Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
HTC
Wizard
Wizard i słuchawka bt H500 - cicho...
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
5 Odpowiedzi
470 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Navigare
393
«
dnia:
Kwiecień 09, 2007, 15:51:24 »
Witam, szukałem w arch. ale nic na ten temat nie ma - czy znacie jakiś sposób na poprawienie czułości mikrofonu w Motoroli H500 - często osoby z którymi rozmawiam narzekają, że mnie słabo słychać. Da się doinstalować jakiś sterownik czy coś, aby to poprawić?
mxk
71
, Nokia N95, SPV C500
Odp: Wizard i słuchawka bt H500 - cicho...
«
Odpowiedź #1 dnia:
Kwiecień 10, 2007, 01:02:05 »
Ja na tej sluchawce zawsze mialem ciut gorsza jakosc rozmow niz na kablowym zestawie sluchawkowym ale to chyba normalne bo to w koncu jest BT. Testowalem juz pare romow i zmienialem rozne radia ale nie zauwazylem jakis znaczacych roznic (no moze poza oryginalnym Orange ktory mial stare radio 1.costam-wtedy bylo kiepsko!).
Co do tej konkretnej sluchawki to zauwazylem ze nie mozna podglasniac jej na maxa bo wtedy osoba ktora do Ciebie dzwoni slyszy samego siebie z echem-trzeba troszke zciszyc sluchawke i wtedy jest ok.
Ja mam ustawione tak ze glosnosc Wizarda na ziarko mniej niz max i sluchawke dwa wcisniecia w dol od max glosnosci i slychac dobrze nawet w aucie a drzec sie nie musze
mysle ze zaden sterownik tu nie pomoze, ew sprobuj jakies dobre radio wgrac np. 2.19.11
Navigare
393
«
Odpowiedź #2 dnia:
Kwiecień 10, 2007, 06:42:23 »
Thx za odpowiedź, zaraz przetestuję z tym ściszaniem. Radio mam nowe 2.61.11 (może nie to ostatnie, bo były do niego zastrzeżenia).
Testowałeś inne słuchawki BT - też jest podobnie, mówię oczywiście o podobnej klasie słuchawek - tzw. low end, a nie tych po 300zł
mxk
71
, Nokia N95, SPV C500
«
Odpowiedź #3 dnia:
Kwiecień 10, 2007, 10:02:06 »
Sprawdzalem jeszcze jakas tania Jabre i efekt byl podobny. Wydaje mi sie ze od takiej klasy sluchawek nie ma co wymagac za duzo
Kumpel kiedys sie chwalil Logitechem (nie pamietam modelu) ale ten przedzial cenowy, ze lepiej niz na H500, tyle ze on sprawdzal na N70 a nie Wizardzie
Super_Ghost
670
«
Odpowiedź #4 dnia:
Kwiecień 10, 2007, 18:37:03 »
mi się obiło o oczy w rejestrze. Była jakaś wartość mikrofonu w gałęzi od BT, ale nie pamiętam dokłądnie. Możesz tam poszukać.
sierek
568
«
Odpowiedź #5 dnia:
Kwiecień 11, 2007, 15:08:43 »
Potwierdzam, u mnie też jest problem z głośnością, a raczej jakością dźwięku w tym zestawie (brzęczenie). Wczesniej używałem H850 i było OK. H500 sprawdzałem z innymi telefonami i też było OK.
Czyli nie lubi się Wizard i H500.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »