z WM6 na mojego wizarda G4 (co do CID nie mam pojecia jak to sprawdzic ale cos czytalem ze sie chyba nie da zdjac nie wydajac kasy a jakos sobie nie przypominam ze wydalem wiec pewnie mam CID), bardzo bym sie cieszyl miec polska wersje (choc do angielskiego WM5 sie juz przzwyczailem wiec to nie jest wymog). Zalezy mi na jakims dobrym sofcie jaczesciej przez Was stosowanym z jakimis cudami ktore usprawnia mojego wizarda a jakos linka nie moge znalesc do polecanego (prosilbym poprostu wkleic link do danego pliku ktory mi podejdzie i pojdzie, ktory jest sprawdzony)
Znalazlem tez cos o tym "HTC Touch Flo" i podoba mi sie jak to dziala (chyba ze tak WM6 normalnie dziala) wiec czy to jest nakladka ktora sie dogrywa czy soft (jak soft to linka do takiego chyba ze uwazacie ze ty syf i niestabilne).

-prosilbym rowniez o jakas porade jak to zrobic zeby chcialo chodzic i nic sie nie schrzanilo, krok po kroku co klikac czego sie bac itd. Jezeli macie jakies linki do potrzebnych softow podczas wgrywania rowniez prosilbym.

- juz sam niewiem o co prosic bo niewiem jak sie za to zabrac wiec o wszelkie rady napewno, wyrozumialosc i nie bluzganie w temacje powtarzalnosci postow, w razie czego kto jest w stanie mi to w krakowie zrobic kto ma wprawe bo niechailbym cos schrzanic jesli proces jest trudniejszy niz dawaniej - jestem gotow nawet costam zaplacic (jesli gra jest warta swieczki i WM6 jest fajny).

Czekam na jakies pomocne info.

Pozdrawiam

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
Odp: WM6 jeszcze raz
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2007, 01:45:56 »
Przede wszystkim, musisz jednak bardzo dobrze poczytać o zmianie ROMu - zwłaszcza, że masz G4, które cholernie łatwo uwalić na amen. Jeśli chodzi o CIDa, to już można za darmo się go pozbyć (no, może nie tak dokładnie pozbyć, ale na ten etap możesz przyjąć, że tak ;) ) - hint: HardSPL. I na prawdę musisz przeczytać to wszystko, szczerze Ci mówię. Za drogi sprzęt.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: WM6 jeszcze raz
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2007, 09:32:38 »
owca: Prosciej niz jest to opisane w FAQ nie da sie opisac i z Twojego posta wynika, ze nie przeczytales go... ja poczytasz ze 3 razy i bedziesz mial dalej watpliwosci to dopiero wtedy wroc.  :ok:
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.