Wypadająca karta pamięci

• 5 Odpowiedzi
  • 615 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wypadająca karta pamięci
« dnia: Październik 06, 2008, 15:00:55 »
Witam, mam problem z moim wizardem które polega na tym że slot na karte pamięci nie trzyma jej. Dzisiaj wyjąłem ją i jak chciałem włożyć z powrotem to nie chciała tam siedzieć. Próbowałem też z inną kartą lecz nadal było to samo. Teraz trzyma sie dzięki temu ze wsadziłem ją tam z papierkiem ale nie chce sie bać cały czas że może wypaść. Ma ktoś jakąś rade na ten problem.

P.s. Szukałem w archiwum i nic na ten temat nie znalazłem

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
Odp: Wypadająca karta pamięci
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2008, 15:21:35 »
Może przykleić na stałe? :wink: Trzeba by chyba go rozebrać i spróbować naprawić zatrzesk, nie wiem jak on wygląda :mrgreen:

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2008, 16:18:38 »
Popróbuj głębiej ja wepchnąć bo czasami ten zatrzask szwankuje. Jeżeli się nie uszkodził to będzie działać. Musi tam wskoczyć tak jakby :E
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2008, 22:23:28 »
osobiscie nie rozbieralem slotu, mam gdzies stara plyte - moge obejrzec i ew. podeslac pare fotek.
przyszlo mi do glowy inne rozwiazanie - mniej inwazyjne. jesli nie planujesz rozbierac wizarda, mozesz wykonac myk nastepujacy - zaopatrzec sie w karte microsd + adapter micro->mini (przewaznie w zestawie, koszt rzedu ~20 pln za 2 GB) - adapter umiescic na stale w slocie, moze i przykleic jak sugeruje wikrap1 (ale wtedy bedzie problem z rozebraniem wizarda). karda microsd trzyma sie pewnie w adapterze, wiec niejako problem sie rozwiazuje...

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 13, 2008, 14:48:10 »
problem nie koniecznie, kojażysz taki klej w sztyftach które rozgrzewa się w pistolecie i jako ciecz sie go wylewa, a jak zastygnie to się robi twarda guma- dobrze by się spisał bo utrzyma kartę, a jak będziesz go rozbierał to podważ i klej powinien puścić :D warto zrobić w plastiku jakimś nożem ryski żeby klej lepiej złapał :grin:

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 13, 2008, 22:17:51 »
Ja proponuję podkleić kartę taśmą izolacyjną. Tzn żeby była grubsza (ale nie szersza!) i wcisnąć ją. W większości pda pomaga i nikt nie narzeka. :-)
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była