Wizard - jaki ROM używacie lub jaki polecacie :)

• 7 Odpowiedzi
  • 757 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 27, 2006, 13:05:50 »
Witam

Konto co prawda dzisiaj założone ale czytam PDAclub.pl już od jakiegoś czasu... Wizarda mam co prawda nie długo, kupiony jak SPV M3000 - po zakupie ściągnięte zabezpieczenia i wgrany od razu soft od I-mate (K-JAM_WWE_216901_2169101_020710_ship.exe), ale może pojawiły się jakieś nowe warte uwagi?

Może RUU_Wizard_1050402_101_11210_O2_ENG.exe
lub któryś od QTEKa z "serii" RUU_Prodigy - tylko jak coś to który bo na FTP XDA-Developers widzę paręnaście różnych...?

I przy okazji - jak zachować SMSy?

Pozdrawiam serdecznie
DJopek

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2006, 13:09:18 »
odsyłam do archiwum forum
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2006, 13:14:24 »
Cytat: "ch@to"

Czytałem w archiwum z 2-3 wątki o romach (inne są już niaktualne - bo są nowe wersje), ale tam osoby wypowiadały się jedynie parę minut po update ROMu, a IMO to trochę mało aby poznać/przetestować wszsytko... Dlatego moje pytanie - bo po tygodniu/dwóch można już powiedzieć jak się dany ROM zachowuje, czy jest stabilny, jakie są plusy i minusy.

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 27, 2006, 13:36:23 »
RUU_Prodigy_2170702_21707102_20710_QTEK_WWE_Ship.exe
ja mam tego od wczoraj i zachowuje się ok. W przeciwieństwie do oranżowego, jeszcze mi się nie zawiesił.

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 27, 2006, 20:58:53 »
Cytat: "DJopek"
Cytat: "ch@to"

Czytałem w archiwum z 2-3 wątki o romach (inne są już niaktualne - bo są nowe wersje), ale tam osoby wypowiadały się jedynie parę minut po update ROMu, a IMO to trochę mało aby poznać/przetestować wszsytko... Dlatego moje pytanie - bo po tygodniu/dwóch można już powiedzieć jak się dany ROM zachowuje, czy jest stabilny, jakie są plusy i minusy.

zgadzam się ch@to, temat ROM był wałkowany zillion razy. :| ten ROM, który Ty wgrałeś, ja mam w swoim wizardzie już od ponad 2 m-cy i jestem zadowolony, o czym tutaj też kilkakrotnie pisałem. trzeba tylko dobrze poszukać i czytać całe wątki, a nie tylko parę pierwszych postów. poza tym, wgrałeś jeden z najnowszych ROM'ów obecnie dostępnych i już chcesz go wymieniać? a masz wobec niego jakieś konkretne zastrzeżenia, coś Ci nie działa, zawiesza się, działa niestabilnie itp.? może spróbuj najpierw sam się przekonać, a jak będziesz miał problemy, to wtedy pisz. a jak zaczynasz wątek, to staraj się formułować problem konkretnie, a nie zadawać takie ogólnikowe pytania.

może jestem złośliwy, ale nie lubię, gdy ktoś oczekuje, że dostanie wszystko gratis podane na złotej tacy... :| gdy ja robiłem opis zmiany ROM'u aWizardem, to wcześniej przewertowałem dokładnie tutejsze i xda-dev fora, update zrobiłem (z duszą na ramieniu, bo robiłem to pierwszy raz), a gdy się udało, to postanowiłem to opisać, żeby służyło kolejnym śmiałkom. nie zadawałem tryliarda pytań 'co zrobić, jak zrobić, gdzie ściągnąć, a co polecacie?', bo te wszystkie pytania zostały już wcześniej przez kogoś zadane i odpowiedziane. dlatego też uważam, że podstawowym narzędziem każdego nowego uczestnika jakiegokolwiek forum jest wyszukiwarka postów - http://www.pdaclub.pl/forum/search.php

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 27, 2006, 22:21:53 »
Cytat: "evad"

zgadzam się ch@to, temat ROM był wałkowany zillion razy. :| ten ROM, który Ty wgrałeś, ja mam w swoim wizardzie już od ponad 2 m-cy i jestem zadowolony, o czym tutaj też kilkakrotnie pisałem. trzeba tylko dobrze poszukać i czytać całe wątki, a nie tylko parę pierwszych postów.

