WM6 Crossbow (WWE) dla HTC Wizard v5.2.660

• 517 Odpowiedzi
  • 45430 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #240 dnia: Styczeń 27, 2007, 23:24:06 »
Cytat: "benco"
A bez problemu działają na tym wszystkie aplikacje do nawigacji ?
Cytat: "benco"
Ok, ale mi chodzi o tą ostatnią wersję "3" o której mowa powyżej, więc chyba mogę zadać takie pytanie w tym miejscu ?
Tak AM działa bezproblemowo na PDAVIET 3

*

Offline benco

• **
  • 142
  • Sprzęt: Treo 90 -> TT -> HTC Wizard -> HTC Touch Elfin + Samsung OMNIA + Nokia E51i + eeePC 901
« Odpowiedź #241 dnia: Styczeń 28, 2007, 09:59:28 »
Ok - dzięki za odpowiedź :)

*

Offline Mr Q

• 499
  • Sprzęt: Samsung Spica I5700
« Odpowiedź #242 dnia: Styczeń 28, 2007, 16:27:16 »
To jak w koncu z tymi Softkeyami jest? Faktycznie nie maja opoznien na PDAVIET 3 w porownaniu do poprzednich?
I co się gapisz?! Człowieka nie widziałeś??

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #243 dnia: Styczeń 28, 2007, 17:35:32 »
Witam!!
Testowałem Bete i PDAView3
Beta jet oki ale brakuje jej aparatu i nie moge go dograć...
PDAView3 to całkiem porażka, wysuwana klawiatura na pozamieniane klawisze i jest ich sporo, po dublowane skróty do programów w katalogu windows, których nie można usunąć... masakra!!!

Czy jest ktoś kto ugotował by rom z BETY dodając do niej:
Pocket RAR, WMtorage, MMS i Aparat z WM5???

Wewntualnie jak samemu ugotować rom??
Pozdrawiam
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline Mr Q

• 499
« Odpowiedź #244 dnia: Styczeń 28, 2007, 17:43:13 »
Dobrze ze napisales, bo juz mialem sie przesiadac   :S

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #245 dnia: Styczeń 29, 2007, 13:32:49 »
Wybudza mi ciągle podłączonego do Laptopa PDA
jak to zlikwidować ?

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
« Odpowiedź #246 dnia: Styczeń 29, 2007, 17:52:34 »
Witam!!
Testowałem Bete i PDAView3
Beta jet oki ale brakuje jej aparatu i nie moge go dograć...

uzytkownik mobzd na stronie 7 opisal jak zainstalowal kamerke. uzylem tej samej metody wlacznie z tym samym programem do rejestru i rowniez zadzialalo. zatem polecam sprobowac z tego na BETA bo dziala.

MMS'y na poczatku tego watku sa opisane jak dograc

WMstorage mozna ostatecznie samemu zainstalowac

tak samo chyba z pocket rar

fakt ze to 4 instalacje wiecej po HR ale da sie z tym zyc ;)

*

Offline some0NE

• 359
  • Sprzęt: iPhone 3G [16GB] / Nokia E71 / Holux GPSmile 60 (Palmax GPS)
« Odpowiedź #247 dnia: Luty 03, 2007, 13:27:43 »
no co tam?
pojawila sie jakas nowa wersja?  :)
some0NE

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
« Odpowiedź #248 dnia: Luty 03, 2007, 21:47:02 »
Czy ktos juz cos poradzil na te softkeye w BETA ? sa straszne ale moze da sie cos z tym zrobic ? moze ktos ma pojecie co jest przyczyna tak powolnego chodzenia tych przyciskow, bo chyba nie ta super animacja naciskania ;)

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #249 dnia: Luty 03, 2007, 23:01:24 »
kov007
ja wlasnie ta animacje podejrzewam :P
ja narazie siedzie na aku 3.3 bo mnie te softkeye denerwowaly...
co do pdaviet3 to chodzi szybciej niz beta (softkeye tez choc nie natyle by komforotowo go uzywac..) i bardzo latwo naprawic te roznice na klawiaturze. skrotow tez nie widzialem jakis "nie kasowalnych"

Padi
a po co gotowac rom z rarem i wmstorage skoro mozna je zainstalowac od razu z karty? pozatym w pdaviet masz kamere z wm5 juz ugotowana.

some0NE
nie ma nowej wersji choc faria juz jakis czas mowi ze jest w fazie testow i ze udalo sie zmienic pagepoola.

mariozapasnik
a masz wlaczone automatyczne blokowanie urzadzenia?

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD
« Odpowiedź #250 dnia: Luty 03, 2007, 23:05:41 »
ej.. a ja nie mam problemów z wolnymdziałaniem softkeyow :)

*

mobi_one

« Odpowiedź #251 dnia: Luty 04, 2007, 03:22:59 »
jest juz nowy PDAviet4

*

Offline Diabl0

• 17
    • Diabl0's blog
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC Wizzard
« Odpowiedź #252 dnia: Luty 04, 2007, 09:25:32 »
Wczoraj siedziałem cały dzień na BETA i ogólnie jestem zadowolony. Chodzi naprawdę szybko, dopalony BatteryStatus z OC na 286Mhz zasuwa aż miło (co ciekawe OMAPClock na WM5 pozwalał mi na max 240 powyżej zachowując się niestabilnie).

Wifi - chodzi na G
Wygląda naprawdę sporo ładniej.
Szybkość - mniam :D
AM chodzi wyraźnie szybciej.
Sporo wolnej pamięci (nawet z pluginami Today itp. po SR mam ~25MB a średnia podczas normalnej pracy to 23MB)

Z kamery i tak nie korzystałem (tragiczna jakość) więc jej brak absolutnie mi nie przeszkadza.
Nie wiem o co dokładnie chodzi z tymi softkeyami - u mnie po naciśnięciu klawisza sprzętowego odpalenie kontaktów/kalendarza czy IE trwa średnio około 1 sekundy.

Teraz co mnie smuci/brakuje:

Ciągłe wyłączanie się Microphone AGC bez którego muszę prawie krzyczeć do mikrofonu. W WM5 też to miałem ale AGC wyłączało się zwykle po SR a teraz wyłącza się po każdym wyłączeniu ekranu. Może ktoś wie jak zablokować AGC na On albo zwiększyć czułość mic?

W dialerze lewy dolny klawisz przypisany jest do ukrywania keypada zamiast jak w WM5 do kontaktów - to myli i brakuje mi szybkich kontaktów bez potrzeby macania ekranu :/

W WM5 miałem dodatkowe akcje przypisane do klawiszy po ich dłuższym przytrzymaniu - lewy dolny otwierał start, prawy minimalizował program. Nie wiem czy było to rozwiązanie samego systemu czy dodatkowego toolsa ale brakuje mi tego w WM6. Obsługa bez rysika była znacznie szybsza i prostsza :/

I teraz coś co mnie najbardziej irytuje - ciągłe samoczynne włączanie się Wiza przy połączeniu z kompem.

Gdyby nie te 4 przeszkadzajki śmiało bym polecał ten romik wszystkim, a tak polecam z zastrzeżeniami.

Na zakończenie sprawdzany soft:
WM5 Storage
Resco Explorer
Resco Today Plugin
Chi-Tai Dang Batterystatus
SPB Pocket Plus
AM/Ampoisync (AM działa bezproblemowo i wyraźnie szubciej, Ampoisync kapryśnie ale na WM5 też lubiał kaprysić przy większej ilości POI)
iGo - również bezproblemowo i również szybciej.

Btw - jakby ktoś znał rozwiązanie któregoś problemu które przedstawiłem powyżej to byłbym wdzięczny za porady/sugestie.

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #253 dnia: Luty 04, 2007, 11:06:45 »
Cytat: "Diabl0"

W dialerze lewy dolny klawisz przypisany jest do ukrywania keypada zamiast jak w WM5 do kontaktów - to myli i brakuje mi szybkich kontaktów bez potrzeby macania ekranu :/

W WM5 miałem dodatkowe akcje przypisane do klawiszy po ich dłuższym przytrzymaniu - lewy dolny otwierał start, prawy minimalizował program. Nie wiem czy było to rozwiązanie samego systemu czy dodatkowego toolsa ale brakuje mi tego w WM6. Obsługa bez rysika była znacznie szybsza i prostsza :/

w dialerze jak schowac keypada to juz praktycznie i tak masz kontakty.. nie powiem zeby to bylo fajne ale jest

druga sprawa to program nazywa sie smartskey (v0.56 - freeware) i on pozwala zmienic tez ustawienia w dialerze (dol do ostatnich polaczen i prawo do kontaktow) - dziala na wm6

mobi_one a co poprawione w 4?

