Wizard i słuchawka bt H500 - cicho...

• 5 Odpowiedzi
  • 470 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wizard i słuchawka bt H500 - cicho...
« dnia: Kwiecień 09, 2007, 15:51:24 »
Witam, szukałem w arch. ale nic na ten temat nie ma - czy znacie jakiś sposób na poprawienie czułości mikrofonu w Motoroli H500 - często osoby z którymi rozmawiam narzekają, że mnie słabo słychać. Da się doinstalować jakiś sterownik czy coś, aby to poprawić?

*

Offline mxk

• *
  • 71
  • Sprzęt: OMNIA 8GB QB05M-IA2 :) , Nokia N95, SPV C500
Odp: Wizard i słuchawka bt H500 - cicho...
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2007, 01:02:05 »
Ja na tej sluchawce zawsze mialem ciut gorsza jakosc rozmow niz na kablowym zestawie sluchawkowym ale to chyba normalne bo to w koncu jest BT. Testowalem juz pare romow i zmienialem rozne radia ale nie zauwazylem jakis znaczacych roznic (no moze poza oryginalnym Orange ktory mial stare radio 1.costam-wtedy bylo kiepsko!).
Co do tej konkretnej sluchawki to zauwazylem ze nie mozna podglasniac jej na maxa bo wtedy osoba ktora do Ciebie dzwoni slyszy samego siebie z echem-trzeba troszke zciszyc sluchawke i wtedy jest ok.
Ja mam ustawione tak ze glosnosc Wizarda na ziarko mniej niz max i sluchawke dwa wcisniecia w dol od max glosnosci i slychac dobrze nawet w aucie a drzec sie nie musze ;D

mysle ze zaden sterownik tu nie pomoze, ew sprobuj jakies dobre radio wgrac np. 2.19.11

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2007, 06:42:23 »
Thx za odpowiedź, zaraz przetestuję z tym ściszaniem. Radio mam nowe 2.61.11 (może nie to ostatnie, bo były do niego zastrzeżenia).

Testowałeś inne słuchawki BT - też jest podobnie, mówię oczywiście o podobnej klasie słuchawek - tzw. low end, a nie tych po 300zł

*

Offline mxk

• *
  • 71
  • Sprzęt: OMNIA 8GB QB05M-IA2 :) , Nokia N95, SPV C500
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2007, 10:02:06 »
Sprawdzalem jeszcze jakas tania Jabre i efekt byl podobny. Wydaje mi sie ze od takiej klasy sluchawek nie ma co wymagac za duzo  ;)
Kumpel kiedys sie chwalil Logitechem (nie pamietam modelu) ale ten przedzial cenowy, ze lepiej niz na H500, tyle ze on sprawdzal na N70 a nie Wizardzie :P

*

Offline Super_Ghost

• 670
  • Sprzęt: Palm Pre|GC5066HD
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2007, 18:37:03 »
mi się obiło o oczy w rejestrze. Była jakaś wartość mikrofonu w gałęzi od BT, ale nie pamiętam dokłądnie. Możesz tam poszukać.

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 11, 2007, 15:08:43 »
Potwierdzam, u mnie też jest problem z głośnością, a raczej jakością dźwięku w tym zestawie (brzęczenie). Wczesniej używałem H850 i było OK. H500 sprawdzałem z innymi telefonami i też było OK.
Czyli nie lubi się Wizard i H500.