Witam
Wgrałem sobie PDAVIET4 i wszystko, prawie, działa bezproblemowo. Właśnie prawie, ponieważ nie mogę w żaden sposób połączyć się z internetem. Nie działa połączenie po GPRS (zero reakcji - wymuszam "połącz" i nie dzieje się kompletnie nic, żadnego komunikatu czy reakcji) nie da się korzystać z internetu przez ActiveSynca ani nawet przez WiFi, ale za to tu dostaję po chwil prób połączenia np przez IE, komunikat: "The page cannot be displayed or downloaded becouse the connecion was lost. Check the connecion and try again later." Sprawdzałem to na dwóch różnych kompach, z czego jeden jest podpięty do sieci lokalnej, a drugi wolnostojący z bezpośrednim połączeniem do netu. Komunikat o "przerwaniu połączenia" pojawia sie nawet pomimo tego, ze AS jest cały czas aktywny i połączony. Czy ktoś wie jak może być przyczyna no i jak to "naprawić", bo poza tym to WM6 bardzo mi odpowiada i nie chciał bym wracać do czegoś starszego?
Jeszcze trzy pytania dodatkowe:
1.do czego służy program WM5Storage?
2.PDAVIET'a wgrałem na oryginalnego ERA'owego 2.21, no i takie radio mi zostało. Czy warto je zmieniać na coś nowszego?
3.Wskaźnik mocy połączenia WiFi pokazuje mi około30-35% siłę sygnału nawet kiedy stoję metr od AP. Czy to wina tego radia 2.21, czy może to nie ma z siłą sygnału WiFi nic wspólnego? No i czy ktoś z was doświadczył czegoś podobnego, to znaczy słabego sygnały WiFi pomimo malutkiej odległości od AP na WM6?
Podrawiam,
Bunny