Uwalony SPV po flashowaniu

• 4 Odpowiedzi
  • 366 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Uwalony SPV po flashowaniu
« dnia: Wrzesień 09, 2007, 18:16:57 »
Witam,

przejzalem dokladnie forum, zastosowalem sie do wszystkich wskazowek i niestety spv nadal uwalony. Wgralem Molski.Biz_AKU3.3_21911_8MB_Crossbow (przynajmniej tak mi sie wydawalo), zrobilem HR i nic. Wiesza sie na splashscreenie wyswietla tylko informacje:

IPL 2.22.0001
SPL 2.22.0001
GSM 02.25.11
OS 3.3.0.0

To jak widzicie mam G4 bez sciagnietego CID-a (flash robilem tak jak w FAQ dla wiz G4).
Probowalem juz wydaje mi sie wszystkiego, probowalem wgrac Wizard Love na karte i opalic go ale nic zero reakcji.
Jezeli macie jakies propozycje jak reanimowac spv to smialo, tylko prosze nie truc gitary o pojsciu do serwisu bo tyle to i ja sie domyslilem. Kazda sensowna wypowiedz jest na miare zlota.

Dziekuje :P

P.S. Pracuje na viscie home premium i lacze spv przez windows mobile device center moze to przez to :(
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2007, 18:21:06 wysłana przez cubus20 »

Odp: Uwalony SPV po flashowaniu
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2007, 18:21:53 »
ale opisz cos wiecej czy ppc wchodzi w tryb bootloadera co ci wyskakuje jak probujesz wgrac love przez ruu?

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 09, 2007, 18:24:53 »
Naszczescie udaje sie wejsc w tryb bootloadera (wyskakuje IPL i SPL), po HR i wgranym Love na karcie i wcisnieciu zielonej sluchawki formauje Fat-em i oznajmia ze sformatowano ale dalej wiesza sie na splashsceenie :(

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2007, 18:45:22 »
Naszczescie udaje sie wejsc w tryb bootloadera (wyskakuje IPL i SPL), po HR i wgranym Love na karcie i wcisnieciu zielonej sluchawki formauje Fat-em i oznajmia ze sformatowano ale dalej wiesza sie na splashsceenie :(

Chyba nie zrozumiales nic z tego co przeczytales...

Po pierwsze wszystko musisz robic na Windowsie XP a nie na Viscie, po drugie ROMy wgrywa sie z poziomu komputera przez RUU a nie przegrywa sie ich na karte!

Podlacz PPC przez AS na XP wejdz w BL i odpal Love na KOMPUTERZE!

A nastepnym razem przeczytaj FAQ jeszcze z 5 razy i postaraj sie je zrozumiec...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 09, 2007, 18:55:33 »
Postaram sie napewno kupic w najblizszym czasie XP. Dziekuje na niewiele sie to przydalo ale dzieki :ok:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2007, 18:57:10 wysłana przez cubus20 »