Windows Mobile 2005 ( Czarodziej )

• 10 Odpowiedzi
  • 2137 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Jasse

• **
  • 180
« dnia: Luty 21, 2006, 22:52:09 »
Witam!

Mam pare znaków zapytania co do konfiguracji.Otóż napotkałem się z nieprzyjemna obsługa połaczenia się z GPRS w starszych okienkach wystarczyło nacisnąc na chmurke.Tutaj juz nie ma tak łatwo.Może znacie jakies ciekawe rozwiazanie lub program ?! Wykluczamtrik z non stop wlaczonym gprs... prosze o rade :P
Jak zmienic tapete ? wybieram wlasna grafike z poziomu ustawien "dzisiaj" ? niemoge wybrac wlasnej z kompa (jpg , bmp , gif ) bo jej niewykrywa. ;/

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Re: Windows Mobile 2005 ( Czarodziej )
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 21, 2006, 23:16:52 »
Cytat: "Jasse"
Mam pare znaków zapytania co do konfiguracji.Otóż napotkałem się z nieprzyjemna obsługa połaczenia się z GPRS w starszych okienkach wystarczyło nacisnąc na chmurke.Tutaj juz nie ma tak łatwo.

nie rozumiem o co Ci chodzi ...

Jak zmienic tapete ? wybieram wlasna grafike z poziomu ustawien "dzisiaj" ? niemoge wybrac wlasnej z kompa (jpg , bmp , gif ) bo jej niewykrywa. ;/

wgraj obrazek na Qteka
otwórz go (systemowym Pictures&Videos)
Menu :arrow: Set as Today Background
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline Jasse

• **
  • 180
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 21, 2006, 23:37:33 »
chodzi mi o to ze w wm2003 klikało się koło zasiegu na połączenie i connect a tutaj nie ma;/ chciałbym jakoś właczac i wyłaczac GPRS bo tak to musze wejsc na stronke a wiadomo kasa idze + czas tego oraz wylacze przegladarke to sie wylacza GPRS

Druga sprawa jest Tray z wskaznikiem baterii i skrótem do programu właczajacego Wlana itp mozna usunac chociazby sam wskaznik baterii a wstawic inne programy ?

*

Offline chato.pl

• 4852
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 21, 2006, 23:56:48 »
chodzi mi o to ze w wm2003 klikało się koło zasiegu na połączenie i connect a tutaj nie ma;/ chciałbym jakoś właczac i wyłaczac GPRS bo tak to musze wejsc na stronke a wiadomo kasa idze + czas tego oraz wylacze przegladarke to sie wylacza GPRS

nie ma bo M$ zrobił lepiej
co do rozłączania to wystarczy dłużej czerwoną słuchawkę przytrzymać, a skoro nie jesteś zainteresowany GPRS Always On to nie mam pomysłu jak go z palucha włączać

Druga sprawa jest Tray z wskaznikiem baterii i skrótem do programu właczajacego Wlana itp mozna usunac chociazby sam wskaznik baterii a wstawic inne programy ?

za wyświetlanie wskaźnika baterii i Com Managera odpowiada Tray_Init.exe (i skrót do niego w \Windows\StartUp\)
jeśli chcesz dodać na ten pasek własne skróty, to użyj Tray Launch'a  :arrow: http://chato.pl/xXx/TrayLaunch.cab

*

Offline Jasse

• **
  • 180
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 22, 2006, 00:17:58 »
GPRS always ON pobiera pakiety a co za tym idze kasa ;/ ?! Czy sie myle ?

*

Offline daro86

• 257
    • .
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 22, 2006, 17:54:57 »
ja lacze sie z netem: wchodze do Opery w oknie adres wpisuje szuakana przeze mnie stronke i klikam na przejdz wowczas samoistnie laczy mi sie z netem

*

Offline evad

• 465
    • http://adl.pl
  • Sprzęt: Nokia N900, E72 i kilka innych...
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 22, 2006, 18:37:07 »

to oznacza, że telefon będzie *zalogowany* do sieci gprs, ale dopóki nie ustanowisz połączenia, to żaden pakiet nie zostanie przesłany, a co za tym idzie - nic ekstra nie zapłacisz.

a co do przycisku disconnect w chmurce, to polecam GB-SOFT GPRS & Audio Tweak. można znaleźć i ściągnąć za darmo z działu download pdaclubu. po zainstalowaniu programu, w settingsach pojawia się dodatkowy aplet, w którym można m.in. ustawić pokazywanie klawisza disconnect w chmurce połączenia.

*

Offline corck

• *
  • 97
  • Sprzęt: Wizard, Xperia, Touch HD, Hero
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 26, 2006, 11:22:15 »
w orange'owskim romie takie cos jest od razu, po kliknieciu na [G] sa opcje 'ukryj' i 'rozłącz'

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 26, 2006, 14:47:55 »
Cytat: "evad"

to oznacza, że telefon będzie *zalogowany* do sieci gprs, ale dopóki nie ustanowisz połączenia, to żaden pakiet nie zostanie przesłany, a co za tym idzie - nic ekstra nie zapłacisz.

To oznacza, że można być połączonym z GPRSem cały czas ale dane (i kasa) zaczynają lecieć dopiero wtedy, gdy np. w przeglądarce wpiszemy adres jakiejś strony lub program przepowiadający pogode postanowi się uaktualnić?
A co wtedy dzieje się z przychodzącymi telefonami - czy podczes działania GPRSu może się ktoś do nas dodzwonić?
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline chato.pl

• 4852
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 26, 2006, 15:49:58 »
może  :wink:

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 26, 2006, 16:25:29 »
Cytat: "ch@to"
może  :wink:

Nie wiem jak jest w Wizardzie, ale podczas działania GPRS w moim MDA Compact zostaję przekierowany na sekretarkę gdy próbuję się dodzwonić na niego z tel. stacjonarnego... Jest na to jakiś sposób? Bo nie chciałbym buszując w necie stracić jakichś ważnych telefonów...
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D