Wizard kilka pytań

• 8 Odpowiedzi
  • 965 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wizard kilka pytań
« dnia: Wrzesień 24, 2010, 16:26:47 »
Witam wszystkich jestem tutaj nowy i na wstępie proszę o ulgowe traktowanie. Wczoraj przesiadłem się z symbiana na WM i mam z związku z nim kilka pytań, mój PPC to spv m3000, qtek 9100; htc wizard sam już nie wiem jak on sie nazywa.

Pierwsze pytanie dotyczy baterii, mianowicie po godzinie pisania esów ubyło mi 45%, potem 14 godzin leżenia i pozostało 16% to jakaś wada czy ten model ma to do siebie?

po drugie wyłączyłem już wszystkie punkty dostępu w programie NoData, ale nadal mam ikonke "G" albo czasami "E" na górnym pasku. Można to jakoś wyłączyć? Może przez to bateria tak krótko trzyma?

Jeszcze jedno malutkie pytanie, chciałbym mieć taki wielki zegar na pulpicie ponieważ aktualny na pasku jest przesadnie mały. Są jakieś nakładki na system albo programy?

*

Offline Ham3r

• 378
  • HTC Wizard
Odp: Wizard kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2010, 20:12:28 »
1. Zależy od egzemplarza.
2. Można wyłączyć te ikonki, ale po co? Wiadomo w jakiej jest się sieci. Nie oznacza to że jest połączony z internetem.
3. Pocket Digital Clock.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 25, 2010, 09:12:58 »
w informacjach o urządzeniu znalazłem takie coś:
wersja operatora: Ham3r
Wersja pamięci ROM: H3r5 PLK
Data pamięci ROM: 07/12/10
Wersja radia: 01.04.10
Wersja protokołu: 4.0.13.17
Wersja pamięci ExtROM: Odblokowany (G4)

z tego co się orientuje jest to twój Rom, spisuje się świetnie. Czytałem ze zmiana radia może pomóc na te baterie, czy ja mam dobrą wersje albo coś zmienić?

*

Offline Ham3r

• 378
  • HTC Wizard
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 25, 2010, 11:51:37 »
Radio masz tragiczne, zmień na 2.61. Zobacz też jak działa bez karty SD.
Jak nadal cieniutko to można zawczasu kupić nową. Chociaż może też nie pomóc.. (takie humory niektórych płyt).

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 25, 2010, 13:47:21 »
ok dzięki za informacje, spróbuje zmienic te radio, jeszcze nie bawiłem sie z tym ale myśle że nie uwale wizarda. Dam z znać czy bateria dłużej wytrzymuje

pozdrawiam

Połączone: Wrzesień 27, 2010, 19:00:52
zmieniłem to radio tak jak mówiłeś ale z baterią nadal kiepsko, ale jakby zasięg lepszy. Nie wiem czy warto wywalać 50zł na baterie do takiego starego telefonu, a zmiana baterii aby pomoże albo dalej będe go musiał 2 razy dziennie ładować?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2010, 19:00:52 wysłana przez bananos1990 »

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 29, 2010, 09:02:33 »
Oj, wygląda że to płyta główna się kończy.

Sprawdź może bez GSM, z max podświetleniem LCD i bez wygaszania ile wytrzyma.

Akumulator może być dobry a to płyta może ciągle pobierać prąd jak przy pełnym obciążeniu.
Powyższy test pokaże ile aku wytrzymuje na obciążeniu, jeśli blisko wartości nowego to nie on jest problemem.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2010, 11:12:50 wysłana przez Antej »

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 29, 2010, 10:45:51 »
sprawdze to jutro narazie testuje go na hs++ i włączonym cpu scaler ustawionym na max 221mhz ( powyżej od razu soft reset) a minimum 94mhz. Zauważyłem poprawę, ale najbardziej baterii ubywa przy pisaniu esów czasami tak bardzo że ładowarka nie nadąża ładować.

Też obawiam się że płyta główna doczekała swych dni przez to że bateria krótko trzyma i przez to że moge go podkręcić do max 221mhz a tutaj http://pdaclub.pl/forum/wizard/wizard-batterystatus-podkrecanie/ nawet do 290 podkręcają

*

Offline Ham3r

• 378
  • HTC Wizard
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 29, 2010, 11:01:12 »
Jak płyta nie wytrzymuje obciążenia, to musi być bateria.. do ilu się podkręca na zasilaniu zewnętrznym?

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 29, 2010, 11:19:21 »
na zewnętrznym zasilaniu max 234mhz jeszcze działa stabilnie. Jak mu dam 247 to od razu sie zawiesi

Połączone: Wrzesień 30, 2010, 11:20:08
sprawdzam właśnie mojego wizarda według opisu Antej. Podświetlenie ciągle włączone, zegar procesora 94mhz, wyciągnięta karta sim. W ciągu godziny jak narazie ubyło 10%, czyli powinna wytrzymać 10 godzin pod takim obciążeniem. Poczekam kilka godzin i sprawdze jeszcze raz ale na standardowym taktowaniu 195mhz.

jest to wina baterii czy płyty głównej, jak myślicie? jak można jeszcze sprawdzić płytę główną?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2010, 11:20:08 wysłana przez bananos1990 »