Wizard..a dobra jakosc dzwieku w sluchawkach

• 9 Odpowiedzi
  • 597 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 17, 2007, 15:01:40 »
Witam wszystkich..pewnie wsrod wszystkich uzytkowników korzystajacych ze swojego PPC znajdzie się cała rzesza, dla ktorych wazna funkcja jest mozliwośc sluchania utworow mp3...a kolejna czesc z nich narzeka na jakosc dzwieku w standardowo danych słuchawkach do zestawu  :wkurzony:
nie ma co się oszukiwac...jakosc ta nie jest najlepsza [niestety]
Caly czas staram sie znalezc taki zestaw ktory by emitowal dzwiek na odpowiednim poziomie..jednoczesnie nie tracac przy tym mozliwosci prowadzenia rozmow za pomoca tych sluchawek..no i rzecz rownie wazna..chodzi mi juz o fabrycznie do tego przystosowany sprzet..bez zadnych przejsciowek itd.

Moze juz ktos cos takiego znalazl??

Osobiscie wczoraj przetestowalem zestawik dolaczony do muzycznej nokii 5300..i ku mojemu zaskoczeniu dzialaly wysmienicie :)) dzwiek o niebo lepszy w porownaniu do srebrynych wizardowskich..no i z rozmowami tel. tez nie ma problemu..
Jedyny problem jest taki..ze chyba nie da sie kupic samych sluchawek bez tel :(

czekam na wasze pomysly i propozycje

*

Offline Radzu

• 49
    • http://www.muzikum.pl/
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 17, 2007, 16:02:56 »
No ze standartowych słuchawkach dzwięk to porażka :(
Osobiście urzywam przejściówki i zwykłych słuchawek z discmana i dzwięk jest o wiele lepszy.
Jeśli chcesz z możliwością rozmowy to jest przejściówka z mikrofonem, ale chyba cię to nie urządza.

W niedzielę będe miał słuchawki z Noki 6030, wtyk ten sam ale czy i jak działają to się okaże.

*

Offline Reynevan

• **
  • 168
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2007, 01:14:57 »
w0lfer, nie wiem czy to o te chodzi, ale jesli tak, to tu masz osobno do kupienia:
http://www.allegro.pl/search.php?string=5300+s%C5%82uchawki&buy=0&new=0&pay=0

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2007, 11:36:34 »
no to ja Ci polece to, co ktos tutaj polecil mi, zreszta był niedawno post o tym:

kupujesz sobie to:
http://skleppda.pl/index.php?p723,zestaw-sluchawkowy-przejsciowka-stereo-z-jack-25mm-na-jack-35mm

a do tego dowolne sluchawki- ja osobiscie uzywam obecnie Creative EP-630 i jestem nimi zachwycony.

Calosc ok. 100pln, i masz mozliwosc rozmawiania jak przez standoartowy HTC'owy zestaw :)

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 18, 2007, 13:45:08 »
wszyscy maja dobre checi..ale niestety to nie jest to czego szukam...sluchawki musza fabrycznie wysposazone w jack'a 2,5mm..nie interesuja mnie zadne przejsciowki..ani sluchawki BT...wiem wiem..wybredny jestem :P

Ale bede szukal dalej...az znajde

pozdrawiam i  dzieki za odp :D

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2007, 16:15:04 »
mozesz jeszcze sprobowac ze sluchawkami motoroli.miedzy innymi w modelach mpx200,mpx220,e398,e1000 wystepowaly takie sluchawki z jackiem 2,5mm.mam takie w domu ale nie powiem ci jak z jakoscia bo ich nie uzywam-raz podpialem i tyle<dla mnie nie wygodne>

tu masz przykladowa strone http://www.vmobile.pl/product_info.php/cPath/160_59/products_id/758

jesli chcesz zasiegnac opinii o nich to polecam forum matrax
pozdro

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 18, 2007, 16:30:08 »
mialem wczesniej e398 i sluchawki maja takie samo wejscie jak w wizardzie. jakosc na nich jest calkiem niezla (w e398) ale z wizardem te słuchawki nie chcialy mi dzialac, podobnie jak sluchawki wizarda nie chca z e398 :/ po za tym są okropnie niewygodne i brzydkie (mają kształt młoteczków)

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 18, 2007, 16:34:43 »
witam ponownie

z ciekawosci zrobilem szybki test-dzialaja z mda 2 ale tylko w formie mono<na jedna sluchawke>.za to na mpx220 dzialaja super.

problem wynika prawdopodobnie z ilosci pinow na wtyczce-w motoroli wymagane jest 4 zeby bylo stereo,w innych markach<nokia,mda prawdopodobnie>wystarcza 3 piny.

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 19, 2007, 11:57:05 »
no tak..znalezienie odpowiedniego sprzetu nie jest takie proste

Wiec nie pozostaje mi nic innego jak podmienic zestaw wizardowy na zestaw od nokii5300 z nadzieja ze klient ktory zakupi ten tel..nie zorientuje sie ]:>

a tak serio to jak uda mi sie zlapac przedstawiciela nokii to zapytam czy istnieje mozliwosc zakupienia samego zestawu...w sklepie nokii niestety go nie ma

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 26, 2007, 13:15:53 »
przetestowany kolejny zestaw..tym razem od nokii 6030...
..oczywiscie jak tylko zobaczylem mickrojacka to sie napalilem...ale niestety..wejscie pasuje..i na tym koniec...praktycznie nie slychac odtwarzanej muzyki....takze rozmow nawet nie testowalem..
szukam dalej....