Uwalone wejście mini-usb ??

• 2 Odpowiedzi
  • 926 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lary90

• **
  • 176
Uwalone wejście mini-usb ??
« dnia: Lipiec 15, 2007, 17:28:00 »
Pewna osoba ładując mi komórkę prawdopodobnie źle wyciągnęła ładowarkę i zepsuła mi wejście mini-usb. Podejrzewam, że wtyki z ładowarki zostały w telefonie, ponieważ telefon działał (dopóki się nie rozładował), a ładowarkę testowałem na innych telefonach i nic z niej już nie będzie. Podłączając sprawną ładowarkę pod telefon nie ma oznak ładowania. Czy można wymienić samo wejście mini-usb, a jeśli tak ile będzie mnie to kosztowało i czy pierwszy lepszy komis mi to naprawi ??
Sprzęt:
HTC Hermes
WM 6.5 DarkVisions
GSM 1.56.70.11

Odp: Uwalone wejście mini-usb ??
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 15, 2007, 17:34:44 »
Jest to standartowe wejscie mini-usb - pasuje np od kilku modeli motoroli.
ALE!!!!
Zanim kupisz takie zlacze musisz rozebrac (albo komus dac) telefon i sprawdzic czy od strony plyty ma krotkie czy dlugie nozki.
Nie ma problemu z wymiana tego. kazdy co troche umie lutowac powinien sobie z tym poradzic. Jak sam nie umiesz to lepiej zanies do jakiegos komisu albo kolego co sie na tym zna. Samo gniazdo kosztuje ok 10zl natomiast wymiana to juz zalezy u kogo. Ale ogolnie nie powinni Cie wiecej skasowac niz 50zl - ja mialem takie m3000 i mda copacta z uwalonymi gniazdami ale sobie z tym sam poradzilem i dzialaja do dzisiaj (podobno bo juz je sprzedalem  :P)
Pozdrawiam.

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
Odp: Uwalone wejście mini-usb ??
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2007, 21:51:42 »
jesli mieszkasz w Szczecinie albo okolicach - zapraszam :) moje GG 614912
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920