Wizard a TV

• 10 Odpowiedzi
  • 1219 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wizard a TV
« dnia: Czerwiec 06, 2008, 22:41:15 »
Czy jest jakiś sposób aby w wizard odbierał TV? Jakąś karte podłączyć czy coś...pozdrawiam.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Wizard a TV
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2008, 23:07:00 »
Czy jest jakiś sposób aby w wizard odbierał TV? Jakąś karte podłączyć czy coś...pozdrawiam.

Jezeli istnieje jakis tuner TV na miniSD to zapewne tak, ale jezeli istieje to bedzie ze 3 razy drozszy od malego przenosnego telewizora LCD i ze 3 razy drozszy od Wizarda...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline AdamW

• 20
    • www.pokusa.com.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2008, 11:15:56 »
witam.za pomoca windows media encoder i zwyklej karty tv podlaczylem cyfre do kompa. program ten pozwala na ogladanie tv na wszystkich kompach ale mam maly problem z wizardem. za pomoca tcmp mam cyfre znaczy obraz  na wizardzie ale za zaden sposob nie moge uzyskac dzwieku , jest ciagle problem ze nie moze zdekodowac dzwieku gdyz nie ma wma audio 9 , szukalem wszedzie tych kodekow dzwiekowych ale nie moge znalesc. czy moze ktos wie gdzie znajde te kodeki albo kodeki wma 7 lub 8 na pc.  walczylem z wizardem aby otworzyc za pomoca wm streaming wbudowanego w rom ale to nie chce dzialac , czy jest jakies rozwiazanie.pozdrawiam.

*

Offline AdamW

• 20
    • www.pokusa.com.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2008, 11:31:43 »
jest taki problem. jak chce odtworzyc strumieniowo tv za pomoca wmp wbudowanego w rom wyskakuje mi powiadomienie ze proxy serwer jest nie dostepny stad moje pytanie-czy wystarczy wpisac w ustawieniach polaczen w proxy serwer ip i dns kompa z ktorego chce sciagnac tv czy to jakas inna bajka?pozdrawiam p.s.kodeki  wma9 chyba nie istnieja na win mobile czy sie myle.

*

Offline AdamW

• 20
    • www.pokusa.com.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 13, 2008, 21:45:18 »
problemy rozwiazane. jednak da sie tv miec w wizardzie choc zmiana programow sprawia problem. kodeki znalezione nawet fajnie to chodzi.

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 13, 2008, 23:00:58 »
No to może byś tak opisał, co?..... Tak to jest, z forum brać - to i owszem, ale samemu coś napisać...  :-|  Do roboty, ale już!  :P

*

Offline AdamW

• 20
    • www.pokusa.com.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 14, 2008, 11:28:02 »
hehehe spoko,
a wiec zaczalem od programu windows media encoder jako zrodlo strumieniowego przesylu tv , oczywiscie zainstalowalem karte tv wiec wszystkie programy naziemne plus w wejscie svideo podlaczylem tuner, w ustawieniach wme sa ustawienia dla pocket pc ale nie bardzo chcialo to plynnie chodzic i poprzestawialem troche w ustawieniach to znaczy obnizylem przesyl i klatkowanie do 15-20 /s , nastepnie zainstalowalem tcpmp wraz ze wszystkimi kodekami na wizardzie. wme sam sobie przypisal zrodlo np:http://ip:8080 , w tcpmp za pomoca otworz wpisalem wczesniej podane zrodlo i pieknie zaskoczylo, ladnie to chodzi po kabelku ale tez nawet nawet po wifi , nie bawilem sie jeszcze przez gprs ale mam ip zewnetrze wiec nie powinno byc problemu, jedyny problem jaki jest to zmiana kanalow, szukam programu cos podobnego do nrdelux (czy jakos tak) czyli pilota ale odpowiednika na pc , podlaczylem podczerwien do kompa ustawiajac ja na tuner, (choc narazie jeszcze tego nie wywalczylem), chodzi o to ze logujac sie z pulpitu zdalnego w wizardzie bede mogl zmieniac programy wczesniej zczytane z pilota i po sprawie.
p.s. mam nadzieje ze sa prostrze rozwiazania ale jako przenosny telewizorek wizarda sprawdza sie znakomicie.
bufforowanie ma opoznienie 5 s i zmiana kanalow jest opoznione ale jak ktos ma zajafke to milo sie oglada film siedzac w ogrodku.

*

Offline AdamW

• 20
    • www.pokusa.com.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 14, 2008, 15:20:18 »
ladnie tez chodzi po gprs , ale mieszkam na wichurze i czasmi sie tnie. jak wykupie stale lacze to mam nadzieje bedzie wporzadku. ;)

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 14, 2008, 20:54:23 »
mieszkam na wichurze

:O
ke?....

*

Offline AdamW

• 20
    • www.pokusa.com.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 16, 2008, 14:39:29 »
aha dzial tylko za pomoca tcmpc  zciagniet od nothin... gdzies to udostepnil pelen pakiet w jednym . a co do wichury to znaczy bardzo malej wielkosci miasteczko daleko od jakiego kolwiek duzego miasta hehehheh. ;)

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 17, 2008, 00:36:16 »
aaa... to mów, że na zapupiu  :P