Hmm czytałem również i Twoje posty, i Twój opis etc. Nigdzie nie napisałem, że czytam jedynie pierwsze strony. Akurat wątki z archiwum czytam do końca (z tego chyba jestem znany na boardzie TwojePC ;-)

poza tym, wgrałeś jeden z najnowszych ROM'ów obecnie dostępnych i już chcesz go wymieniać? a masz wobec niego jakieś konkretne zastrzeżenia, coś Ci nie działa, zawiesza się, działa niestabilnie itp.? może spróbuj najpierw sam się przekonać, a jak będziesz miał problemy, to wtedy pisz. a jak zaczynasz wątek, to staraj się formułować problem konkretnie, a nie zadawać takie ogólnikowe pytania.

Chcę wymienić bo nie lubię zastoju :) Problemów w zasadzie nie mam, wszystko chodzi bardzo dobrze jak na wizarda...

może jestem złośliwy, ale nie lubię, gdy ktoś oczekuje, że dostanie wszystko gratis podane na złotej tacy... :| gdy ja robiłem opis zmiany ROM'u aWizardem, to wcześniej przewertowałem dokładnie tutejsze i xda-dev fora, update zrobiłem (z duszą na ramieniu, bo robiłem to pierwszy raz), a gdy się udało, to postanowiłem to opisać, żeby służyło kolejnym śmiałkom. nie zadawałem tryliarda pytań 'co zrobić, jak zrobić, gdzie ściągnąć, a co polecacie?', bo te wszystkie pytania zostały już wcześniej przez kogoś zadane i odpowiedziane. dlatego też uważam, że podstawowym narzędziem każdego nowego uczestnika jakiegokolwiek forum jest wyszukiwarka postów - http://www.pdaclub.pl/forum/search.php

Heh, szczerze to nie lubię takiego podejścia - udzielam się na paru forach i wiem jak to jest - stałym bywalcom wydaje się, że każdy nowy użytkownik to leń^2 i musi mieć podane wszystko na tacy. Otóż większość nie znaczy wszyscy. Czytam to forum już od ~2 miesięcy, może nie dużo, ale przewinęło się już trochę postów mimo wszystko.

A główny wątek to po prostu ciekawość co kto używa/ tzn jakiej wersji romu/, każdy ma inne doświadczenia i dobrze poznać kogoś opinie... Jeżeli kogoś uraziłem tym wątkiem, albo uważa że jest on niepotrzebny i tylko zajmuje miejsce niech administrator zamknie wątek.

Pozdrawiam serdecznie i mimo wszystko proszę o wpisywanie się kto jakiego romu używa i jaka jest jego opinia...
DJopek

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 27, 2006, 22:40:24 »
Cytat: "DJopek"
Heh, szczerze to nie lubię takiego podejścia - udzielam się na paru forach i wiem jak to jest - stałym bywalcom wydaje się, że każdy nowy użytkownik to leń^2 i musi mieć podane wszystko na tacy. Otóż większość nie znaczy wszyscy. Czytam to forum już od ~2 miesięcy, może nie dużo, ale przewinęło się już trochę postów mimo wszystko.

cieszę się, że mamy podobne poglądy, niemniej podtrzymuję swoje zdanie nt. bardziej konkretnego formułowania pytań/problemów/whatever. a na Twoje ogólnikowe pytanie zresztą już i tak odpowiedziałem. ;) a rozwijając nieco.. na początku też miałem dużą ochotę na eksperymentowanie z ROM'ami i wgrywanie coraz to nowszych, ale z tym co mam obecnie, nie ciągnie mnie już do tego wcale. po prostu jest jak dotąd najbardziej stabilny i nie mam żadnych konkretnych problemów z nim związanych, przynajmniej wg moich obserwacji.

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 27, 2006, 22:47:19 »

cieszę się, że mamy podobne poglądy, niemniej podtrzymuję swoje zdanie nt. bardziej konkretnego formułowania pytań/problemów/whatever. a na Twoje ogólnikowe pytanie zresztą już i tak odpowiedziałem. ;) a rozwijając nieco.. na początku też miałem dużą ochotę na eksperymentowanie z ROM'ami i wgrywanie coraz to nowszych, ale z tym co mam obecnie, nie ciągnie mnie już do tego wcale. po prostu jest jak dotąd najbardziej stabilny i nie mam żadnych konkretnych problemów z nim związanych, przynajmniej wg moich obserwacji.

Ja mam taki okres z reguły że pierwsze miesiące z nowym urządzeniem to ciągłe zmiany i testowanie różnych rozwiązań i alternatyw... Później się uspokajam albo po prostu mi się nie chce już ;-)

Pozdrawiam!