Wizard M3000, Uwalony na splash screenie, Format failed, Brak Połączenia AS

• 7 Odpowiedzi
  • 504 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam, Mam standardowy problem ale potrzeba do tego niestandardowego rozwiązania. Wgrywałem na nim nowego roma ale nie wiedziałem że ma założoną blokadę cid. Teraz wisi na splash screenie. Podstawowe informacje: Telefon jest z Anglii (o2), G3, Wgrany chińczyk więc mam ipl i spl 1.07. Da się odpalić bootloadera ale nie moge zrobić formata. Wyskakuje Format failed. Brak aktywnego połączenia Active Sync. Próbowałem wgrywać po chińczyku Love`a ale nie udało mi się. Po podłączeniu do kompa w bootloaderze wyskakuje usb. Komp też go wykrywa ale Active Sync nie. Przejrzałem całe forum. Żaden sposób nie pomógł. Chyba że ma ktoś może roma RUU_Wizard_OrangePL_2220101_PLK_222010101_022511_NOCID. Szukałem tego roma ale nie udało się. jeżeli już coś znalazłem to link nie działał. Czy jest jakiś sposób aby go podnieść do życia? PS: Jeżeli są jecze jakieś potrzebne informacje to postaram się je podać.  Z góry dziękuję za pomoc. :mad: Chętnie widziana pomoc OleYka :ok:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2007, 21:35:05 wysłana przez obcy1111 »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Wizard M3000, Uwalony na splash screenie, Format failed, Brak Połączenia AS
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2007, 22:18:11 »
Jezeli masz CIDa i Format Failed pozostaje Ci Imei-Check i wydanie 120 zl na zdjecie CIDa z poziomu BL. Pozniej wgranie ROMu z karty i na koncu robienie z nim co chcesz :)

Zaznaczam, ze nie jestem pewien (nigdy nie sprawdzalem) czy Imei-Check w tak uwalonym Wizardzie zadziala.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

Odp: Wizard M3000, Uwalony na splash screenie, Format failed, Brak Połączenia AS
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2007, 22:23:53 »
Dzięki za odpowiedź. O co dokładnie chodzi z tym imei check bo wchodziłem na tę stronkę ale nie za bardzo wiem o co chodzi.

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 26, 2007, 21:56:14 »
Czy naprawde nikt nie wie jak go można znów postawić na nogi? No chyba nie jest z nim aż tak źle. Przecież nie jest z nim kompletna kaplica:-P

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 26, 2007, 22:11:51 »
Wlasnie, ze jest kompletna kapilica i nie ma sposobu na to (poza serwisem oczywiscie)

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 26, 2007, 22:21:51 »
Nie chce negować bo widze że jesteś zaawansowany w tych sprawach. A masz może sprawną płytę główną? Mi powiedzieli dziaj w serwisie gsm, że niby to jest wina diody od flesza bo się cały czas świeci i robi zwarcie i przez to nie można nic wgrać.  A poza tym mogłem wgrać na niego Molskiego, Orange NoCid, i Chińczyka tylko że dalej wisiał na splashscreenie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 22:24:31 wysłana przez obcy1111 »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 26, 2007, 22:32:11 »
Watek byl w zeszlym tygodniu ale powtorze:

Po 1. ROM sie wgywa i nie w tym jest problem
2. masz problem ze sformatowaniem partycji "format failed" dlatego na splashu stoi
3. Zeby to naprawic musisz wgrac ROM z karty pamieci bo wtedy w inny sposob formatuje partycje i naprawia problem/
4. Zeby wgrac ROM z karty MUSISZ MIEC ZDJĘTEGO CIDA.
5. CIDa mozesz zdjac TYLKO I WYLACZNIE jak masz DZIAŁAJĄCY system.

Kółko się zamknęło. Teraz rozumiesz?

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 26, 2007, 22:37:04 »
To gorsze niż brazylijski serial. No nic więc trzeba załatwić sobie nową starą płytę główną. Jak by ktoś miał to się odzywać. Wolałbym to jakoś programatorem naprawić bo bardziej się na elektronice znam a nie na software. Największym problemem jest że chip G3 stoi na kuleczkach a do przelutowania potrzebne jest sitko którego nie posiadam, więc muszę załatwiać płytę główną...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2007, 22:40:03 wysłana przez obcy1111 »