*

Offline Super_Ghost

• 670
« Odpowiedź #254 dnia: Luty 04, 2007, 11:39:09 »
Diabl0
Mi AGC nie ginie po wylączeniu ekranu, jeszcze sprawdze później jak po rozmowie.

a co do zmian ustawień przycisków to ani WM5 ani WM6 nie mają opcji ustawiania kilku funkcji do przycisku, są do tego oddzielne programy.

a co do wybudzania wizadra pod kablem to owszem.. denerwujące. .:/

*

Offline Diabl0

• 17
    • Diabl0's blog
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC Wizzard
« Odpowiedź #255 dnia: Luty 04, 2007, 12:36:49 »
@ bern

Faktycznie, lista trochę dłuższa, ale i tak brakuje mi szbkiego przeskakiwania alfabetu (dłuższe trzymanie strzałki) czy podglądu kontaktu (numery tel, notatki). W każdym bądź razie dzięki za podpowiedź z smartskey - później przetestuję.

@ Super_Ghost

Sry, coś mi się pokiełbasiło - oczywiście chodziło mi o odwrotną sytuację, pod WM5 wyłączało praktycznie z ekranem, teraz pod WM6 tylko po SR. Mimo wszystko i tak to jest irytujące i chętnie bym AGC zablokował na stałe na ON - zwłaszcza że dość często zmieniam karty SIM.

*

mobi_one

« Odpowiedź #256 dnia: Luty 04, 2007, 12:37:21 »
brak jak na razie listy zmian
Just installed it, give u an update in a few minutes.

Stll no MMS.
Phonepad, scroll fixed
added ringtone, 10 minutes.........
midlet

and that's it as far as I can see. So for new starters it's an improved 3, for the ones running 3 already, don't change.

...Maybe there are some reg or internal changes that I'm aware of, but I'm no Xpert.

caly watek jest tu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=292762

*

Offline Super_Ghost

• 670
« Odpowiedź #257 dnia: Luty 04, 2007, 12:44:58 »
Diabl0

Ale Microphone AGC nie ma wpływu na rozmowę telefoniczną, w sensie nie zmiania czułości mikrofonu podczas rozmowy - własnie zrobiłem testy :) )

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #258 dnia: Luty 04, 2007, 15:45:53 »
Cytat: "Diabl0"
@ bern

Faktycznie, lista trochę dłuższa, ale i tak brakuje mi szbkiego przeskakiwania alfabetu (dłuższe trzymanie strzałki) czy podglądu kontaktu (numery tel, notatki). W każdym bądź razie dzięki za podpowiedź z smartskey - później przetestuję.

@ Super_Ghost

Sry, coś mi się pokiełbasiło - oczywiście chodziło mi o odwrotną sytuację, pod WM5 wyłączało praktycznie z ekranem, teraz pod WM6 tylko po SR. Mimo wszystko i tak to jest irytujące i chętnie bym AGC zablokował na stałe na ON - zwłaszcza że dość często zmieniam karty SIM.

U mnie AGC dziala non stop. Sprawdz czy to nie przypadkiem wbudowany w system VoiceCommand nie wylacza go kazdorazowo (wymaga do pracy AGC wylaczonego). VC mozesz wylaczyc w Ustawieniach.

« Odpowiedź #259 dnia: Luty 05, 2007, 00:39:08 »
Dla testujących PDAviet

W PDAviet występuje problem z klawiaturą QWERTZ. Po proponowanych zmianach w rejestrze pojawiła się i owszem QWERTY lecz nijak nie mogłem ustawić polskich znaków.
Po porównaniu rejestru z pierwszej bety WM6 do PDAviet okazało się że nie wszystko jest tak samo.
Oto 2 regi które u mnie to naprawiły i do kompletu dorzuciłem sym.txt z polskimi znakami do podmiany w katalogu Windows.

Rapidshare: QWERTY_PdaViet_keyboard_PL.zip

« Odpowiedź #260 dnia: Luty 09, 2007, 21:28:00 »
Witam
hm a dlaczego u mnie po w graniu tych plikow na pda (m3000) do pierwszego z brzegu katalogu i potem probuje raz zamienic plik textowy(z polska czcionka) niestety nie da , potem probuje odpalic kazdy z tych plikow reg i tez sie nie da..system pdaviet2 przy probie zamiany jest standartowe pytanie czy zamienic a potem info ze to plik tylko do odczytu (ten w pda) i sie nie da..przy reg jest info ze nie ma programu skojarzonego ..najpierw otworz program potem odpal pliki podejrzewam ze cos zle robie ale co?
pozdr
malony

*

Offline Mr Q

• 499
« Odpowiedź #261 dnia: Luty 09, 2007, 22:10:11 »
malony2 Nie wiem jak inni ale ja nic nie zrozumiałem z Twojego postu.

