Wizard G3

• 24 Odpowiedzi
  • 1444 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wizard G3
« dnia: Wrzesień 12, 2009, 19:25:38 »
Proszę o link do jakiegoś dobrego romu pod wizarda g3. a dokładnie.
wersja pam. rom:  1.3.1.15 PLK
radio. 01.04.10
wers protokołu: 4.0.13.17
wer. pam. extROM: 1.3.1.115
wersja operatora: 12.3.9.115

chciałbym coś co jest stabilne i ładnie wygląda, oczywiście działający na tym modelu ;)
proszę nie podawać wyszukiwarki, bo widziałem kilka romów, ale nie jestem pewien czy ten akurat nie zbrickuje mi ppc;)

mam gorszy problem... moj ppc jest wykrywany jako nieznane urzadzenie.. nic nie idzie, przeinstalowywalem as i nic... dalej to samo w trybie bl tak samo.. pomóźcie bo już nie wiem co robic a chcialem wgrac tego wm 6.1...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2009, 21:13:22 wysłana przez scooby666 »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Wizard G3
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 12, 2009, 21:16:01 »
Jak masz G3 i zrobisz wszystko co jes opisane w FAQ to nic nie popsujesz. A ktora wersje AS masz ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 12, 2009, 21:26:36 »
instalowałem 4.2 i 4.5... wykrywa mi nieznane urzadzenie tylko... ;/ a chcialbym to dzis zrobic bo nie robie tego na swoim kompie, bo mam win 7... a jestem bezradny... nic nie wykrywa... aha... a jak juz sie uda to mam zdjac cida typ programem a potem ruu nowy soft? tylko ppc ma byc wlaczony czy w trybie bl?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 12, 2009, 21:29:47 »
Ma byc zrobione tak jak w FAQ, musisz miec AS 4.5 w zadnym wypadku nizszego. Jak Ci nie wykrywa wloz kabel do innego USB, jak dalej jest problem to idz do innego kolegi, bo ten ma widocznie cos wywalone w systemie.

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 12, 2009, 21:42:28 »
A zanim wyjdziesz od kolegi to reset PC i Wizarda. Tak dla zdrowia, a może pomóc.

A potem czytasz FAQ punkt po punkcie i do dzieła.

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 12, 2009, 21:48:38 »
próbowałem... nic nie poszło... ehh... teraz siedze u siebie i na virtual pc sprobuje... . kurcze. a co do faq.. dobrze zrozumiałem ze najpierw sciagam cida WTS a potem RUU instaluje krok po kroku roma? czy musze jeszcze cos zmieniać?

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 12, 2009, 22:07:30 »
Tak, najpierw usuwasz blokady zeby potem coś zmienić. W tym przypadku ROM

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 12, 2009, 22:20:32 »
dobra, wszystko rozumiem... ale w xp i w win 7 pokazuje mi sie unknow device:< i nie wiem totalnie co robic juz

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 12, 2009, 22:48:17 »
Inny port usb ->  inny kabel miniUSB ->  inny PC.
Ostateczność to niestykające piny w gnieździe w PDA, czyli uszkodzenie mechaniczne.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 12, 2009, 23:36:15 »
Na WIn7 nie sflashujesz Wizarda ani nie odpalisz WST czy tez aWizarda. Musisz zrobic na XP.

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 13, 2009, 00:52:29 »
@OleYek

mam virtual PC więc nie ma problemu, xp'eka mam... a problem może leży w kablu.. spróbuję dorwać dedykowany kabel do htc wizarda i wtedy zobaczę, a co do styków raczej z tym jest okej, bo urządzenie wykrywa <nieznane> ale jednak jakies informacje przesyła, spróbuję jutro coś z tym zrobić. dzięki za pomoc, dam znać jak mi idzie. bo na 2 kompach sprawdzalem, instalowałem oddzielnie xpeka swierzego i zawsze był nie wykrywany sprzęt... jak możecie to myślcie co może być;) dzieki za wszystko jeszcze raz!

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 13, 2009, 01:00:44 »
Czytaj: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=144217.0

Sam najwiecej mozesz sprawdzic, nikt za Ciebie testow nie zrobi

« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 13, 2009, 10:11:40 »
jeszcze jedno pytanie. Kablem do niego może być jakikolwiek usb z wtykiem mini? czy musi byc dedyk?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 13, 2009, 10:35:54 »
jeszcze jedno pytanie. Kablem do niego może być jakikolwiek usb z wtykiem mini? czy musi byc dedyk?

