Wczoraj siedziałem cały dzień na BETA i ogólnie jestem zadowolony. Chodzi naprawdę szybko, dopalony BatteryStatus z OC na 286Mhz zasuwa aż miło (co ciekawe OMAPClock na WM5 pozwalał mi na max 240 powyżej zachowując się niestabilnie).
Wifi - chodzi na G
Wygląda naprawdę sporo ładniej.
Szybkość - mniam

AM chodzi wyraźnie szybciej.
Sporo wolnej pamięci (nawet z pluginami Today itp. po SR mam ~25MB a średnia podczas normalnej pracy to 23MB)
Z kamery i tak nie korzystałem (tragiczna jakość) więc jej brak absolutnie mi nie przeszkadza.
Nie wiem o co dokładnie chodzi z tymi softkeyami - u mnie po naciśnięciu klawisza sprzętowego odpalenie kontaktów/kalendarza czy IE trwa średnio około 1 sekundy.
Teraz co mnie smuci/brakuje:
Ciągłe wyłączanie się Microphone AGC bez którego muszę prawie krzyczeć do mikrofonu. W WM5 też to miałem ale AGC wyłączało się zwykle po SR a teraz wyłącza się po każdym wyłączeniu ekranu. Może ktoś wie jak zablokować AGC na On albo zwiększyć czułość mic?
W dialerze lewy dolny klawisz przypisany jest do ukrywania keypada zamiast jak w WM5 do kontaktów - to myli i brakuje mi szybkich kontaktów bez potrzeby macania ekranu :/
W WM5 miałem dodatkowe akcje przypisane do klawiszy po ich dłuższym przytrzymaniu - lewy dolny otwierał start, prawy minimalizował program. Nie wiem czy było to rozwiązanie samego systemu czy dodatkowego toolsa ale brakuje mi tego w WM6. Obsługa bez rysika była znacznie szybsza i prostsza :/
I teraz coś co mnie najbardziej irytuje - ciągłe samoczynne włączanie się Wiza przy połączeniu z kompem.
Gdyby nie te 4 przeszkadzajki śmiało bym polecał ten romik wszystkim, a tak polecam z zastrzeżeniami.
Na zakończenie sprawdzany soft:
WM5 Storage
Resco Explorer
Resco Today Plugin
Chi-Tai Dang Batterystatus
SPB Pocket Plus
AM/Ampoisync (AM działa bezproblemowo i wyraźnie szubciej, Ampoisync kapryśnie ale na WM5 też lubiał kaprysić przy większej ilości POI)
iGo - również bezproblemowo i również szybciej.
Btw - jakby ktoś znał rozwiązanie któregoś problemu które przedstawiłem powyżej to byłbym wdzięczny za porady/sugestie.