hehehe spoko,
a wiec zaczalem od programu windows media encoder jako zrodlo strumieniowego przesylu tv , oczywiscie zainstalowalem karte tv wiec wszystkie programy naziemne plus w wejscie svideo podlaczylem tuner, w ustawieniach wme sa ustawienia dla pocket pc ale nie bardzo chcialo to plynnie chodzic i poprzestawialem troche w ustawieniach to znaczy obnizylem przesyl i klatkowanie do 15-20 /s , nastepnie zainstalowalem tcpmp wraz ze wszystkimi kodekami na wizardzie. wme sam sobie przypisal zrodlo np:http://ip:8080 , w tcpmp za pomoca otworz wpisalem wczesniej podane zrodlo i pieknie zaskoczylo, ladnie to chodzi po kabelku ale tez nawet nawet po wifi , nie bawilem sie jeszcze przez gprs ale mam ip zewnetrze wiec nie powinno byc problemu, jedyny problem jaki jest to zmiana kanalow, szukam programu cos podobnego do nrdelux (czy jakos tak) czyli pilota ale odpowiednika na pc , podlaczylem podczerwien do kompa ustawiajac ja na tuner, (choc narazie jeszcze tego nie wywalczylem), chodzi o to ze logujac sie z pulpitu zdalnego w wizardzie bede mogl zmieniac programy wczesniej zczytane z pilota i po sprawie.
p.s. mam nadzieje ze sa prostrze rozwiazania ale jako przenosny telewizorek wizarda sprawdza sie znakomicie.
bufforowanie ma opoznienie 5 s i zmiana kanalow jest opoznione ale jak ktos ma zajafke to milo sie oglada film siedzac w ogrodku.