Dowolny. Pamietaj tylko, ze nie moze byc za dlugi i zeby nie uzywac przedluzaczy usb.

« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 13, 2009, 10:42:06 »
a więc tak.. zainstalowałem na win 7 ms mobile device center 6.1 ... i nic się nie dzieje... w trybie bl widnieje napis usb ale nic sie nie dzieje. włączony także... kabelek jest sprawny podlaczylem ipoda video i działa.. nie wiem już co zrobić... kombinuje na każdy sposób i nic..

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 13, 2009, 10:44:33 »
W trybie BL komputer WMDC ani AS Ci nic nie pokaza, i to jest normalne.

« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 13, 2009, 10:49:00 »
EDIT.

wydaje mi się, że coś nie tak jest z wejściem usb... sprawdzałem na 4 komputerach i 3 systemach... i albo w ogóle nie było reakcji albo nieznane urządzenie i koniec... kabel też to nie jest bo miałem 3, wszystkie dzialaly na ipodzie. win xp zasmiecony też nie, bo specjalnie czysty os wczoraj instalowałem..HR robiłem i też nic nie dało. chyba bedzie po mojej przygodzie z magikiem ;/
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2009, 15:12:27 wysłana przez scooby666 »

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 13, 2009, 22:10:33 »
Czas pomęczyć samo gniazdo miniUSB.
Ładowanie zaskakuje za każdym razem?
Wtyk siedzi stabilnie?
W czasie połączenia z PC poruszaj lekko kablem w gnieździe.

Po HR ewentualne ustawienia w AS w Wizardzie powinny były się wyzerować. Przejrzyj dla zdrowia wszystko co jest w AS w Wizardzie. Oczywiście w PC AS też ma aktywne połączenia przez USB?

« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 14, 2009, 17:56:37 »
ladowanie smiga jak ta lala.... ale komp nie wykrywa :/ nie wiem co jest grane... sprawdziłem styki w wizardzie i ten są niczego sobie, nawet je przeczyscilem spirytusem.. nie wiem kurde o co juz chodzi..

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 14, 2009, 18:04:02 »
Styki gniazda z płytą główna....

« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 14, 2009, 18:21:18 »
no tak... z płytą główną, trochę bawiłem się już w rozkręcanie telefonów itd więc mam doświadczenie;) ale dowiedziałem się że już był serwisowany w związku z tym wejściem i nie wiem co robić -.-  niby wszystkie styki dobre, ladnie zlutowane, ale nie idzie...

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 14, 2009, 18:44:41 »
Przegrzać je jeszcze raz. A póki co to miernik i sprawdzić czy wszystkie przewodzą.

*

Offline konrads6

• **
  • 225
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 14, 2009, 19:39:30 »
czesc, ej a czy jak mam np. grany wm 6.1 to mam juz zdjeta blokade (bo wm 5.0 jest w standardzie wiec ktos juz musial zdjac)? wiem ze nie z tematem ale watka nie ma chyba po co zakladac poniewaz moze kiedys mi sie ta informacja przyda

*

Offline Kokan

• **
  • 126
  • Sprzęt: THC TyTN II ; THC Magic ;]
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 18, 2009, 11:08:58 »

Dowolny. Pamietaj tylko, ze nie moze byc za dlugi i zeby nie uzywac przedluzaczy usb.

OleYek nie zgodze sie z Toba mam usb z motki ale to niewazne do tego kabelka mam podlaczona przedluzke 3m zeby miec neta na wyrku ;] nie wyjmuje kabelka nigdy i zadnych problemow nie zauwazylem
Zabrania się:w podpisach (bez zgody administracji) umieszczenie grafik lub tekstów - większych, niż dwukrotność popularnych userbarów - czyli odpowiednio: 700x20px (w poziomie) lub 350x40px (w pionie).

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 18, 2009, 11:17:40 »

OleYek nie zgodze sie z Toba mam usb z motki ale to niewazne do tego kabelka mam podlaczona przedluzke 3m zeby miec neta na wyrku ;] nie wyjmuje kabelka nigdy i zadnych problemow nie zauwazylem

Duzo zalezy od jakosci kabelka, jakosci USB i zaklocen naokolo. USB moze dzialac do max 5m. choc widzialem juz dzialajace na dluszych kablach, ale tez wiele razy pow. 2m komp przestawal widziec urzadzenia. Czesto juz samo uzycie przedluzki powoduje problemy. Oczywiscie od wszystkiego sa wyjatki i nieraz na dluzszych kablach zadziala, ale zdecydowanie jest w wiekszosci zaczynaja sie problemy.