« Odpowiedź #262 dnia: Luty 09, 2007, 22:25:32 »
No dobra:)
jeszcze raz..
sciagnalem to co wyzej zostalo zamieszczone dotyczy polskiej klawiatury
sa trzy pliki dwa reg i jeden txt..ten txt trzeba zamienic z orginalnym w windowsie pda i tu jest problem bo mi odmawia zamiany (nie wiem dlaczego)

po drugie sa dwa pliki reg i po przekopiowaniu na pda i potem uruchomieniu ich na pda powinny mi sie dopisac pewne rzeczy do systemu ale tu tez kicha bo nie chca sie dopisac..i stad moje pytanie co robie zle..
pozdr
malony

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #263 dnia: Luty 09, 2007, 22:57:47 »
Cytat: "malony2"
No dobra:)
jeszcze raz..
sciagnalem to co wyzej zostalo zamieszczone dotyczy polskiej klawiatury
sa trzy pliki dwa reg i jeden txt..ten txt trzeba zamienic z orginalnym w windowsie pda i tu jest problem bo mi odmawia zamiany (nie wiem dlaczego)

po drugie sa dwa pliki reg i po przekopiowaniu na pda i potem uruchomieniu ich na pda powinny mi sie dopisac pewne rzeczy do systemu ale tu tez kicha bo nie chca sie dopisac..i stad moje pytanie co robie zle..
pozdr
malony

Proszę, w paczce masz .cab'y, jeden z samymi regami, drugi dodatkowo ma .txt.
Nie wiem czy ten .txt się zainstaluje (ochrona oryginału) ale możesz spróbować. Możesz też przed tym spróbować zmienić nazwę oryginału.
Sam nie mam WM6 ( AS4.5beta2 mi nie działa :( ) więc nie mogę sprawdzić.

http://rapidshare.com/files/15740788/QWERTY_PdaViet_keyboard_PL.zip.html
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

« Odpowiedź #264 dnia: Luty 09, 2007, 23:25:50 »
dziekuje bardzo
niestety u mnie cos nie chce dzialac tzn txt sie nadpisal..ale reg nic nie daly dalej nie mam polskich liter i dalej y z pozamieniane..dziwne..
bede dalej co walczyl
jeszcze raz dzieki
btw czym tworzysz cab? ot zebym na przyszlosc nie meczyl:)
pozdr
malony

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #265 dnia: Luty 09, 2007, 23:29:47 »
Cytat: "malony2"
dziekuje bardzo
niestety u mnie cos nie chce dzialac tzn txt sie nadpisal..ale reg nic nie daly dalej nie mam polskich liter i dalej y z pozamieniane..dziwne..
bede dalej co walczyl
jeszcze raz dzieki
btw czym tworzysz cab? ot zebym na przyszlosc nie meczyl:)
pozdr
malony

Ale wiesz że po tej operacji musisz odczekać około 5 min i zrobić SR ?
Inaczej rejestr wróci do poprzednich ustawień.

np. InfoCab
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

« Odpowiedź #266 dnia: Luty 09, 2007, 23:35:29 »
aaaaa nie wiedzialem..jakos sie nigdzie nie doczytalem..jeszcze raz wrzucam i sprawdze
dzieki
malony

cd
odczekalem i dalej kicha..
jedynie to ze pisze mi ze zainstalowalo sie poprawnie ale moze nie dzialac dobrze gdyz dotyczy poprzedniej wersji windowsa
malony

« Odpowiedź #267 dnia: Luty 12, 2007, 18:15:27 »
Witam!!
właśnie zasysam tego pdaviet4:)) czy ktoś go joż testował?? bo nie wiem czy mi się opłaca zmieniać bo mam molskiego 3.0.0.0 WWE. Jeśli ktoś joż testował lub testuje to proszę powiedzieć czy coś się zmieniło.. jak działają softkey itd :))

*

Offline Mr Q

• 499
« Odpowiedź #268 dnia: Luty 12, 2007, 18:16:47 »
Z tego co wiem bardziej sie oplaca wrzucic pdaviet3 niz pdaviet4, nie mam natiomiast porownania do molskiego.

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #269 dnia: Luty 12, 2007, 19:26:48 »
pdaviet 3 i 4 sa prawie bez roznic - wystarczy do 3 doinstalowac fox do pamieci i masz 4. wiec dla majacych 3 nie oplaca sie przechodzic na 4 a dla myslacych o instalacji doradzam 4

moim zdaniem warto zobaczyc na crossbowa ale jesli doswiadczysz jakis problemow z softkeyami (lagi) lub niekmpatybilnosc to bardzo polecam faria aku3.3v2 - bardzo dobry i szybki.